Instalační CD Windows Vista k HP

Instalace, nastavení, programy ke stažení zdarma, pouze freeware, shareware, trial a demo

Moderátor: Moderátoři

Instalační CD Windows Vista k HP

Příspěvekod Katie.BS v stř lis 14, 2007 21:12

Zdravím všechny, mám známého, který se vůbec nevyzná v PC světě a v návalu nadšení si zakoupil od velmi podivné firmy notebook HP s nainstalovaným Windows Vista. Prodejce mu sdělil, že instalační CD firma HP ke svým produktům nedodává a že má spustit v počítači jakýsi prográmek. Tento po spuštění stvořil adresář Recovery a je v něm jakýsi ZIP soubor. Dle mého názoru je to asi záchranný SW pro win? Butovací CD?.... Obsah ZIPu nevím. Po dotazu na dané CD u prodejce, sdělil tento, že si kamarád měl koupit počítač od firmy která je dodává :roll: Super!! Ale nějak mi pořád k tomu všemu chybí, kde ten systém nainstaluje znovu, v případě že by to bylo potřeba. Pokoušela jsem se to zjistit na oficiálních stránkách HP, ale moje IQ bohužel asi nedosahuje potřebné hodnoty pro zdolání přístupů k helpdesku :oops:
Můžete mi, prosím, někdo poradit?
Katie.BS
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 10
Registrován: čtv srp 30, 2007 09:24

Příspěvekod zener v stř lis 14, 2007 23:37

Toto je docela normalni postup vyrobcu notebooku. Zadne CD, zadne ovladace, dokonce ani manualy :D

Vsechno je (obvykle) obsazene na skrytem oddilu disku, z ktereho se system nainstaluje (presneji receno zkopiruje). Vyhodou je, ze takovy system je jiz pripraven k praci. Zadna instalace ovladacu, vse je jiz integrovano do te "instalace" :)

Jinak, pokud tam neni system, po prvnim spusteni notebooku by se mela spustit instalace systemu. Dalsi moznosti je, ze koupil notebook bez operacniho systemu.
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Příspěvekod matri.x v čtv lis 15, 2007 08:35

přesně tak!
matri.x
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 139
Registrován: úte čer 19, 2007 09:18

Příspěvekod janca-s-pt v čtv lis 15, 2007 16:51

JJ, mám taky HP a po prvním zapnutí se mi spustila instalace Visty, kde mi nabídli si vytvořit i záložní dvd. Dokonce o tom píšou i v jakémsi "manuálu" :) kde je napsaný postup co a jak dělat po prvním zapnutí a že ty záložní disky slouží k případné "poruše" notebooku kdy by byl třeba nainstalovat opět operační systém.
janca-s-pt
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 4
Registrován: stř říj 31, 2007 17:50
Bydliště: Praha / Šumava

Příspěvekod L.o.R.e.N.z.O v čtv lis 22, 2007 00:15

Všechno je to sice hezký a pravdivý, ale nevíte náhodou někdo jak odinstalovat ty ....... Visty z notebooku? Mám HP Pavilion dv6000 zakoupenej "bohužel" v jednom obchodím řetězci (:roll:) a Windows Vista (Premiuim tuším) tam byl předinstalovanej. Jde mi jen o to, že 9 z 10-ti programů není kompatibilních s Windows Vista ani v režimu kompatibility Windows XP service pack2. To samý mi platí u her. Jednoduše řečeno, potřebuju buď sehnat CD/DVD Windows Vista nebo nějak (jakýmkoliv způsobem) zformátovat disky. Našel jsem na netu návod, jak se jich zbavit, ale k tomu potřebuju orig. disk WV. Prosím pomožte. :cry: Hlavně nepište, že jsem fool. Díky ;)
HP Pavilion dv 6000, Nokia 3110c
L.o.R.e.N.z.O
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 5
Registrován: stř lis 21, 2007 20:40
Bydliště: OLOMOUC

Příspěvekod Katie.BS v čtv lis 22, 2007 21:16

Ahojda všichni, mě je to celkem už jasné. Ale já mám v oblibě, pokud ten systém zlobí, tak provést FDISK a začít znovu. Což v případě CD s RECOVERY asi nepůjde co? Spíš sháním cosi, jako krabicovou verzi. Jednu jsem zahlédla na německém webu a dokonce stála cca. 2000,- v přepočtu. Na jednu stranu zvláštně laciné, na druhou stranu, kdo chce v Čechách německý OS :( To co tam má kamarád, je asi nejspíš OEM verze.
Katie.BS
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 10
Registrován: čtv srp 30, 2007 09:24

Příspěvekod L.o.R.e.N.z.O v pát lis 23, 2007 00:46

Katie.BS píše:Ahojda všichni, mě je to celkem už jasné. Ale já mám v oblibě, pokud ten systém zlobí, tak provést FDISK a začít znovu. Což v případě CD s RECOVERY asi nepůjde co? Spíš sháním cosi, jako krabicovou verzi. Jednu jsem zahlédla na německém webu a dokonce stála cca. 2000,- v přepočtu. Na jednu stranu zvláštně laciné, na druhou stranu, kdo chce v Čechách německý OS :( To co tam má kamarád, je asi nejspíš OEM verze.

Díky za radu. ;) Dnes jsem volal na 800 100 074 jak všichni víte, jedná se o bezplatnou linku Microsoftu a jejich aktivací. Tam mi sice neřekli vše, ale operátorka něco málo o tom věděla. :) Říkala, že pokud si chci přeinstalovat WV potřebuji k tomu né-jakékoli DVD WV, ale přímo WV Ultimate. Cena? Nevím, ale pod 3 tisíce to nepůjde určo. Zkusím ještě pár vychytávek, ale asi to nezabere. Jestli by jste mi někdo dokázaly poradit, prosím pište na ICQ, nebo sem. Díky!!! :pal: Jo a ještě něco. Myslím, že to je problém v BIOS-ech. Ale jak ho odstranit? :?
HP Pavilion dv 6000, Nokia 3110c
L.o.R.e.N.z.O
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 5
Registrován: stř lis 21, 2007 20:40
Bydliště: OLOMOUC

Příspěvekod Rebel44 v pát lis 23, 2007 02:20

Najdi si v PC jaky mas CD klic pro visty (jde to napr v programu Everestu Ultimate) Stahni si iso Visty Ultimate - vypal a preinstaluj z toho vypalenyho DVD - pouzij pro aktivaci svuj puvodni CD klic...

P.S. jestli ti 9 z 10 programu nejd tak nas problem...... mezi klavesnici a zidli ;) - ujisti se ze nas vsecho aktualizovany (vcetne her/programu) na posledni verzi - pokud je ten soft warez tak mas problem protoze se ti aktualizace budou spatne shanet (a nektere likviduji crack v tom programu...) VSECHNO pri nove instalaci spostej prez prave tlacitku/ spoustet jako spravce.
ASUS P5B-E, Core2Quad Q6600 @3,3Ghz - chladič Thermalright Ultra120 Extreme, HD2900XT, 4x1GB A-DATA 800MHz, 320GB SATA2 Seagate 7200.10, Stacker 831, Enermax Infiniti 720W, 24" LCD AL2423WVista 64bit
Obrázek
Rebel44
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 231
Registrován: sob led 20, 2007 11:02
Bydliště: Beroun

Příspěvekod L.o.R.e.N.z.O v sob pro 08, 2007 21:34

Zdarec díky za radu. Teď stahuju z torrentů Microsoft Windows Vista Ultimate x68 integrated october 2007 German OEM DVD-BIE. Má to 2 903 MB. Zdá se mi to trochu malý... Ale o to nejde.. Vím že to bude nejspíš v Němčině, ale já potřebuju hlavně Ultimate zbytek mi je putna. Potom nainstaluju XP a budu mít pokoj. Oficiální a pravý XP-čka mám i z originálním CD klíčem. Jen asi ztratím záruku na ten notebook, ale díky za rady, kdyby jste náhodou někdo přišel na to, jak se to dá přeinstalovat bez toho instalování Ultimatů, tak mi klidně napište... Nebo i zavolejte... 605083397 (jestli to je zakázaný sem dávat tel. čísla, raději mi nejdřív napište než tenhle článek smažete ) :D Mějte se a díky... :prayer:
HP Pavilion dv 6000, Nokia 3110c
L.o.R.e.N.z.O
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 5
Registrován: stř lis 21, 2007 20:40
Bydliště: OLOMOUC

Příspěvekod zener v sob pro 08, 2007 22:06

L.o.R.e.N.z.O píše:Teď stahuju z torrentů Microsoft Windows Vista Ultimate x68 integrated october 2007 German OEM DVD-BIE.

tak tohle tady radsi moc nezminuj :D:D:D
L.o.R.e.N.z.O píše:Jen asi ztratím záruku na ten notebook, ale díky za rady, kdyby jste náhodou někdo přišel na to, jak se to dá přeinstalovat bez toho instalování Ultimatů, tak mi klidně napište

nejak nevim, proc bys mel ztracet zaruku :?

jinak to delas zbytecne slozite. staci do notebooku vrazit cd s win-xp, nabootovat z nej, poentrovat to a dostat se az k rozdeleni disku a vyber disku pro intalaci. tam jednodusse "smazes" ten disk s vistama a das nainstalovat win-xp. ta instalacka xp-cek stejne zformatuje celej oddil, na kterej budes instalovat. a navic prepise i zavadec v MBR. je to takova mala pirana :D
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Příspěvekod L.o.R.e.N.z.O v úte pro 11, 2007 03:06

nejak nevim, proc bys mel ztracet zaruku :?

jinak to delas zbytecne slozite. staci do notebooku vrazit cd s win-xp, nabootovat z nej, poentrovat to a dostat se az k rozdeleni disku a vyber disku pro intalaci. tam jednodusse "smazes" ten disk s vistama a das nainstalovat win-xp. ta instalacka xp-cek stejne zformatuje celej oddil, na kterej budes instalovat. a navic prepise i zavadec v MBR. je to takova mala pirana :D


Chlape asi jsi neslyšel o tom co dělají Windows Vista Premium, že? :? Nepustí mě ani k bootu kvůli BIOS-ům a když chci obyčejně spustit instalaci z cd políčko instalovat Windows XP je šedá tudíž nepoužitelná. Nejde fixmbr, fixboot a dokonce ani format. Na internetu jsem našel desítky návodů, jak to udělat. Nejsem lama, ale ani jeden návod nefungoval. Volal jsem na infolinku (viz výše), že chci udělat downgrade. Tam mi nabídly dvě možnosti. Buď si koupit Windows Vista Business za 3.900,- nebo WV Ultimate za 4.300,- (:stop: ) a nebo do třetice zajít si na stránku http://microsoft.cz/akce/downgrade a tam si o to zažádám. Jinak s tou zárukou máš asi pravdu.

Zdar a jestli fakt konečně někdo na něco přijdete (něco co "URČITĚ" bude fungovat), tak pls napište. :lol:
HP Pavilion dv 6000, Nokia 3110c
L.o.R.e.N.z.O
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 5
Registrován: stř lis 21, 2007 20:40
Bydliště: OLOMOUC

Ach jo

Příspěvekod TSB1026 v čtv pro 13, 2007 08:03

Kamo ty ses fakt naivka :oops: . Kdyz ti to nejde zadnym zpusobem z formatovat tak vem z notasu hadr a preformatuj ho na jiny masine. To prece neni tak slozity ne? Proc volas na Mrkvosoft??? Tam ti poradej starou belu. :?
TSB1026
Uživatelský avatar
TSB1026
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 2
Registrován: čtv pro 13, 2007 07:59

Příspěvekod L.o.R.e.N.z.O v čtv pro 13, 2007 20:23

Jo to už mě taky napadlo... Ale problém je v tom, že ten druhej noťas nemám... :cry:
HP Pavilion dv 6000, Nokia 3110c
L.o.R.e.N.z.O
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 5
Registrován: stř lis 21, 2007 20:40
Bydliště: OLOMOUC

Příspěvekod Mr. Tauš v pát úno 01, 2008 14:11

rád bych vám něco řekl :D
pokud máte xp na disku,
vrazte ho tam a nabootujte
zadny problem v tom neni,
mam pavilion a stejne problemy
hned ze zacatku jsem tam vrazil xp a zadny problem v tom nebyl!! :P
Mr. Tauš
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 1
Registrován: pát úno 01, 2008 14:07

Re: Instalační CD Windows Vista k HP

Příspěvekod badboy_pb v stř říj 29, 2008 11:43

zdravim...nevie niekto kde sa da stiahnut Cd recovery na dv 6000 ..?????
badboy_pb
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 2
Registrován: stř říj 29, 2008 11:40

Re: Instalační CD Windows Vista k HP

Příspěvekod zener v stř říj 29, 2008 11:59

badboy_pb: Recovery CD se obvykle neda stahnout. Musis si ho objednat. Kontaktuj sveho dealera, popr. autorizovany servis.
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Re: Instalační CD Windows Vista k HP

Příspěvekod badboy_pb v stř říj 29, 2008 16:51

a ani ked ma niekto ten isty notebook co ja a ma to cd ......keby mi ho dal tak by to slo snim opravit
badboy_pb
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 2
Registrován: stř říj 29, 2008 11:40

Re: Instalační CD Windows Vista k HP

Příspěvekod zener v stř říj 29, 2008 20:01

badboy_pb: Nic proti, ale fakt vidim, jak Ti nekdo jen tak da Recovery CD.
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Re: Instalační CD Windows Vista k HP

Příspěvekod Zákazník v stř pro 03, 2008 02:15

Ahoj,
bude se to asi zdát jako hloupá otázka ale i tak se zeptám.Také jsem si zakoupil notebook, HP Pavilion dv7.A hádejte,také jsem k němu nedostal instalační CD Vist.Někdo mi říkal že instalační CD lze objednat u Microsoftu (pouze za poštovné)pokuď mám legální Windowska.Co je na tom pravdy?Přece jsem si je zaplatil v ceně toho notebooku tak proč bych je mněl kupovat ještě jednou???
Zákazník
 

Re: Instalační CD Windows Vista k HP

Příspěvekod Anonymous v čtv črc 02, 2009 21:48

mám problém mám nootebook asus a nejde mi nainstalovat scanjet hp 3970 kdo mi poradí?? díky instalační cd nemám jde to vůbec nějak? :lool:
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Další

Zpět na Ostatní programy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron