Jak zvíšit otáčky ventylátorů

Extrémní způsoby chlazení, chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a další

Moderátor: Moderátoři

Jak zvíšit otáčky ventylátorů

Příspěvekod Anonymous v stř led 31, 2007 21:03

Jak mám zemnšit nebo zvětšit otáčky ventilátorů ( ty co jsou kontrolované ) a aby sem nemusel kupovat nějak regurátory ( jenom by mě stačilo nastavit si otčky artic coling frrezeru 64 Pro )
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Příspěvekod Anonymous v stř led 31, 2007 21:20

Jo a ještě chci říct zě ten ventilátor nejede na max ted má asi 400 otáček a max je nějakých 2200 otáček a speedfanem sem to taky zkoušel ale nějak to nešlo a při tom mám desku Asus A8N-E s kterpu by to mělo nějak jít
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Příspěvekod oyza v čtv úno 01, 2007 09:35

vival píše:Jo a ještě chci říct zě ten ventilátor nejede na max ted má asi 400 otáček a max je nějakých 2200 otáček a speedfanem sem to taky zkoušel ale nějak to nešlo a při tom mám desku Asus A8N-E s kterpu by to mělo nějak jít

tyhle vetracky ridi taky deska... bios zkoukni
AMD X3 720BE@3.5 cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 3G OCZ XTC Platinum, Toxic HD4870, 3x WDs, NEC dvd, Audigy SE - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by ADI 21' CRT + 15" Flat Dell.
Uživatelský avatar
oyza
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 487
Registrován: pon led 15, 2007 13:18
Bydliště: Praha

Příspěvekod Anonymous v čtv úno 01, 2007 17:37

Jo v biosu sem už něco skoukl ale sou tam jen dvě nožnosti něco zapnuto a nebo vypnuto a když dám vypnout tak se točí tak 200 ot a když dám zapnout tak se točí tak na 2200 ot teda na max a to dělá docela hluk tak chci tak 1000 ot
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Příspěvekod xmickey v čtv úno 01, 2007 18:05

Skusím tě trošku navést. V BIOSu by mělo být něco jako "Power management" nebo by to mohlo být v "Hardware Monitor". A v tom něco jako Qfan pokud si to objevil napiš co vše a jak tam jde nastavit a my ti zas poradíme....
Uživatelský avatar
xmickey
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 565
Registrován: sob pro 16, 2006 19:27

Příspěvekod Anonymous v čtv úno 01, 2007 21:27

No tak ten Hardware monitor tam je i q fan .. - to už sem zkoušel i před tím
ale nevm jak nastavit ty otáčky u toho q fan de buď disabled nebo enabled u jednoho to valý na plný a u toho druhho na těch 400 a nevm jak to nastavit manuálně
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Příspěvekod xmickey v pát úno 02, 2007 08:27

No když to přepneš na enabled měla by se objevit nějaká nabídka ne ? Co v ní je za možnosti ?
Uživatelský avatar
xmickey
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 565
Registrován: sob pro 16, 2006 19:27

Příspěvekod Anonymous v pát úno 02, 2007 09:00

No nepbjeví se nic jenom se (asi ) začnou regulovat podle teplot ale ten freezer jede tak 0 - 500 ot a to je strašně málo
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Příspěvekod xmickey v pát úno 02, 2007 09:08

Nedostal jsi k desce návod ? Jinak tvůj problém může vyřešit SpeedFan nastavení je složitější. Teploty si nastavuj podle toho co ti uáže Everest.

Stahuj:
Everest: http://lavalys.com/products/download.ph ... =0&lang=en
SpeedFan: http://www.almico.com/speedfan431.exe

A návod: http://zive.cz/h/Testcentrum/AR.asp?ARI ... p;CAI=2088
Uživatelský avatar
xmickey
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 565
Registrován: sob pro 16, 2006 19:27

Příspěvekod Anonymous v pát úno 02, 2007 11:15

jo ale právězě ten speedfan nefunguje
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Příspěvekod xmickey v pát úno 02, 2007 11:48

Zalman Fan Mate 2 - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34180

Stojí 100,- poslední možnost.... :eek:
Uživatelský avatar
xmickey
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 565
Registrován: sob pro 16, 2006 19:27

Příspěvekod Anonymous v pát úno 02, 2007 13:20

Jo a nebo si trochu zabastlit ! :cool:
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Příspěvekod oyza v pát úno 02, 2007 14:13

viv píše:jo ale právězě ten speedfan nefunguje


speedfan nefunguje na cpu vetraku kdyz to sefuje bios. paklize vypnes v biosu podporu Cool n quiet pripadne cpu fan control, mel by jet na max a pak to vetsinou jde regulovat speedfanem, ale ne vzdy. nedoporucuju zalman fan matem regulovat vetrak na procaku, protoze regulace je spis na snizeni otacek, coz by procaku nemuselo nekdy stacit a hlavne neni pak uz regulovatelna krom primeho otoceni trimrem... a tys stejne psal, ze ti jede pomalu, takze tam neni co orostovat. bejt tebou bych radsi zkusil pripojit tam jinej vetracek, jak se bude chovat, na tu chvili nez to zkontrolujes v biosu to prezije procak i s jinym nez original vetrakem. btw regulace pres bios taky chvili trva pac to propocitava. 400 rpms je opravdu malo....

no a jinak... zkus jinej bios, ale je mozny ze ma deska odprasky mereni teploty a pak to tezko bude regulovat na vic... kolik stupnu ti ukazuje treba everest?
AMD X3 720BE@3.5 cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 3G OCZ XTC Platinum, Toxic HD4870, 3x WDs, NEC dvd, Audigy SE - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by ADI 21' CRT + 15" Flat Dell.
Uživatelský avatar
oyza
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 487
Registrován: pon led 15, 2007 13:18
Bydliště: Praha

Příspěvekod Anonymous v pát úno 02, 2007 23:42

No stupňů CPU 33 C při skoro 0 zatízění když ten větrák běží na 2200 ot
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Příspěvekod Anonymous v pát úno 02, 2007 23:44

a ještě nachápu zě freezer uchladí na max výkon CPU na 33 C a normální box
chladič na 34 C - to se ani ten freezer nevyplatilo kupovat
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Příspěvekod oyza v sob úno 03, 2007 01:44

vival píše:a ještě nachápu zě freezer uchladí na max výkon CPU na 33 C a normální box
chladič na 34 C - to se ani ten freezer nevyplatilo kupovat


no zalezi co mas za procak :) treba na 3200+ je boxovanej naprosto v pohode a arctic uz to stejne vic neochladi. 33 je nejmin ze vsech komponent...

nicmene k tematu... o co ti teda jde? nejdriv, ze to nejede, pak ze to jede, pak to ma 400rpm pak zase 2200rpm tak co teda chces?
AMD X3 720BE@3.5 cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 3G OCZ XTC Platinum, Toxic HD4870, 3x WDs, NEC dvd, Audigy SE - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by ADI 21' CRT + 15" Flat Dell.
Uživatelský avatar
oyza
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 487
Registrován: pon led 15, 2007 13:18
Bydliště: Praha

Příspěvekod Anonymous v sob úno 03, 2007 09:23

Jako já když vipnu ten qfan nebo zapnu zě při jednom to jede na 2200 a při druhém na 400 a já chcu aby to jelo na 1200 ot.
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Příspěvekod xmickey v sob úno 03, 2007 09:32

Uf začínám se v tom strácet
Takže vypni Cool"n"Quiet a všechny Qfany. Kup Zalman FanMate a zreguluj si to podle svých představ :)
Uživatelský avatar
xmickey
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 565
Registrován: sob pro 16, 2006 19:27

vival

Příspěvekod Anonymous v sob úno 03, 2007 16:53

Nebo radši před to pichnu odpor za 10 Kč a je hotovo
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Příspěvekod xmickey v sob úno 03, 2007 17:04

Jo taky to jde ale musíž si to přesně odpočítat.... Někde jsem zahlíd návod skusím pohledat....

ED: http://www.zive.cz/h/Testcentrum/AR.asp?ARI=108707 ;)

/2 Tohle se mi zdá lepší http://www.zive.cz/h/Testcentrum/Ar.asp ... 5&CAI=2088
Uživatelský avatar
xmickey
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 565
Registrován: sob pro 16, 2006 19:27

Další

Zpět na Chlazení

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Anonymous a 2 návštevníků

cron