Padání her u Ati Radeon 9600 256MB, 128bit

Grafické karty ATI, nVidia, Matrox, Intel, VIA ... a jejich přetaktování

Moderátoři: Awast, Moderátoři

Padání her u Ati Radeon 9600 256MB, 128bit

Příspěvekod pajano v úte zář 04, 2007 15:20

Ahoj,mám takový problém, chci například hrát hru Mafia a když ji načtu tak mi po chvíli spadné komp a restartuje se, já mám tuto grafiku plus 512 MB ram, mám i novější drivery a používám direct 9c. nevíte kde je chyba???Popřípadě kdyby to bylo grafikou, dalo by se zjistit přes nějaký program jestli nemám vadnou tu grafiku???Díky všem za odpověď!

EDIT Awast: Přesunuto...
pajano
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 7
Registrován: úte zář 04, 2007 15:16

Příspěvekod Putas v úte zář 04, 2007 20:04

Na grafiku bych to nesváděl. Podle mě je to klasický problém s odcházejícím zdrojem nebo deskou, či přehřívání jiné komponenty.
Napiš název zdroje a v programu SpeedFan změř teploty. Všechno to napiš sem.
Putas
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 23
Registrován: sob bře 03, 2007 13:50

Příspěvekod pajano v úte zář 04, 2007 21:01

Tady jsou informace ze systému,tu teplotu zjistím tedy později!!!



Obrázek



Obrázek
pajano
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 7
Registrován: úte zář 04, 2007 15:16

Příspěvekod Putas v úte zář 04, 2007 21:09

Z toho jsem se název zdroje ani teplotu opravdu nezjistil. Otevři skříň a podívej se na štítek zdroje, jaký je to výrobce a popřípade kolik má W.
Stáhni si SpeedFan, podívej se, jaké ti to napsalo teploty, chvíli to sleduj a udelej si takovou malou statistiku.
Putas
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 23
Registrován: sob bře 03, 2007 13:50

Příspěvekod pajano v stř zář 05, 2007 06:59

jj tak ja to za chvíli tady napíšu jen, ještě jedna věc, ja jsem ted přeinstaloval pc, a nahral jsem tam ovladače,ty které jdou vidět tady nahoře v te tabulce no a ted mi to hlási tady takovou chybu při zapnutí pc

Obrázek
pajano
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 7
Registrován: úte zář 04, 2007 15:16

Příspěvekod pajano v stř zář 05, 2007 07:54

tady je ta tabulka z toho programu!!

Obrázek
pajano
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 7
Registrován: úte zář 04, 2007 15:16

Příspěvekod pajano v stř zář 05, 2007 08:00

Tak jsem rozebral pc a na zdroji byla jenom nějaká tabulka a vte tabulce byli udělány z několika možností značky tak jsem to opsal,ale jsem ztoho uplně vedle tak doufám že tobě to pomůže je to nějak takhle:

Ver. 2.03
AC Input
PX - 300 115V, 8Hz 230V, 50HZ
7A 4A
DC Output
+5V +3,3V +12V -12V -5V Ver. 2.01 + 5Vsb Ver.2.03+5Vsb
30A 14A 12A 0.8A 0.5A 1.2A 1.5A
Max 1500W

Jako mě to připadá že ti to vůbec nepomůže,ale ja opsal to co tam bylo no!!Hel jo a moc ti děkuju že se mi snažíš pomoct!!! ;)
pajano
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 7
Registrován: úte zář 04, 2007 15:16

Příspěvekod Putas v stř zář 05, 2007 15:05

Co se týče zdroje, tak jsem zase nezjistil jaký to je výrobce a výkon. :D Předpokládám ale, že to bude jeden ze známějších výrobců "zdrojů", které časem odejdou, myslím tím např. EuroCase, Maxpower apod.
Pokud máš možnost, tak si pujč zdroj od nějakého z kamarádů a vyzkoušej to. Pokud tuto možnost nemáš, tak to dej do nějakého PC servisu (většinou jsou v rámci kamenného obchodu s PC a oni se na to podívají a řeknou co dál.

Teploty nic moc, možná jsi to měřil v klidovém stavu nebo tzv. "za studena". Otázkou je co to dělá v zátěži a jestli právě přehřívání nezpůsobuje padání. Zkus se hned poté co to spadne podívat do biosu kolik má procesor stupňů.

Tu chybu přenechám někomu zkušenějšímu v oblasti software, ale zkus si na stránkách MS stáhnout nejnovější Net Framework. Pokud to máš na starším Windows než SP2, tak Service Pack 2 nainstaluj.
Putas
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 23
Registrován: sob bře 03, 2007 13:50

Příspěvekod pajano v stř zář 05, 2007 15:23

Jojo ja to nějak zkusím, popříbadě se na to úúplně vykašlu ten počítač zahodím a koupím nový :) Protože ja fakt nevím..Fakt ti moc dík...ja to ještě nějak pozkouším..jo a ta tabulka co jsem tu ukazoval že mi vysakuje když zapnu Pc to nevíš co to může být???
pajano
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 7
Registrován: úte zář 04, 2007 15:16

Příspěvekod Putas v stř zář 05, 2007 15:27

pajano píše:Jojo ja to nějak zkusím, popříbadě se na to úúplně vykašlu ten počítač zahodím a koupím nový :) Protože ja fakt nevím..Fakt ti moc dík...ja to ještě nějak pozkouším..jo a ta tabulka co jsem tu ukazoval že mi vysakuje když zapnu Pc to nevíš co to může být???


Už jsem to psal.
Tu chybu přenechám někomu zkušenějšímu v oblasti software, ale zkus si na stránkách MS stáhnout nejnovější Net Framework. Pokud to máš na starším Windows než SP2, tak Service Pack 2 nainstaluj.
Putas
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 23
Registrován: sob bře 03, 2007 13:50

Příspěvekod pajano v stř zář 05, 2007 15:31

Měl jsem Net Framewor 2 a ted už mám 3jku ale pořád tonepmáha, možná zkusím jiné ovladače na grafiku!!
pajano
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 7
Registrován: úte zář 04, 2007 15:16

Příspěvekod dogsoldier v pát zář 07, 2007 12:20

pajano píše:jj tak ja to za chvíli tady napíšu jen, ještě jedna věc, ja jsem ted přeinstaloval pc, a nahral jsem tam ovladače,ty které jdou vidět tady nahoře v te tabulce no a ted mi to hlási tady takovou chybu při zapnutí pc

Obrázek


je to problém s ovladači ATI
viz : http://www.computerhaven.info/forum/tm. ... ey=&#52502
Opteron 170 2000@2500, MSI K8N Neo4-FI, 4*512 MB DDR400 Kingmax CL2.5, ATI Saphire HD 3870, Corsair VX 550W
dogsoldier
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 28
Registrován: stř srp 29, 2007 11:02

Příspěvekod dogsoldier v pát zář 07, 2007 12:22

Opteron 170 2000@2500, MSI K8N Neo4-FI, 4*512 MB DDR400 Kingmax CL2.5, ATI Saphire HD 3870, Corsair VX 550W
dogsoldier
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 28
Registrován: stř srp 29, 2007 11:02

Re: Padání her u Ati Radeon 9600 256MB, 128bit

Příspěvekod Anonymous v stř bře 25, 2009 19:45

jj ta chyba je v ovladači taky sem ji měl musiš použit jiny. např:Radeon Omega Drivers
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23


Zpět na Grafické karty

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron