Jak do bočnice vyříznout díru?

Case modding - úpravy a modifikace počítačových skříní, změny vzhledu, regulace otáček, apod.

Moderátor: Moderátoři

Jak do bočnice vyříznout díru?

Příspěvekod Hozny v pon čer 04, 2007 14:39

Potřeboval bych do bočnice vyříznout obdelníkovou díru na kterou jsem přeně našel plexisklo. Nejsem extra vybavenej takže jednoduchy postupy prosím..... :D Mám rozbrusku (nebo jak se tomu říká) ňáký pilky na železo a vrtačku...... možná pak ještě náký drobnosti na který sem zapomněl...No a potřeboval bych radu jak na to dík.
Uživatelský avatar
Hozny
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 285
Registrován: úte kvě 29, 2007 18:18
Bydliště: Praha

Příspěvekod Sedlo v pon čer 04, 2007 15:21

No možností je hodně.
Za 1. můžeš si to nechat vyžírnou laserem, ale to je drahé a neni to moc rozšířené.
Za 2. můžeš si jí vyříznou přímočarou pilou, to moc nedoporučuju. Plech se ohybá a i ve dvou je problém plech udžet na místě.
Za 3. můžeš si ho vyříznout ručně. Do rohu si vyvrtáš dírku aby si tim procpal list pilky a pak hezky řežeš.
Za 4. můžeš si to vyžíznou flexou (rozbruskou). Zajdi si do OBI nebo podobnýho obchodu a kup si tenkej (1mm, nebo 0,7mm tlustej) řeznej kotouč na kov do tý tvý flexi. Bacha na max. průměr kotouče. A pak to s tim jednoduše vyřízni.
Mimo bodu 1. to není konečná práce. Pak si hrany musíš ještě zbrousit pilníkem na železo.
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:
Uživatelský avatar
Sedlo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 1668
Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Bydliště: České Budějovice

Příspěvekod modder v pon čer 04, 2007 20:16

Sedlo píše:No možností je hodně.
Za 1. můžeš si to nechat vyžírnou laserem, ale to je drahé a neni to moc rozšířené.
Za 2. můžeš si jí vyříznou přímočarou pilou, to moc nedoporučuju. Plech se ohybá a i ve dvou je problém plech udžet na místě.
Za 3. můžeš si ho vyříznout ručně. Do rohu si vyvrtáš dírku aby si tim procpal list pilky a pak hezky řežeš.
Za 4. můžeš si to vyžíznou flexou (rozbruskou). Zajdi si do OBI nebo podobnýho obchodu a kup si tenkej (1mm, nebo 0,7mm tlustej) řeznej kotouč na kov do tý tvý flexi. Bacha na max. průměr kotouče. A pak to s tim jednoduše vyřízni.
Mimo bodu 1. to není konečná práce. Pak si hrany musíš ještě zbrousit pilníkem na železo.
JJ bod jedna je priserne drahej :D ,bod 2 Neni to zas tak pravda,musis si ho necim podlozit,nejlip prisroubovat k tem podlozkam a pak rezat.Bod 3 tech direk musis udelat vic abys tam ten platek strcil :P (Jinak je to asi nejnamahavejsi ,ale ja to tak taky delam ) A bod 4 Flexa?Jestli si ji mel nekdy v ruce tak by se to dalo ALE jestli ne tak si spis celou praci znicis.Navic to musis delat v garazi .ale tam kde ti nic nechytne :D .Jinak je jeste jedna metoda...rezani vodou takze pokud mas dost penez :D tak vodu ta ti narozdil od laseru neopali barvu :P
modder
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 151
Registrován: pát bře 23, 2007 21:01
Bydliště: Presne mezi Klavesnici a Zidli

Příspěvekod Sedlo v pon čer 04, 2007 21:23

No tich dírek bejt víc nemusí pokud by si koupil jako já modelářskou pilku ta má ten list kulatej a v pohodě ho prostřčíš 8mm dírou a to se dá vyvrtat :lol: . Ale je to asi nejnamáhavější. Osobně si myslim že tou flexou by to bylo nejlepší, už jenom proto že já sem si okno řezal taky flexou :lol: . Ale jak říkal modder chce to trochu s ní umět. A pokud by si s ní neuměl ty tak někdo z rodiny určitě ano. Ale pokud nejsi úplný kopito tak by si se s ní za chvílku naučil. S tim 0,7 mm kotoučem se řeže jako nožem do másla (měkýho). A de hlavně vo to jí udržet aby jela správným směrem a nebát se jisker
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:
Uživatelský avatar
Sedlo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 1668
Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Bydliště: České Budějovice

Příspěvekod modder v úte čer 05, 2007 08:11

Sedlo píše:No tich dírek bejt víc nemusí pokud by si koupil jako já modelářskou pilku ta má ten list kulatej a v pohodě ho prostřčíš 8mm dírou a to se dá vyvrtat :lol: . Ale je to asi nejnamáhavější. Osobně si myslim že tou flexou by to bylo nejlepší, už jenom proto že já sem si okno řezal taky flexou :lol: . Ale jak říkal modder chce to trochu s ní umět. A pokud by si s ní neuměl ty tak někdo z rodiny určitě ano. Ale pokud nejsi úplný kopito tak by si se s ní za chvílku naučil. S tim 0,7 mm kotoučem se řeže jako nožem do másla (měkýho). A de hlavně vo to jí udržet aby jela správným směrem a nebát se jisker
bojiim bojiiim :-o :cry: a kopyto je s tvrdym Y ;)
modder
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 151
Registrován: pát bře 23, 2007 21:01
Bydliště: Presne mezi Klavesnici a Zidli

Příspěvekod Sedlo v úte čer 05, 2007 14:02

modder píše:bojiim bojiiim :-o :cry: a kopyto je s tvrdym Y ;)


Čeho se bojíš? Jo a za to kopyto se omlouvám sem moc línej na to abych si po sobě to co napíšu taky přečetl a někdy se holt chybyčka vloudí.
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:
Uživatelský avatar
Sedlo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 1668
Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Bydliště: České Budějovice

Příspěvekod modder v úte čer 05, 2007 18:41

Sedlo píše:
modder píše:bojiim bojiiim :-o :cry: a kopyto je s tvrdym Y ;)


Čeho se bojíš? Jo a za to kopyto se omlouvám sem moc línej na to abych si po sobě to co napíšu taky přečetl a někdy se holt chybyčka vloudí.
No byla to spis sranda s tim ze se bojim ,ale neverim tomu...kdyz ti to uhne tak ses ..vis kde kdezto u pilky (jakekoliv) se vetsinou stacis zastavit a zacit rezat jinde :x
modder
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 151
Registrován: pát bře 23, 2007 21:01
Bydliště: Presne mezi Klavesnici a Zidli

Příspěvekod Sedlo v úte čer 05, 2007 21:36

To jo ale pokud nebude žezat přími o čáry tak to je v pohodě. Trochu uhnout může a pak to dopiluje. Já když sem si řezal díru tak sem šel asi 0,5cm od čáry kdyby náhodou (a to s flexou celkem obstojně umim :) ) a pak sem to dojel brusným kotoučem.
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:
Uživatelský avatar
Sedlo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 1668
Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Bydliště: České Budějovice

Příspěvekod modder v čtv čer 07, 2007 11:04

Sedlo píše:To jo ale pokud nebude žezat přími o čáry tak to je v pohodě. Trochu uhnout může a pak to dopiluje. Já když sem si řezal díru tak sem šel asi 0,5cm od čáry kdyby náhodou (a to s flexou celkem obstojně umim :) ) a pak sem to dojel brusným kotoučem.
Brusnej kotouc...to menenapadlo a ja to delal dycky pilikem jak ta p*** ehm.otrok :D
modder
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 151
Registrován: pát bře 23, 2007 21:01
Bydliště: Presne mezi Klavesnici a Zidli

Díky...

Příspěvekod Hozny v čtv čer 07, 2007 14:42

Dík táta mi to vyříz flexou 1mm kotoučem a šlo to úplně v pohodě (dík za radu). Teťkon dodělávám svůj mod... Až to bude přidám foto!
Jo a dělám to poprvé takže nečekejte žádnou profi práci sou to jen drobnější upravy: sklo v bočnici, ,,hodně" svítící fany, kompletní přesříkání a vyvrtání direk do přeního krytu aby měl větráček odkud brát vzduch ;) ;) ;)
Uživatelský avatar
Hozny
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 285
Registrován: úte kvě 29, 2007 18:18
Bydliště: Praha

Příspěvekod Sedlo v čtv čer 07, 2007 16:21

:stop: :stop: :stop: jenom to ne. Jestli jsem to správně pochopil tak chceš mít otvor pro nasávání vzduchu k ventilátoru dirkovanej?? To bude spíš horší než lepší.
za A) bude to dělat zbytečnej hukot protože vzduch nebude mít dostatečný místio pro proudění.
za B) větrák nebude mít takovej výkon kvůli zpomalení z bodu A.
Lepší by bylo kdyby si to vyřízl celý. :P
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:
Uživatelský avatar
Sedlo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 1668
Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Bydliště: České Budějovice

Příspěvekod modder v čtv čer 07, 2007 21:45

Sedlo píše::stop: :stop: :stop: jenom to ne. Jestli jsem to správně pochopil tak chceš mít otvor pro nasávání vzduchu k ventilátoru dirkovanej?? To bude spíš horší než lepší.
za A) bude to dělat zbytečnej hukot protože vzduch nebude mít dostatečný místio pro proudění.
za B) větrák nebude mít takovej výkon kvůli zpomalení z bodu A.
Lepší by bylo kdyby si to vyřízl celý. :P
JJ s tim muzu jenom souhlasit!! Ale je to trosku jinak..(sry ze opravuju) bod B vykon je stejnej (otacky jsou zachovany) !!!ALE!!! pokud ste se ucili fyziku zakladni skoly ,zjisite ze vzduch si najde vzdycky cestu ,takze kdyz to nepujde tema dirkama bude recyrkulovat coz je ztrata proudeni tim ze se mu vzduch vraci zpet. :P me samotnymu se ted z toho zamotala hlava :? Takze jak rika sedlo vyrizni to cely Je to estetictejsi:) Kdybys nevedel co na to mrkni na Thread:,,Vse co byste meli mit pro CASE MODDING" (delal sem ho ja ,kdyby si tam neco nenasel tak napis ,ja to tam dopisu :) )

//EDIT : Hej sedlo ses si jistej ze mas AMD Semptron?Bez urazky ,ja si myslim ze je to Sempron :x
//EDIT2 : Obecne plati ze otravnej zvuk delaji dirky v case na vetrak ale myslim, ze ty casti z plechu jo ale plast?Tam je problem v tom ze ty dirky pokud nejsou abs.tupy tak delaji zvuk tim proudenim vzduchu.Neco na princip pistalky :D
modder
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 151
Registrován: pát bře 23, 2007 21:01
Bydliště: Presne mezi Klavesnici a Zidli

neony

Příspěvekod Hozny v sob čer 09, 2007 20:37

JJ to doopravim někdy pozdějc...jenom taková věcička nevíte někdo kde bych sehnal ORANŽOVÝ nebo MODRÝ neon (s kompatabilním konvertorem)? Možná by se mi hodil do case- můžete se na ní podívat v sekci casemodding/orange case by Johny Stone dík ;)
Uživatelský avatar
Hozny
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 285
Registrován: úte kvě 29, 2007 18:18
Bydliště: Praha

Příspěvekod POM4R4NC v sob čer 09, 2007 21:13

modry maju vsade...ale oranzove sa zevraj vobec nerobia
POM4R4NC
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 28
Registrován: ned led 07, 2007 10:44

Re: neony

Příspěvekod modder v sob čer 09, 2007 22:06

Hozny píše:JJ to doopravim někdy pozdějc...jenom taková věcička nevíte někdo kde bych sehnal ORANŽOVÝ nebo MODRÝ neon (s kompatabilním konvertorem)? Možná by se mi hodil do case- můžete se na ní podívat v sekci casemodding/orange case by Johny Stone dík ;)
tak si ho udelej z LED diod a ty nalep tavnou pistoli na mlecny plexisko...tim se ti roztahne to svetlo :) :x
modder
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 151
Registrován: pát bře 23, 2007 21:01
Bydliště: Presne mezi Klavesnici a Zidli

Příspěvekod Sedlo v ned čer 10, 2007 20:13

modder píše:
//EDIT : Hej sedlo ses si jistej ze mas AMD Semptron?Bez urazky ,ja si myslim ze je to Sempron :x
//EDIT2 : Obecne plati ze otravnej zvuk delaji dirky v case na vetrak ale myslim, ze ty casti z plechu jo ale plast?Tam je problem v tom ze ty dirky pokud nejsou abs.tupy tak delaji zvuk tim proudenim vzduchu.Neco na princip pistalky :D


Add edit1: hups chybyčka se vloudila. Díky za opravu
add edit2: jak který. Třeba na zdrojích, nebo vzadu na kostře casu sou větráky přidělaná většinou na dirkovaným plechu. ve předu je pravda že je plast. A když už tak jak chceš v domácích podmínkách vyříznout absolutně tupou dírku. Myslim že by to nebylo zrovna jednoduché i s nějakýma odbornýma předmětama. Možná tak laserem
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:
Uživatelský avatar
Sedlo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 1668
Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Bydliště: České Budějovice

Příspěvekod modder v ned čer 10, 2007 20:15

Sedlo píše:
modder píše:
//EDIT : Hej sedlo ses si jistej ze mas AMD Semptron?Bez urazky ,ja si myslim ze je to Sempron :x
//EDIT2 : Obecne plati ze otravnej zvuk delaji dirky v case na vetrak ale myslim, ze ty casti z plechu jo ale plast?Tam je problem v tom ze ty dirky pokud nejsou abs.tupy tak delaji zvuk tim proudenim vzduchu.Neco na princip pistalky :D


Add edit1: hups chybyčka se vloudila. Díky za opravu
add edit2: jak který. Třeba na zdrojích, nebo vzadu na kostře casu sou větráky přidělaná většinou na dirkovaným plechu. ve předu je pravda že je plast. A když už tak jak chceš v domácích podmínkách vyříznout absolutně tupou dírku. Myslim že by to nebylo zrovna jednoduché i s nějakýma odbornýma předmětama. Možná tak laserem
Jde to ALE strasne zdlouhava cinnost....takze nejlepsi kolem kovu nejakou pasku nebo tesneni na okna:) a nebo zakitovat a prestrikat :P
modder
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 151
Registrován: pát bře 23, 2007 21:01
Bydliště: Presne mezi Klavesnici a Zidli

Příspěvekod TD v úte srp 07, 2007 23:44

Být tebou koupim si rači nějaký katody
TD
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 10
Registrován: úte srp 07, 2007 22:01

Příspěvekod Maarvin v stř srp 08, 2007 08:40

Dar přítele lasera....
Vyříznout dneska obdélníkovou díru do 1 mm plechu je nejen rychlé, ale v podstatě už i levné...
Uživatelský avatar
Maarvin
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 399
Registrován: pát čer 22, 2007 07:43
Bydliště: kousek od Prahy

Příspěvekod overclocker123 v stř srp 08, 2007 08:50

Maarvin píše:Dar přítele lasera....
Vyříznout dneska obdélníkovou díru do 1 mm plechu je nejen rychlé, ale v podstatě už i levné...


A sand i přesné. Jo ale ještě by jsi mu mohl poradit kde ten laser sežene.
Uživatelský avatar
overclocker123
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
 
Příspěvky: 960
Registrován: úte lis 21, 2006 19:17
Bydliště: Rudník

Další

Zpět na Case modding

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron