jak dát titulky do filmu?

Multimedia, úpravy zvuku a videa na PC, kodeky, audio a video programové přehrávače

Moderátor: Moderátoři

jak dát titulky do filmu?

Příspěvekod de_Lauceux v ned zář 09, 2007 18:54

Ahoj, mám film ve formátu XViD (DVD-Rip) a stáhl jsem si k němu titulky ve formátu .sub , ale nevím, jak do něho titulky dát, poradíte mi někdo?

A pak mám ještě ten samý problém s titulky ve formátu SRT :?:
de_Lauceux
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 22
Registrován: pon dub 23, 2007 19:43

Příspěvekod Sedlo v ned zář 09, 2007 19:16

Nevim teda v jakým formátu mám titulky já a kouknout se nemůžu protože mi schořela deska ale stáhnul sem si BSPlayer a v tom se pustí film a když běží tak se dá menu a Open Subtitle (nebo jak to tam je) a normálně si je to načte.
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:
Uživatelský avatar
Sedlo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 1668
Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Bydliště: České Budějovice

Příspěvekod de_Lauceux v ned zář 09, 2007 19:39

Tak jsem to asi spletl a filmy by měly být ve formátu .avi
de_Lauceux
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 22
Registrován: pon dub 23, 2007 19:43

Příspěvekod oyza v ned zář 09, 2007 19:57

Stahni si nejakej rozumnej "kodek" jako je vobsub, je bud soucasti baliku ffdshow nebo volne stazitelny jako vobsub nejspis na strankach sourceforge ale i jinde. Nainstaluj, pojmenuj titulky stejne jako film (jen s jinou priponou samozrejme) a posleze az oklikas film, samy se ti spusti. Pak pres takovou zelenou sipku v trayi muzes menit font, velikost, zpozdeni atd.
AMD X3 720BE@3.5 cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 3G OCZ XTC Platinum, Toxic HD4870, 3x WDs, NEC dvd, Audigy SE - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by ADI 21' CRT + 15" Flat Dell.
Uživatelský avatar
oyza
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 487
Registrován: pon led 15, 2007 13:18
Bydliště: Praha

Příspěvekod de_Lauceux v ned zář 09, 2007 20:49

tak ten BS player mi docela pomohl, titulky už se mi přehrávaj, ale mám další problém, titulky jsou rozděleny na dvě části (CD1 a CD2) a zhruba tak v půlce mi skončí nahrávání titulků z první části a když přepnu na druhou část, tak mi to nic neukazuje, jako kdyby tam titulky nebyly. není nějakej způsob jak je spojit nebo přepnout bez problému?
de_Lauceux
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 22
Registrován: pon dub 23, 2007 19:43

Příspěvekod zener v pon zář 10, 2007 00:39

de_Lauceux píše:tak ten BS player mi docela pomohl, titulky už se mi přehrávaj, ale mám další problém, titulky jsou rozděleny na dvě části (CD1 a CD2) a zhruba tak v půlce mi skončí nahrávání titulků z první části a když přepnu na druhou část, tak mi to nic neukazuje, jako kdyby tam titulky nebyly. není nějakej způsob jak je spojit nebo přepnout bez problému?

stahni si titulky na svoji verzi filmu (1 CD). nebo se daji titulky i spojit - napr. ceskym free programem Subtitle tools (Nastroj na titulky):
http://www.tomzavodny.cz/program/subtool/index_cz.php?
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Příspěvekod Don v sob říj 06, 2007 21:32

Zkus muxování pomocí MP4 kontejneru, ale je nutné přepočítání

http://jech.webz.cz/x264.php

Umí to i program MediaCoder
Uživatelský avatar
Don
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 80
Registrován: sob lis 04, 2006 20:06

Příspěvekod Sedlo v ned říj 07, 2007 16:54

Mělo by to taky jít, tak že ty titulky otevřeš v poznámkovým bloku a vložíš je tam na správné místo. Ty titulky jsou číslované podle sekund. Jediný co snad tak pokud to tam je je vložit před ukončení titulek.
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:
Uživatelský avatar
Sedlo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 1668
Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Bydliště: České Budějovice

Re: jak dát titulky do filmu?

Příspěvekod Návštěvník v ned čer 08, 2008 07:29

Prosím tě neřeš to a stahni si VLC Media player je v češtině a přehraje jak titulky srt.sub tak všechny formáty i Mp4 nechci zde rozepisovat co vše přehraje ale i co se týká zvukových přehraje vše ale důležité je to že přehraje titulky a film včetně formátu Mp4 bez problémů a čistě(pokud jde o dobrý ripp.Program je volně ke stažení třeba na slunečnici nebo určo i na stahuj
Návštěvník
 

Re: jak dát titulky do filmu?

Příspěvekod Sedlo v čtv čer 19, 2008 12:59

trošku :ot: nemyslíš?? Laskavě se koukej na poslední datum příspěvku :skul:
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:
Uživatelský avatar
Sedlo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 1668
Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Bydliště: České Budějovice

Re: jak dát titulky do filmu?

Příspěvekod Návštěvník v pát zář 05, 2008 13:58

Můžu se jen zeptat jak zpozdit tytulky ve vobsubu?
Návštěvník
 

Re: jak dát titulky do filmu?

Příspěvekod Maarvin v sob zář 06, 2008 09:13

Tak to netuším protože vobsub jsem snad nikdy nepoužil....
Ale vim, že většina dobrých přehrávačů (Bsplayer, VLC player, Crystal player) to umí sama o sobě...
[ Intel E6750 2,66@3,4 Ghz + Scythe Ninja ][ Asus P5K Premium ][ 2x2 GB A-data @850Mhz CL5 ][ Gigabyte 8800GTS 512MB@760/1840/2270 ][ WD Raptor 74 GB + Samsung F1 750GB ][ Enermax Big Chakra + Enermax Liberty 620W ][ Asus DRW-20B1LT + Sony DDU1615S ][ Sound Blaster X-Fi XtremeGamer + Creative Inspire P5800 ][ HP LP2475w ][ MS Natural 4000 + MS Wireless Explorer ][Win XP Pro]
Uživatelský avatar
Maarvin
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 399
Registrován: pát čer 22, 2007 07:43
Bydliště: kousek od Prahy

Re: jak dát titulky do filmu?

Příspěvekod NSBM v úte zář 09, 2008 06:32

tak jenom jeste k offtopicu -> doporucuji stahovat titulky primo na konkretni film (1cd nebo 2cd) a take hlavne podle velikosti.. ja jsem naprosto spokojen se serverem -> titulky.com vzdy kdyz jsem si stahl titulky podle velikosti filmu tak to sedelo naprosto presne..

spojovani titulku z 2cd filmu nedoporucuji.. protoze to vetsinou byva jine casovani, jiny format atd takze rozhodne NE !! hledat titulky na presnou verzi (nebo co nejpodobnejsi - mensi odchylky velikosti filmu vetsinou nevadi)

a ted k aktualnejsimu tematu -> zpozdit titulky umi vynikajici program (se kterym jsem takhle upravoval, prekladal i casoval spoustu titulku - reknu Vam ale, ze je to desna pakarna a hold vsem, kteri se timto zabyvaji - ja uz na to kaslu :D ; radsi si dam filmek v origos nebo s EN titulkama kdyz neni original v EN).. ten program uz tu zminoval ZENER -> Subtitle Tools.. je velmi jednoduchy i pro mene zkusene uzivatele :-) ani snad k nemu neni co vysvetlovat.. snad jen pokud chcete vyzkouset -> DOPORUCUJI ;-)
$result = mysql_query("SELECT finger FROM hand WHERE id=3");
echo $result;
HNwebdesign - Tvorba webových stránek
Uživatelský avatar
NSBM
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 659
Registrován: sob čer 28, 2008 10:57
Bydliště: pardubice

Re: jak dát titulky do filmu?

Příspěvekod Anonymous v sob říj 18, 2008 19:34

nevíte jak mám dát do mp4 film????
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Re: jak dát titulky do filmu?

Příspěvekod NSBM v ned lis 16, 2008 14:18

jaky film?? v jakem formatu?
$result = mysql_query("SELECT finger FROM hand WHERE id=3");
echo $result;
HNwebdesign - Tvorba webových stránek
Uživatelský avatar
NSBM
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 659
Registrován: sob čer 28, 2008 10:57
Bydliště: pardubice

Re: jak dát titulky do filmu?

Příspěvekod Návštěvník v sob led 10, 2009 16:08

jak vypálím DVD s titulkama tak, aby mi to jelo i v televizi?
Návštěvník
 

Re: jak dát titulky do filmu?

Příspěvekod Návštěvník v pát úno 06, 2009 20:11

Chtěla bych se zeptat, jak dám titulky k filmu, který je okopírovaný z originálního dvd a je ve VOBfiles??? Normálně mi prostě stačí VobSub a titulky se spustí samy, ale s tímhle nevím co dělat.
Návštěvník
 

Re: jak dát titulky do filmu?

Příspěvekod Anonymous v čtv úno 19, 2009 18:46

Koukám, že tady se řeší asi jenom přímo shlédnutí. Ale já bych to s těma titulkama potřebovala i uložit a převést do jiného formátu.. s kterým programem se to dá? Poraďte.. dik :)
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Re: jak dát titulky do filmu?

Příspěvekod zener v čtv úno 19, 2009 18:56

Pokud jsou titulky primo v obrazu, pak je to nemozne. Jestlize jsou titulky v stamostanem souboru, pak to neni problem. Existuje spousta programu pro editaci titulku.

Treba cesky freeware
http://www.stahuj.centrum.cz/multimedia ... a-titulky/
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Re: jak dát titulky do filmu?

Příspěvekod Anonymous v stř bře 04, 2009 19:34

čus hele nevite nekdo pres jakej program mam spojit titulky s filmem aby byli primo v nem a ne jako samostatnej soubor vedle. proste aby to byl hardsub. dik
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Další

Zpět na Multimedia

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron