Stránka 1 z 1

Hlučnej větrák

PříspěvekNapsal: stř lis 07, 2007 22:37
od Sedlo
Čus lidičky.
Tak mi konečně přišel počítač zpět z opravy. K mému hrůznému nálezu při spuštění windowsů se nebudu moc vyjadřovat komplet to rozhodily. Ale před tím než mi odešla deska do věčných lovišt se o kontrolovaní a přizpůsobování otáček na "vysavači" na procesoru staral BIOS. Když jsem PC pustil větrák na CPU se nestišil a běží pořád na svých 3000 otáček. Říkal jsem si že je deska nová a ten origoš BIOS to neumí. Tak jsem si s klidnou hlavou stáhnul ten nejnovější. Ale větrák furt nic, točí se jak blbej. Hmm říkam si že tam udělali nějakou chybu a stáhnul jsem si ten co jsem měl před tím. Ale větrák se pořád točí na 3000 otáček. Do PC nemůžu asi jsem je tam hodně naštval mojí opětovnou reklamací desky a PC mi zaplombovali. Když jsem PC zapnul větrák se roztočil na max a po cca 3s se zpomalil při startu systému někdy i vypnul. A těd se PC zapne větrák po 3s jakoby hodí nižší otáčky ale po 0,5s se zas roztočí na max.

PříspěvekNapsal: stř lis 07, 2007 23:52
od Awast
Speedfan jsi zkoušel??

PříspěvekNapsal: čtv lis 08, 2007 18:48
od Maarvin
Přesně takhle (slyšitelné zpomalení větráku 3s po startu) je to typické pro řízení otáček deskou.
Předpokládám, že u minulé desky jsi měl zapnutý v BIOSu CPU Q-Fan Control.
Takhle se ta funkce jmenuje na deskách Asus a najdeš jí v Power --- Hardware monitor --- CPU Q-Fan control.
Jestli máš větráky i v bedně, můžeš pustit i Chasis Fan control.

Pokud nemáš desku od Asusu, tak je tam někde určitě něco podobnýho ... :)

PříspěvekNapsal: čtv lis 08, 2007 22:00
od Sedlo
Mám desku od Asusu M2NPV-MX. Speed fan nepodporuje mojí desku, V předchozí desce jsem Q-Fan controler zapnutý měl a těd je také. Takže nemám tušení čím to je.

PříspěvekNapsal: sob lis 10, 2007 09:13
od Sedlo
Hmm tak problém je vyřešen :oops: zjistil jsem, že moje úpravy BIOSU se napoprví vymazaly, bo jsem nedal uložit, nevím. Ale když jsem se tam teďka šťoural zas tak jsem zjistil ze Q,Fan Controler je vypnutý. Tak jsem ho zapnul a jede to. Mám boxovej chladiš a nejni slyšet :ups: Momentálně je zase slyšet zdroj :lol: ale naštěstí jen trošku.