Jak umístit obrázek mezi logo a banner ?

Programovací jazyky, grafika, tvorba webu, SEO, programy pro práci s webem, vyhledávače

Moderátor: Moderátoři

Jak umístit obrázek mezi logo a banner ?

Příspěvekod Anonymous v čtv srp 20, 2009 16:12

Dobrý den provozuji stránky http://seznamyfirem.cz/ a potřeboval bych umístit na těchto stránkách obrázek doprostřed nahoru mezi logo a baner. už jsem něco zkoušel v css jako background: url (../images/obrazek.gif) a v indexu div id nebo class, ale stále se mi to nějak nedaří. Byl bych moc rád, za vaše rady.
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Re: Jak umístit obrázek mezi logo a banner ?

Příspěvekod pcradic v čtv srp 20, 2009 17:57

co třeba to řešit tabulkou?
pcradic
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 9
Registrován: čtv srp 20, 2009 17:30

Re: Jak umístit obrázek mezi logo a banner ?

Příspěvekod zener v pát srp 21, 2009 00:11

Kód: Vybrat vše
<div style="width:30%; float:left; text-align:left;">LOGO</div>
<div style="width:30%; float:left; text-align:center;">OBRAZEK</div>
<div style="width:30%; float:left; text-align:right;">BANNER</div>
<div style="clear:both;"><!-- --></div>
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Re: Jak umístit obrázek mezi logo a banner ?

Příspěvekod Anonymous v pát srp 21, 2009 07:45

Díky díky. Chtěl bych se zeptat zda by se to style dalo zapsat v css a zda použít id nebo class.
příklad s id:
<div id="logo"><LOGO</div>
<div id="obrazek"><OBRAZEK</div>
<div id="banner"><BANNER</div>
<div style="clear:both;"><!-- --></div> (tady nevím jak zapsat v css a co znamená to <!-- --> )

a v css:
#logo {
width : 30%;
float : left;
text-align : left;
}
#obrazek {
width : 30%;
float : left;
text-align : center;
}
#banner {
width : 30%;
float : left;
text-align : right;
}

#neco {
clear : both;
}

Moc děkuju za rady.
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Re: Jak umístit obrázek mezi logo a banner ?

Příspěvekod zener v pát srp 21, 2009 14:34

Jasne, ze se da pouzit id nebo class. Nastuduj si to treba zde
http://www.jakpsatweb.cz/css/css-tridy-class.html
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29


Zpět na Programování a web

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron