Teplota zdroje

Zdroje, monitory, tiskárny, scanery, myši, klávesnice, zvukové karty, CD a DVD mechaniky a další

Moderátoři: Awast, Moderátoři

Teplota zdroje

Příspěvekod Raelag v ned říj 07, 2007 19:58

Chtel bych se zeptat, jestli nevadi, ze mam fan od chladice procesoru (scythe mugen) tak, ze fouka pres procesor a smeruje vzduch do zdroje, pres ktery to jde ven. Nevadi to zdroji??? Zdroj mam Fortron BS II 500W
Raelag
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 10
Registrován: ned říj 07, 2007 19:55

Příspěvekod Sedlo v ned říj 07, 2007 20:00

Když jsou ty zdroje tak dělaný tak asi ne. Jo a ty dnešní co vím tak se takhle dělaj všechny. Jestli ti to nějak vadí tak poruš pečeť a otoč ho ;)
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:
Uživatelský avatar
Sedlo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 1668
Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Bydliště: České Budějovice

Příspěvekod renox v ned říj 07, 2007 20:03

Tim lip pro ten zdroj.
Pentium Dual Core 2,00 GHz | ARCTIC Freezer 7 PRO | 2x 2048 MB OCZ 1150 DDR2 | GAINWARD BLISS 8800GT Golden Sample | Seagate 160 GB SATA II + WD Caviar Black 500GB SATA II | DVD RAM ASUS DRW-1814BLT | GIGABYTE P35-DS3R | REPRO GENIUS Home Theater SW-5.1 | CoolerMaster Mystique 632 + Fortron 500W
Uživatelský avatar
renox
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
 
Příspěvky: 492
Registrován: pon črc 16, 2007 13:24
Bydliště: Praha

Příspěvekod Raelag v ned říj 07, 2007 20:06

To redox: cim teplejsi vzduch do zdroje tim lip? :)
Raelag
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 10
Registrován: ned říj 07, 2007 19:55

Příspěvekod Sedlo v ned říj 07, 2007 20:08

To ne aly kdyby šel z venku tak do něj budeš pumpovat prach mnohem víc než když ti pude ze skříně.
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:
Uživatelský avatar
Sedlo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 1668
Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Bydliště: České Budějovice

Příspěvekod renox v ned říj 07, 2007 20:09

Ten teply vzduch tam kolem stejne je, takhle se aspon rychleji dostane ven. Zdroji to nevadi, ten pres sebe vzdy tahne teplej vzduch.
Pentium Dual Core 2,00 GHz | ARCTIC Freezer 7 PRO | 2x 2048 MB OCZ 1150 DDR2 | GAINWARD BLISS 8800GT Golden Sample | Seagate 160 GB SATA II + WD Caviar Black 500GB SATA II | DVD RAM ASUS DRW-1814BLT | GIGABYTE P35-DS3R | REPRO GENIUS Home Theater SW-5.1 | CoolerMaster Mystique 632 + Fortron 500W
Uživatelský avatar
renox
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
 
Příspěvky: 492
Registrován: pon črc 16, 2007 13:24
Bydliště: Praha

Příspěvekod Raelag v ned říj 07, 2007 20:09

Ok, takze kdyz do nej zenu ze skrine horkej vzduch, tak mu to neublizi...? Fajn diky...
Raelag
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 10
Registrován: ned říj 07, 2007 19:55

Příspěvekod renox v ned říj 07, 2007 20:11

i kdybys mu nepomahal, tak ten zdroj si stejne bere vzduch zevnitr sam.
Pentium Dual Core 2,00 GHz | ARCTIC Freezer 7 PRO | 2x 2048 MB OCZ 1150 DDR2 | GAINWARD BLISS 8800GT Golden Sample | Seagate 160 GB SATA II + WD Caviar Black 500GB SATA II | DVD RAM ASUS DRW-1814BLT | GIGABYTE P35-DS3R | REPRO GENIUS Home Theater SW-5.1 | CoolerMaster Mystique 632 + Fortron 500W
Uživatelský avatar
renox
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
 
Příspěvky: 492
Registrován: pon črc 16, 2007 13:24
Bydliště: Praha

Příspěvekod Raelag v ned říj 07, 2007 20:11

Ok, tak to se mi ulevilo...
Raelag
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 10
Registrován: ned říj 07, 2007 19:55

Příspěvekod Awast v ned říj 07, 2007 20:11

Definuj horkej??

Teploty zdroje se pohybují relativně vysoko... a opravdu táhnou ven většinu tepla ze skříně (pokud mu není pomoženo jinak...)
TT Mambo,FSP-400W, DFI Inf. X2 3600+ EE@2.8GHz, 2x1GB Corsair , HD2600XT@860/780, Seagate250GB, LG4167B, SB Audigy4, 5.1 Genius HT, Logitech G5+QCK4Dsteel +MicrosoftDigitalMedia
Uživatelský avatar
Awast
Čestný člen
 
Příspěvky: 1786
Registrován: úte srp 29, 2006 20:14

Příspěvekod Raelag v ned říj 07, 2007 20:18

Proste vzduch od 100% zarizenyho procesoru... 47+- a taky ta teplota v case
Raelag
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 10
Registrován: ned říj 07, 2007 19:55

Příspěvekod renox v ned říj 07, 2007 20:26

Bezna teplota.
Pentium Dual Core 2,00 GHz | ARCTIC Freezer 7 PRO | 2x 2048 MB OCZ 1150 DDR2 | GAINWARD BLISS 8800GT Golden Sample | Seagate 160 GB SATA II + WD Caviar Black 500GB SATA II | DVD RAM ASUS DRW-1814BLT | GIGABYTE P35-DS3R | REPRO GENIUS Home Theater SW-5.1 | CoolerMaster Mystique 632 + Fortron 500W
Uživatelský avatar
renox
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
 
Příspěvky: 492
Registrován: pon črc 16, 2007 13:24
Bydliště: Praha

Příspěvekod Awast v ned říj 07, 2007 21:20

Tohle je provozní teplota těch studenějších zdrojů...
TT Mambo,FSP-400W, DFI Inf. X2 3600+ EE@2.8GHz, 2x1GB Corsair , HD2600XT@860/780, Seagate250GB, LG4167B, SB Audigy4, 5.1 Genius HT, Logitech G5+QCK4Dsteel +MicrosoftDigitalMedia
Uživatelský avatar
Awast
Čestný člen
 
Příspěvky: 1786
Registrován: úte srp 29, 2006 20:14

Re: Teplota zdroje

Příspěvekod Anonymous v stř úno 15, 2012 03:50

Nie som si tak uplne isty ci mu ta teplota nevadi... mal som 3 zdroje (500 W) presne take iste vsetky dopadly rovnako... pojdem porade.
Mam bednu ktora ma zdroj naspodu, dnesne zdroje maju ventilator cca 12 cm tahaju vzduch do pc odspodu cez nejaku sietku proti prachu to neni podstatne, leda tak to ze ten pritah nie je moc maly, kedze pod case je asi 5mm potom este ta sietka ho spomali no nic moc.
V pc som pouzival grafiku na deske, dovtedy vsetko v poho, potom som kupil Gigabyte HD 6950 1GB ... troska masina, ktora pri beznom pouzivani neprodukuje nejak extremne teplo. Do pc som rozmiestnil niekolko ventilatorov ovladanych rucne regulatormi (klasika display, 4 regulatory, 4 cidla na teploty).
Ked som isiel hrat napriklad CoD4 MW3 alebo Mafia II, tak som im pridal, ked som zasa len tak sedel na nete tak som to stiahol.
Do prveho zdroja som nijako nezasahoval, len som ho rozrobil, nastriekal a zasa zlozil... ten fungoval asi najdlhsie ale raz som hral CoD a cidlo strcene v zdroji zaznamenalo asi 75 stupnov a zacalo mi to pisakat, tak som otvoril case... a pauzol nachvilu hru, po 2 hodinach hrania sa drzal kolo 65 stupnov (komponenty nemali moc, len ta teplota v zdroji) kedze je dole pod grafikou papal vsetko teplo ktore produkovala. Znicoho nic mi padol PC ... zdroj pri zapnuti sice cuka ale nerozbehne sa, len blikne v pc vsetko co moze vetracky sa cuknu a nic, skusal som ho aj vybrat sojit zeleny s ciernym, ziadna zmena.
Druhy zdroj som uz trochu poriesil, mierne som ho rozrezal a zasa dal dokopy tak aby bol ventilator otoceny zhora a natahoval ten horuci vzduch naplno, a dozadu som vyrezal otvor (mriezky mi prisli malo :-)) pridal som tam dalsi 9 cm vetrak ktory mal podporit 12tku a tahat to von este rychlejsie, tento zdroj vyzeral dost nadejne. No hral som zasa Mafiu II, len mi spadla tak som isiel na chvilu na net stiahol vetraky a ked som siel zasa hrat tak som im nepridal, pocitac sice uz neupozornil piskanim ze tam je viac ako 75 stupnov, no naposledy ked som sa pozeral bolo tam 60-65 co mi prislo donormy. Bohozial asi po hodine, pc zhasol, rovnaky problem ako ten prvy.
No a posledny som vlastne strcil do toho druheho, akurat som zakryl ten vrchny 12 cm vetrak aby nenasaval ten horuci vzduch, a nechal som len vzadu 9 ktora mala brat prec to co sa tam nahodou dostalo. Isiel schopne, no potom som tam pridaval este jeden vetrak, ktory mal cez dierky v bocnici tahat von teplo z grafiky (aby to malo niekade vystup ale nie cez zdroj) no po zapnuti 5 minut a zdroj death a to boli teploty vnorme snad pod 60.

Teraz mi ide do hlavy otazka, bol to smejd zdroj, alebo mu vadila vysoka teplota, alebo bol slaby a 4 jadrovym procakom, 8 gb ram, deskou, 500 gb diskom a asi 6 ventilatormi som ho pretazil. Pri grafike pisal odber 200 W odporucany 500 W mal stacit, tak neviem kde je chyba. Vsetky zdroje som samozrejme rozrobil takze zaruke v pazi :-) Vsetky ta ista chyba. Este jedna vec... kontorlky na doske svietia :D to mi pride zaujimave, no po zapnuti pc, mi blikne podsvieteny vtrak, ten na procaku a v zdroji cukne a nic sa nestane. Poradte pls, kde moze byt chyba, lebo uz mam chut kupit 850 W za 120 ecek riadne so zarukou a pekne cierny aby som ho nemusel striekat a narusit mu ochrannu znamku. Ked to spravim zas poslem ho na reklamacku a zacnem asi riesit vodne chladenie ktore nehromadi tolko horkeho vzduchu v skryni.
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23


Zpět na Ostatní hardware

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Anonymous a 1 návštěvník

cron