Hrátky se ,,spustit'' a ,,příkazový řádek''

Volná diskuze, film, kultura, foto, zajímavosti, dění kolem nás, a to co jinam nepatří

Moderátor: Moderátoři

Hrátky se ,,spustit'' a ,,příkazový řádek''

Příspěvekod arteen v pon kvě 07, 2007 16:06

Znáte nějaké triky, zajímavosti, které se dají pomocí příkazového řádku a spustit udělat? Někde jsem četl, že se tímto způsobem dají dějat zajímavé věci... :-o např. do spustit zadejte system - nejsem žádný ITák, ale to, co tam je mi připadá zajímavé - asi si začnu hrát, posledně to dopadlo tím, že jsem musel vyměnit ramku, z. desku a grafickou :)
Cílem války není padnout za vlast, ale přinutit ty druhé parchanty, aby padli za tu svou.

Život je jako kolo. Ať jedeš, jak jedeš, vždycky je to do kopce a proti větru.
arteen
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 25
Registrován: pon bře 26, 2007 12:09
Bydliště: Kaer Morhen

Příspěvekod eXp10it v pon kvě 07, 2007 16:35

jojo...už jsem o tom slyšel, je to strašně tajemná a neprozkoumaná funkce windows, je to tam už od jeho prvních verzí a nikdo pořádně neví k čemu to spustit vlastně je. Slyšel jsem že tak jde přetaktovat harddisk, aby ti jel rychleji počítač....nevíte o tom někdo něco víc?

...už jsem to našel tak hned píšu...vyzkoušej do SPUSTIT nebo do příkazové řádky zadat "SHUTDOWN -r -t 30" (bez uvozovek) a po restartu budeš mít znatelně přetaktovaný harddisk!!!
ISAAC + Fortron blue storm 400W ATX12 2.0, AMD Athlon 64 X2 3800+ @ 2,6GHz (1,35V), DFI s.939 NF3 Ultra-DAGF, Kingston HyperX (HX3200AK2/1G) 2×512 MB DDR 400MHz K2-3-2-6-1 (2,6V) @ 400MHz 2-3-2-5-1 (2,7V), Sapphire ATI Radeon 9600 @ pro, SAMSUNG 200GB PATA 7200rpm + další spotřební harampádí
Uživatelský avatar
eXp10it
Čestný člen
 
Příspěvky: 257
Registrován: pát srp 04, 2006 10:41
Bydliště: Ostrava --> Hultschin --> Brno

Příspěvekod Runn3r.cze v pon kvě 07, 2007 18:17

eXp10it píše:jojo...už jsem o tom slyšel, je to strašně tajemná a neprozkoumaná funkce windows, je to tam už od jeho prvních verzí a nikdo pořádně neví k čemu to spustit vlastně je. Slyšel jsem že tak jde přetaktovat harddisk, aby ti jel rychleji počítač....nevíte o tom někdo něco víc?

...už jsem to našel tak hned píšu...vyzkoušej do SPUSTIT nebo do příkazové řádky zadat "SHUTDOWN -r -t 30" (bez uvozovek) a po restartu budeš mít znatelně přetaktovaný harddisk!!!


to je nejaka kravina, ne? bych rekl ze to proste prikaz pro vypnuti pocalu za 30s... ale v prikazove radce nejsem zadnej machr, takze je mozny, ze se pletu...
Obrázek
Uživatelský avatar
Runn3r.cze
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 133
Registrován: pát lis 17, 2006 14:21
Bydliště: Mostkovice

Příspěvekod POM4R4NC v pon kvě 07, 2007 18:28

lol :lool:
POM4R4NC
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 28
Registrován: ned led 07, 2007 10:44

Příspěvekod eXp10it v pon kvě 07, 2007 18:35

Runn3r.cze píše:to je nejaka kravina, ne?
nn, taky jsem si myslel jaký jsem v příkazové řádce machr a pak jsem to vyzkoušel a silně se mi přetaktoval harddisk (asi to nějak přenastavuje tu S.M.A.R.T. technologii...tak mi to nějak popisoval ten kamarád - ale v tom se nevznám, on je machr), ale zkoušejte to lidi jen pokud máte dobře větranou skříň...jinak to bude chtít na takhle urychlený harddisk nějaký výkonný chladič!!!
ISAAC + Fortron blue storm 400W ATX12 2.0, AMD Athlon 64 X2 3800+ @ 2,6GHz (1,35V), DFI s.939 NF3 Ultra-DAGF, Kingston HyperX (HX3200AK2/1G) 2×512 MB DDR 400MHz K2-3-2-6-1 (2,6V) @ 400MHz 2-3-2-5-1 (2,7V), Sapphire ATI Radeon 9600 @ pro, SAMSUNG 200GB PATA 7200rpm + další spotřební harampádí
Uživatelský avatar
eXp10it
Čestný člen
 
Příspěvky: 257
Registrován: pát srp 04, 2006 10:41
Bydliště: Ostrava --> Hultschin --> Brno

Příspěvekod maestro v pon kvě 07, 2007 20:23

mmuhehe
Uživatelský avatar
maestro
Čestný člen
 
Příspěvky: 1098
Registrován: čtv bře 30, 2006 18:55
Bydliště: Nejdek / Praha

Příspěvekod POM4R4NC v pon kvě 07, 2007 22:07

ked uz ste zacali s HDD OC, skusali ste si hubou dofukat do disku dalsiu kapacitu? :?:
POM4R4NC
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 28
Registrován: ned led 07, 2007 10:44

Příspěvekod maestro v pon kvě 07, 2007 22:16

POM4R4NC píše:ked uz ste zacali s HDD OC, skusali ste si hubou dofukat do disku dalsiu kapacitu? :?:


staci trochu povolit sroubecky a hned tam mas o par giga vic.
Uživatelský avatar
maestro
Čestný člen
 
Příspěvky: 1098
Registrován: čtv bře 30, 2006 18:55
Bydliště: Nejdek / Praha

Příspěvekod eXp10it v pon kvě 07, 2007 23:15

Já bych spíš bral návod jak disku přidat na otáčkách ještě víc než v tom návodu co uvádím nahoře (speedfan mi teď ukazuje 8200rpm, ale věřím že můj samsung by šel mnohem výš kdybych věděl jak)....nezbývá než experimentovat a hrát si s příkazovou řádkou :/


Obrázek
ISAAC + Fortron blue storm 400W ATX12 2.0, AMD Athlon 64 X2 3800+ @ 2,6GHz (1,35V), DFI s.939 NF3 Ultra-DAGF, Kingston HyperX (HX3200AK2/1G) 2×512 MB DDR 400MHz K2-3-2-6-1 (2,6V) @ 400MHz 2-3-2-5-1 (2,7V), Sapphire ATI Radeon 9600 @ pro, SAMSUNG 200GB PATA 7200rpm + další spotřební harampádí
Uživatelský avatar
eXp10it
Čestný člen
 
Příspěvky: 257
Registrován: pát srp 04, 2006 10:41
Bydliště: Ostrava --> Hultschin --> Brno

Příspěvekod eXp10it v pon kvě 07, 2007 23:19

no a je to v píp....NEZKOUŠEJTE TO!!! na nic jsem nesahal a asi jsem dlouho nekontroloval teploty, prostě ten disk nezvládl ani těch 8200rpm...jenom doufám že mi to uznají v alfě na reklamačce...chjo :/


Obrázek
ISAAC + Fortron blue storm 400W ATX12 2.0, AMD Athlon 64 X2 3800+ @ 2,6GHz (1,35V), DFI s.939 NF3 Ultra-DAGF, Kingston HyperX (HX3200AK2/1G) 2×512 MB DDR 400MHz K2-3-2-6-1 (2,6V) @ 400MHz 2-3-2-5-1 (2,7V), Sapphire ATI Radeon 9600 @ pro, SAMSUNG 200GB PATA 7200rpm + další spotřební harampádí
Uživatelský avatar
eXp10it
Čestný člen
 
Příspěvky: 257
Registrován: pát srp 04, 2006 10:41
Bydliště: Ostrava --> Hultschin --> Brno

Příspěvekod zener v úte kvě 08, 2007 15:04

Tak nevim, jestli je tenhle thread nejakej JOKE nebo jestli to myslite vazne :P
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Příspěvekod Runn3r.cze v úte kvě 08, 2007 20:07

zener píše:Tak nevim, jestli je tenhle thread nejakej JOKE nebo jestli to myslite vazne :P


no jasne ze je to pravda... uplne vsechno... i tohle...

maestro píše:staci trochu povolit sroubecky a hned tam mas o par giga vic.


akorat by me zajimalo, proc mam muj disk porad stejnou kapacitu, i kdyz ted drzi jen na 2 sroubcich ze 4 :D
Naposledy upravil Runn3r.cze dne stř kvě 09, 2007 16:32, celkově upraveno 1
Obrázek
Uživatelský avatar
Runn3r.cze
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 133
Registrován: pát lis 17, 2006 14:21
Bydliště: Mostkovice

Příspěvekod PCMark v stř kvě 09, 2007 05:57

Já jsem jednou zkoušel disk napájet 16V místo 12V a disk pak měl hezký tuningový zvuk, za chvíli však v něm něco "chrchlo" a disk už dochrchlal.
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag
Uživatelský avatar
PCMark
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 2081
Registrován: čtv led 05, 2006 22:08
Bydliště: Hlučín

Příspěvekod eXp10it v stř kvě 09, 2007 07:29

PCMark píše:a disk pak měl hezký tuningový zvuk...


tak to sem se zase po ranu rozesmal...to je uplne hlaska jak od tech borcu co tuninguji sve 120ky tak ze si prodiravi vyfuk a bilou lakovkou napisou na pnemumatiky bridgestone :)
ISAAC + Fortron blue storm 400W ATX12 2.0, AMD Athlon 64 X2 3800+ @ 2,6GHz (1,35V), DFI s.939 NF3 Ultra-DAGF, Kingston HyperX (HX3200AK2/1G) 2×512 MB DDR 400MHz K2-3-2-6-1 (2,6V) @ 400MHz 2-3-2-5-1 (2,7V), Sapphire ATI Radeon 9600 @ pro, SAMSUNG 200GB PATA 7200rpm + další spotřební harampádí
Uživatelský avatar
eXp10it
Čestný člen
 
Příspěvky: 257
Registrován: pát srp 04, 2006 10:41
Bydliště: Ostrava --> Hultschin --> Brno

Příspěvekod dobrman_xxl v stř kvě 09, 2007 07:31

Taky hodně nebezpečnej příkaz je DIR .
Nikdo netuší, co všechno to s počítačem může udělat........... :P
ASUS M2N-E, Athlon 64 X2 3800+ EE (+CoolerMaster Hyper TX), Kingston 2x1GB DDR2 PC667, 2xHDD WD 250GB SATAII, Sapphire ATI X1650 Pro Ultimate 256MB GDDR3 silent 600/1400MHz, TTMambo + Fortron400W
Uživatelský avatar
dobrman_xxl
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 47
Registrován: ned úno 11, 2007 23:49

Příspěvekod onkel1 v sob srp 04, 2007 11:36

nezkusajte to DIR :oops:
onkel1
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 25
Registrován: úte črc 10, 2007 07:55

Příspěvekod zaxic v pát srp 10, 2007 08:17

onkel1 píše:nezkusajte to DIR :oops:

proč ? co to uděá??? :?: :?:
Uživatelský avatar
zaxic
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 23
Registrován: pon črc 09, 2007 21:37
Bydliště: Písková Lhota

Příspěvekod matri.x v pát srp 10, 2007 12:54

eXp10it píše:no a je to v píp....NEZKOUŠEJTE TO!!! na nic jsem nesahal a asi jsem dlouho nekontroloval teploty, prostě ten disk nezvládl ani těch 8200rpm...jenom doufám že mi to uznají v alfě na reklamačce...chjo :/


Obrázek


kdys pořádně chladil, nestalo by se to :DDD to je snad základ, když taktuješ, musíš chladit přece :P
matri.x
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 139
Registrován: úte čer 19, 2007 09:18

Příspěvekod overclocker123 v pát srp 10, 2007 22:52

dobrman_xxl píše:Taky hodně nebezpečnej příkaz je DIR .
Nikdo netuší, co všechno to s počítačem může udělat........... :P


Co to je ten DIR?
Uživatelský avatar
overclocker123
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
 
Příspěvky: 960
Registrován: úte lis 21, 2006 19:17
Bydliště: Rudník

Příspěvekod PCMark v pát srp 10, 2007 23:33

tak ho vyzkoušej a uvidíš
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag
Uživatelský avatar
PCMark
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 2081
Registrován: čtv led 05, 2006 22:08
Bydliště: Hlučín

Další

Zpět na Pokec

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron