GEIL + DS4 nejdou spolu // přejmenováno

Problematika SDRAM, DDR SDRAM, DDR2 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další

Moderátoři: Awast, Moderátoři

GEIL + DS4 nejdou spolu // přejmenováno

Příspěvekod Wthulmann v pon led 29, 2007 19:36

Mam pameti Geil DDR2 800 5-5-5-15 2x1GB
neprojdou memtestem ani benchmarky zaměřenými na výkon paměťového systému.

Například v memtestu, pokud jsou zapojené obě ramky, neprojdou přes druhý základní test (adress test, own adress, no cache), kousne se to.

Když je osazená jen jedna paměť, tak projde až do pátého testu (block move, 64 moves, cached), a tam se sekne.. jedna standardně při 98% a druhá při 17% procentech, vždy stejně.

A ještě to vedel v memtestu píše
L1cache - unknown
L2cache - unknown
co to znamená?

Mám to reklamovat? Je to poroblém pamětí nebo je to rozsáhlejší?

DS4, e6600, bez jakéhokolv overclocku
Naposledy upravil Wthulmann dne stř úno 07, 2007 20:29, celkově upraveno 1
Nesnáším ACER

09 F9 11 02 9D 74 E3 5B D8 41 56 C5 63 56 88 C0
Uživatelský avatar
Wthulmann
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 147
Registrován: pon srp 28, 2006 21:52

Re: Co s nimi je? je to na reklamaci?

Příspěvekod oyza v pon led 29, 2007 19:38

Wthulmann píše:Mam pameti Geil DDR2 800 5-5-5-15 2x1GB
neprojdou memtestem ani benchmarky zaměřenými na výkon paměťového systému.

Například v memtestu, pokud jsou zapojené obě ramky, neprojdou přes druhý základní test (adress test, own adress, no cache), kousne se to.

Když je osazená jen jedna paměť, tak projde až do pátého testu (block move, 64 moves, cached), a tam se sekne.. jedna standardně při 98% a druhá při 17% procentech, vždy stejně.

A ještě to vedel v memtestu píše
L1cache - unknown
L2cache - unknown
co to znamená?

Mám to reklamovat? Je to poroblém pamětí nebo je to rozsáhlejší?

DS4, e6600, bez jakéhokolv overclocku


no nevim chlape, ale pamet musi projit vsema testama x krat po sobe bez chybky.... tak asi tak
AMD X3 720BE@3.5 cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 3G OCZ XTC Platinum, Toxic HD4870, 3x WDs, NEC dvd, Audigy SE - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by ADI 21' CRT + 15" Flat Dell.
Uživatelský avatar
oyza
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 487
Registrován: pon led 15, 2007 13:18
Bydliště: Praha

Příspěvekod Wthulmann v pon led 29, 2007 19:39

no já spíš myslel jestli je to v těch pamětech.... jen
Nesnáším ACER

09 F9 11 02 9D 74 E3 5B D8 41 56 C5 63 56 88 C0
Uživatelský avatar
Wthulmann
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 147
Registrován: pon srp 28, 2006 21:52

Příspěvekod Awast v pon led 29, 2007 19:40

Reklamace a výměna za ty samé, nebo úplně jiné moduly... pokud se to stane znovu, vyzkoušet ještě jednu reklamaci pamětí... potřetí už bych kouknul na desku!!
TT Mambo,FSP-400W, DFI Inf. X2 3600+ EE@2.8GHz, 2x1GB Corsair , HD2600XT@860/780, Seagate250GB, LG4167B, SB Audigy4, 5.1 Genius HT, Logitech G5+QCK4Dsteel +MicrosoftDigitalMedia
Uživatelský avatar
Awast
Čestný člen
 
Příspěvky: 1786
Registrován: úte srp 29, 2006 20:14

Příspěvekod xmickey v pon led 29, 2007 19:42

A ještě to vedel v memtestu píše
L1cache - unknown
L2cache - unknown
co to znamená?

No může to být něco rozsáhlejšího ale taky to může být jen tím že memtest tyhle novější procesory nezná.....

Máš možnost odskoušet paměti jinde ? Nebo jiné paměti u sebe ?
Uživatelský avatar
xmickey
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 565
Registrován: sob pro 16, 2006 19:27

Příspěvekod Wthulmann v pon led 29, 2007 19:45

xmickey píše:
A ještě to vedel v memtestu píše
L1cache - unknown
L2cache - unknown
co to znamená?

No může to být něco rozsáhlejšího ale taky to může být jen tím že memtest tyhle novější procesory nezná.....

Máš možnost odskoušet paměti jinde ? Nebo jiné paměti u sebe ?



prave ze ne :/
nebo ne v dohledne dobe... ale asi me to ceka.
Nesnáším ACER

09 F9 11 02 9D 74 E3 5B D8 41 56 C5 63 56 88 C0
Uživatelský avatar
Wthulmann
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 147
Registrován: pon srp 28, 2006 21:52

Příspěvekod Wthulmann v pon led 29, 2007 19:47

Awast píše:Reklamace a výměna za ty samé, nebo úplně jiné moduly... pokud se to stane znovu, vyzkoušet ještě jednu reklamaci pamětí... potřetí už bych kouknul na desku!!


hm, nez to vyrelamujou ubehnou tri tydny... asi koupim lepsi moduly, tyhle se neztrati, pouziju je casem :/ mezitim je snad vyreklamuji
Nesnáším ACER

09 F9 11 02 9D 74 E3 5B D8 41 56 C5 63 56 88 C0
Uživatelský avatar
Wthulmann
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 147
Registrován: pon srp 28, 2006 21:52

Příspěvekod Awast v úte led 30, 2007 21:50

Kéž bych si tohle mohl dovolit pokaždé když se mi něco "nelíbí"... :x
TT Mambo,FSP-400W, DFI Inf. X2 3600+ EE@2.8GHz, 2x1GB Corsair , HD2600XT@860/780, Seagate250GB, LG4167B, SB Audigy4, 5.1 Genius HT, Logitech G5+QCK4Dsteel +MicrosoftDigitalMedia
Uživatelský avatar
Awast
Čestný člen
 
Příspěvky: 1786
Registrován: úte srp 29, 2006 20:14

Příspěvekod Wthulmann v úte úno 06, 2007 16:58

Awast: no, tak tohele je do práce no. Tam se ta RAMky vazne neztrati


Tak posledni udalosti:
Koupil jsem nový RAMky. geil 4-4-4-12 @800 .....

Když testuju jen jeden modul, tak projde několikrát memtestem v pořádku. Zkoušel jsme oba moduly v každém slotu (to zabralo docela dost času). Když je to v single channelu, tak je vše bez poroblému.... Ale jak zapojím paměti do dualu, tak je zle a Memtest se tak po minutě sekne.
Takže je to asi deskou, co?

BIOS jsem dal nový. Už mě nenapadá vůbec nic čím by to mohlo jinak být než tou deskou. Dá se někde něco nastavit co by na to mělo vliv? (myslím teď z těch triviálních věcí, všechno je ted v "optimalized defaults" ) Takže paměti dostávají 1,8 voltu (ty geily jsou snad stavěné na 2,1, mám to zvednout? ale v singlu to jde s tím 1,8) já už jsme z toho běsný. Reklamaci desky vážně nechci :(

Zdroj? 500w seasonic
Nesnáším ACER

09 F9 11 02 9D 74 E3 5B D8 41 56 C5 63 56 88 C0
Uživatelský avatar
Wthulmann
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 147
Registrován: pon srp 28, 2006 21:52

Příspěvekod PCMark v úte úno 06, 2007 18:26

klidně do nich můžež zkusit dát 2,1V
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag
Uživatelský avatar
PCMark
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 2080
Registrován: čtv led 05, 2006 22:08
Bydliště: Hlučín

Příspěvekod Wthulmann v úte úno 06, 2007 19:29

dostaly co si zasloužily (2,1V) .... a prošlo to o kus dál. nesekalo se to po minutě ale asi až po čtyřech. To je k zbláznění. :/
Nesnáším ACER

09 F9 11 02 9D 74 E3 5B D8 41 56 C5 63 56 88 C0
Uživatelský avatar
Wthulmann
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 147
Registrován: pon srp 28, 2006 21:52

Příspěvekod oyza v stř úno 07, 2007 10:58

Wthulmann píše:dostaly co si zasloužily (2,1V) .... a prošlo to o kus dál. nesekalo se to po minutě ale asi až po čtyřech. To je k zbláznění. :/


no nevim, asi budes mit blbej radic pameti na desce... :*(
AMD X3 720BE@3.5 cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 3G OCZ XTC Platinum, Toxic HD4870, 3x WDs, NEC dvd, Audigy SE - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by ADI 21' CRT + 15" Flat Dell.
Uživatelský avatar
oyza
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 487
Registrován: pon led 15, 2007 13:18
Bydliště: Praha

Příspěvekod Wthulmann v stř úno 07, 2007 20:28

Takže vše je jinak.
Dnes jsem udělal kolečko po známých, testoval paměti a popíjel lihoviny.

Věc se má tak:
Deska DS4 má problémy, bůh ví proč, s pamětnmi GEIL.

Tohle jsem testoval:
a) GEIL 5-5-5-15 @ 800 2x1GB (moje první sada)
b) GEIL 4-4-4-12 @ 800 2x1GB (moje druhá sada)
c) GEIL 4-4-4-12 @ 800 2x1GB (pujčená třetí sada)
d) A-Data.....

A tady jsou výsledky "kompatibility" se čtyřmi deskami. omezený vzorek, ale na jakýsi závěr to stačí

DQ6 a) ano b) ano d)ano
DS4 a) ne b)ne d)ano
DS4 a) ne b)ano, ale bez taktování c) ano
P5B a) ano b) ano d)ano

Závěr:
5-5-5-15 verzi nekupovat k DS4....
4-4-4-10 někde s DS4 fungují, někde ne...
berte to nezávazně, ale víceméně to potvrdilo to co se tu píše na fóru i jinde.

Takže u mě to skončilo tak, že momentálně porvozuju DQ6 s 4-4-4-12 verzí a DS4 a 5-5-5-15 použiju v dohledné době, ale ne spolu. Případně prodám. viz bazar
Nesnáším ACER

09 F9 11 02 9D 74 E3 5B D8 41 56 C5 63 56 88 C0
Uživatelský avatar
Wthulmann
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 147
Registrován: pon srp 28, 2006 21:52

Příspěvekod Aladin v čtv úno 08, 2007 09:54

Já mám DS4 a Geil 2x512 PC6400 4-4-4-12...zatím nevím, že by byla někde chyba, memtest jsem nedělal, ale ani s OC žádný problém, v oblivionu žádný problém takže žádný problém :)

To asi bude spíš nějaká vada než nekompatibilta, ne? :)
Aladin
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 29
Registrován: úte led 16, 2007 12:09
Bydliště: Loket či Praha

Příspěvekod Wthulmann v úte úno 13, 2007 18:34

Mno, neni to vada.
Desky fungují s jinými paměťmi a paměti s jinými deskami....
Prostě se tato kombinace nemá ráda... a na vždy funguje
Nesnáším ACER

09 F9 11 02 9D 74 E3 5B D8 41 56 C5 63 56 88 C0
Uživatelský avatar
Wthulmann
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 147
Registrován: pon srp 28, 2006 21:52

Příspěvekod Aladin v čtv úno 15, 2007 11:15

No já když jsem si přečetl, že by mi nemusela deska naběhnout s DDR2 800, ale vše bylo naprosto bez problémů :)

Asi jsi trefil na kusy co se nemají zrovna v oblibě
Aladin
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 29
Registrován: úte led 16, 2007 12:09
Bydliště: Loket či Praha

Příspěvekod Dragonov v sob dub 07, 2007 11:40

No nejsi jediný komu GEILY nejedou s DS4.Na ostatních forech je těchto stížností plno.
Uživatelský avatar
Dragonov
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 20
Registrován: čtv dub 05, 2007 19:20
Bydliště: Štramberk

Re: GEIL + DS4 nejdou spolu // přejmenováno

Příspěvekod Modrý kaprál v pon říj 27, 2008 21:32

Můžu potvrdit problémy GEIL ultra s DS4 i DS3 i při 1,8V (4-4-4-12) po čase i v SPD
Modrý kaprál
 


Zpět na Paměti

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron