Nespusti se PC

Zdroje, monitory, tiskárny, scanery, myši, klávesnice, zvukové karty, CD a DVD mechaniky a další

Moderátoři: Awast, Moderátoři

Nespusti se PC

Příspěvekod bassmaker v pát srp 24, 2007 17:13

Zdravim,

pocitac normalne bezel, jednou jsem rozebral bednu, odpojil od sebe komponenty a lehce zfoukl prach, potom jsem zase vse zapojil tak jak bylo puvodne. Pocitac sice nastartuje, pevny disk, mechaniky, vetraky na grafice a cpu bezi ale monitor nedostava zadny signal. Speaker neda zadne znameni o nejake zavade. Mel sem asi hodinu vyjmutou baterii na zakladni desce, ale to by melo zpusobit pouze restart CMOS pameti. S jumpery jsem nemanipuloval. Vsechny karty jsem zkontroloval nekolikrat zda jsou spravne zasunuty do svych slotu. Zkousel jsem i vymenu graficke karty a porad zadny signal. Po vypnuti proudu na rozpětce a znovu zapnuti se pocitac sam zapina, jakoby zdroj neomezoval prisun proudu do zakladni desky. Je mozne ze doslo k vymazani pameni a biosu ? Myslim, ze na tehle desce je pouze flash pamet a ne EPROM. Kazda rada dobra. Dekuji.

zakladni deska GA-BX2000
procesor Intel Pentium III 650MHz 3D (do Slotu 1)
grafika nVidia RIVA TNT2 32MB SDRAM AGP
case i se 200W zdrojem Morex KN-900
bassmaker
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 35
Registrován: úte srp 21, 2007 22:12
Bydliště: Znojmo

Příspěvekod renox v pát srp 24, 2007 22:14

Vyndani baterie nevadi, zkus odpojit vse nepotrebne. Nejlepsi bude, kdyz na zakladni desce nechas jenom procesor a vsechny ostatni karty a pameti vyndas. Kdyz to po zapnuti nejak zapipa, staci pak hledat chybu v tom, ktera komponenta to umlci. Jeslti to nezapipa, bude patrne deska ci procesor v haji.

EDIT: jeste se neda vyloucit vadny zdroj. V takovem pripade se take muze vse "rozjet", ale nic se dal nedeje.
Pentium Dual Core 2,00 GHz | ARCTIC Freezer 7 PRO | 2x 2048 MB OCZ 1150 DDR2 | GAINWARD BLISS 8800GT Golden Sample | Seagate 160 GB SATA II + WD Caviar Black 500GB SATA II | DVD RAM ASUS DRW-1814BLT | GIGABYTE P35-DS3R | REPRO GENIUS Home Theater SW-5.1 | CoolerMaster Mystique 632 + Fortron 500W
Uživatelský avatar
renox
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
 
Příspěvky: 492
Registrován: pon črc 16, 2007 13:24
Bydliště: Praha

Příspěvekod eoden v sob srp 25, 2007 12:54

Nvm a le tohle mi dělalo kdysi na s tarem kompu p3 600mhz
kdyz sem do něho sem tam hrabal tak někdy kdyz sem ho zapnul prostě nenaběhl monitor do te doby než sem (si par krat nekopl:D) nezahybal grafickou kartou v AGP slotu :D mozna to je tim ze se ti pojebel slot skousej
MSI K9NGM (s.AM2),AMD Athlon 3500+ 2.2Ghz,2x1GB Geil DDRII 800Mhz cl4,Sapphire ATi Radeon 1950gt 500/600@627/715,hdd 250GB SATAII
EPICA is best:)
Uživatelský avatar
eoden
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 69
Registrován: čtv črc 26, 2007 20:38

Příspěvekod Cliff v sob srp 25, 2007 21:49

Já měl podobný problém zkus zkontrolovat všechny konektory jestli jsou dobře zapojené
Cliff
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 814
Registrován: čtv lis 23, 2006 13:01

Příspěvekod bassmaker v ned srp 26, 2007 13:13

Slot na grafiku je asi v poradku, jinak by se prece na ni nespustil jeji vlastni vetracek, aspon si to myslim. Zkousel jsem tam dat i jinou grafiku a zase to nenabehlo. Pred chvili sem si pujcil i zdroj a zdrojem to take neni. Tak bud deska nebo procesor. Stale zadny signal od speakeru at to zkousim jak chci. Jak se da zjistit jestli neni poskozen nejaky obvod na desce? Vím je to přece jen starsi kousek, ale rad bych prisel na tu zavadu.
bassmaker
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 35
Registrován: úte srp 21, 2007 22:12
Bydliště: Znojmo

Příspěvekod eoden v ned srp 26, 2007 20:09

Buď se podívej požádně proti světlu na tištěný spoj(jestli je někde přerušený) nebo je to v hájí a je poškozené něco v jedné z vrstev desky ale ja bych se podíval na ten slot pro grafiku připadá mi to nejpravděpodobnější.Muže toho být víc v deskach se tak moc nevyznám jen sem psal že mi to dělal ten slot.Chce to podobnou desku (socket..) a vyzkouset jednotlivé komponenty (nebo spis jenom procak,grafiku,paměti,zdroj v ničem inem nemůže být závada a jestli je to OK tak deska s bohem). :oops:
MSI K9NGM (s.AM2),AMD Athlon 3500+ 2.2Ghz,2x1GB Geil DDRII 800Mhz cl4,Sapphire ATi Radeon 1950gt 500/600@627/715,hdd 250GB SATAII
EPICA is best:)
Uživatelský avatar
eoden
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 69
Registrován: čtv črc 26, 2007 20:38

Re: Nespusti se PC

Příspěvekod Anonymous v pon dub 26, 2010 20:24

Dělo mi to taky...byl v hajzlu HDD
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Re: Nespusti se PC

Příspěvekod bassmaker v úte kvě 18, 2010 16:59

Když odejde HDD tak aspoň najede nějaký hlášení o chybě MBR ale tady u toho mi nenaběhl žádnej signál na grafickej výstup, takže jsem nemohl ani do BIOSu.... ;)
bassmaker
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 35
Registrován: úte srp 21, 2007 22:12
Bydliště: Znojmo

Re: Nespusti se PC

Příspěvekod Anonymous v čtv dub 14, 2011 20:38

Měl jsem se základovkou podobný problém. Zkus vypnout PC (nejlíp i vyndat kabel ze zdroje) a pak hodit jumper (u mě se jmenuje JBAT1) dolu a zase nahoru a pak spustit PC.... v žádným případě to nedělel když je základovka pod proudem ... je téměř jisté že se ti to vyskratuje (když to máš pod proudem)
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Re: Nespusti se PC

Příspěvekod Anonymous v sob čer 11, 2011 18:49

mám problém se spouštěním PC.... po zapnutí žádná reakce, a zapne se třeba až po několika minutách... poslední dobou ani to ne. Musím zkoušet zapnout PC několikrát a čekat, jestli po chvíli naběhne nebo ne... poradíte?
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23


Zpět na Ostatní hardware

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron