RESET BIOSU

Diskuze o základních deskách, nastavení biosu, flashování biosu apod.

Moderátoři: Awast, Moderátoři

RESET BIOSU

Příspěvekod SptF^ v ned lis 18, 2007 23:27

ja uz sice problem nemam ale kamos za to..problem je vtom ze neumim restovat cmos...v obrazku je to vyznaceno..neni to moc videt..jedna se o tri "ploche" tecky snad o velikosti 1x1mm(jsou tam tri)..vedle je popisek..1-2 clear CMOS, 2-3 normal...jedna se tedy pouze o polstarky..zadny jumper nic..jak to tedy mam resetovat?
http://uloz.to/88558/8srx-board.jpg

diky moc za rady..deska je gigabyte GA-8SRX rev 1.0
Sestava: AMD Athlon64 X2 4200+ @5000+ , A-Data DIMM 2048MB DDR II 800MHz Extreme Edition, Sapphire ATI Radeon X1950XT 256mb+AC S1, Seasonic S12 430W, Gigabyte M55S-S3, Seagate Barracuda 160GB
Uživatelský avatar
SptF^
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 326
Registrován: sob úno 24, 2007 07:47

Příspěvekod Jackal v pon lis 19, 2007 08:51

Vyndej na chvilku baterku, to je jasný reset. :D
Acer Aspire 7741G, Intel Core i5-430M, Radeon HD 5650, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, Windows 8.1 Pro, avast! Pro Antivirus
Uživatelský avatar
Jackal
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
 
Příspěvky: 2336
Registrován: sob led 20, 2007 10:09
Bydliště: Ústecký kraj

Příspěvekod patap v pon lis 19, 2007 14:38

Jak říká Athlon64 - Vyndej na nějakou chvíli baterku (Nezapomeň vypnout PC z elektřiny).
|Šrot 1||Celeron D 2,93Ghz|MSI 865PE Neo2-V|2GB RAM|Radeon 9550 256MB|Maxtor 160GB ATA + Hitachi 160GB SATA|LG 4163B + Samsung SH-S223Q|Fortron 350W|Samsung 940BW|Logitech X-230|A4tech X-750BF|HP PSC 2355| |Šrot 2||A64 2800+|MSI K8N Neo3|1GB RAM|Radeon X550 256MB|Seagate 200GB SATA|Benq DVD-RW|EC 400W| |High-end||PIII 800mhz|QDI SynactiX 5EP|512MB RAM|GF2|WD 30GB|Forton 200W|
Uživatelský avatar
patap
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
 
Příspěvky: 1362
Registrován: úte čer 19, 2007 17:37
Bydliště: 3nec

Příspěvekod Sedlo v pon lis 19, 2007 14:40

Na tý desce to vypadá jakoby tam byly jumpery, pokud se ti ale nechce vyndavat baterka, v čem teda nevidim žádný problém tak jednoduše na chvíli rozpoj 2-3 a propoj 1-2. Třeba drátkem nebo malím šroubováčkem.
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:
Uživatelský avatar
Sedlo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 1668
Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Bydliště: České Budějovice

Příspěvekod SptF^ v pon lis 19, 2007 16:43

baterie nejde..
Sedlo: na te desce nejsou nicim spojeny! jen tri tecky vedle sebe.. a stema dratkama sme to zkouseli a bezvysledne.. a navic kuriozni (aspon pro mne) je toto: RAMky byly zapojeny ve slotu 1a 3..po taktovani procaku sme rozhodl je dat vedle sebe.aby byly v dualu..Zde nastal kamen urazu, pote uz PC nejelo.. nejakou nahodou sem to zase zapojil.. jelo tam pouze jedna Ramka..tak sem dal zpet tu RAMku do tretiho slotu..pocitac nejel...vyndal sem ju a PC jelo zase jak ma... Po nastavovani biosu sem hodil ramky vedle sebe a uz to zas nejelo..takze jako na palici.. :roll: :roll: vubec nvm co to zpusoboje..jinak RAMky sou DDR Kingston 400mhz 512MB..obe dve sou stejne.. a ramky byly otestovany i v jinem PC
Sestava: AMD Athlon64 X2 4200+ @5000+ , A-Data DIMM 2048MB DDR II 800MHz Extreme Edition, Sapphire ATI Radeon X1950XT 256mb+AC S1, Seasonic S12 430W, Gigabyte M55S-S3, Seagate Barracuda 160GB
Uživatelský avatar
SptF^
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 326
Registrován: sob úno 24, 2007 07:47

Příspěvekod patap v pon lis 19, 2007 16:46

SptF^ píše:baterie nejde..


Jako že nejde vytáhnout? :? :eek:
|Šrot 1||Celeron D 2,93Ghz|MSI 865PE Neo2-V|2GB RAM|Radeon 9550 256MB|Maxtor 160GB ATA + Hitachi 160GB SATA|LG 4163B + Samsung SH-S223Q|Fortron 350W|Samsung 940BW|Logitech X-230|A4tech X-750BF|HP PSC 2355| |Šrot 2||A64 2800+|MSI K8N Neo3|1GB RAM|Radeon X550 256MB|Seagate 200GB SATA|Benq DVD-RW|EC 400W| |High-end||PIII 800mhz|QDI SynactiX 5EP|512MB RAM|GF2|WD 30GB|Forton 200W|
Uživatelský avatar
patap
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
 
Příspěvky: 1362
Registrován: úte čer 19, 2007 17:37
Bydliště: 3nec

Příspěvekod SptF^ v pon lis 19, 2007 16:47

:D to ne..nezabira to..baterka byla vyndana pres 30 minut.. a navic myslim ze CLR_CMOS ma vetsi vahu nez vyndat baterii..jako v mem pripade..u me sem taky musel udelat clr cmos..baterii to proste neslo;)
Sestava: AMD Athlon64 X2 4200+ @5000+ , A-Data DIMM 2048MB DDR II 800MHz Extreme Edition, Sapphire ATI Radeon X1950XT 256mb+AC S1, Seasonic S12 430W, Gigabyte M55S-S3, Seagate Barracuda 160GB
Uživatelský avatar
SptF^
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 326
Registrován: sob úno 24, 2007 07:47

Příspěvekod Jackal v pon lis 19, 2007 16:57

Moc ti nerozumím. Jestli jsi měl RAM ve slotu 1 a 3, tak jsi měl zapojené RAM v duálu. Něměli by být vedle sebe. ;)
Acer Aspire 7741G, Intel Core i5-430M, Radeon HD 5650, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, Windows 8.1 Pro, avast! Pro Antivirus
Uživatelský avatar
Jackal
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
 
Příspěvky: 2336
Registrován: sob led 20, 2007 10:09
Bydliště: Ústecký kraj

Příspěvekod Awast v pon lis 19, 2007 17:01

Každá deska/výrobce to má jinak - Dual mám vedle sebe...

Reset CMOS by se měl provést jumperem zkratováním dvou pinů... použij třeba šroubovák na piny 1-2
TT Mambo,FSP-400W, DFI Inf. X2 3600+ EE@2.8GHz, 2x1GB Corsair , HD2600XT@860/780, Seagate250GB, LG4167B, SB Audigy4, 5.1 Genius HT, Logitech G5+QCK4Dsteel +MicrosoftDigitalMedia
Uživatelský avatar
Awast
Čestný člen
 
Příspěvky: 1786
Registrován: úte srp 29, 2006 20:14

Příspěvekod Jackal v pon lis 19, 2007 17:04

Awast píše:Každá deska/výrobce to má jinak - Dual mám vedle sebe...

Reset CMOS by se měl provést jumperem zkratováním dvou pinů... použij třeba šroubovák na piny 1-2


Většina desek na trhu má dual vyznačen barevně na slotu 1-3 - Gigabyte M55S-S3 není vyjimkou. ;)
Acer Aspire 7741G, Intel Core i5-430M, Radeon HD 5650, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, Windows 8.1 Pro, avast! Pro Antivirus
Uživatelský avatar
Jackal
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
 
Příspěvky: 2336
Registrován: sob led 20, 2007 10:09
Bydliště: Ústecký kraj

Re: RESET BIOSU

Příspěvekod Awast v pon lis 19, 2007 17:16

SptF^ píše:diky moc za rady..deska je gigabyte GA-8SRX rev 1.0


Deska se však řeší úplně jiná...
TT Mambo,FSP-400W, DFI Inf. X2 3600+ EE@2.8GHz, 2x1GB Corsair , HD2600XT@860/780, Seagate250GB, LG4167B, SB Audigy4, 5.1 Genius HT, Logitech G5+QCK4Dsteel +MicrosoftDigitalMedia
Uživatelský avatar
Awast
Čestný člen
 
Příspěvky: 1786
Registrován: úte srp 29, 2006 20:14

Re: RESET BIOSU

Příspěvekod Jackal v pon lis 19, 2007 17:19

Awast píše:
SptF^ píše:diky moc za rady..deska je gigabyte GA-8SRX rev 1.0


Deska se však řeší úplně jiná...


Tak to sorry, bral jsem jeho desku co má v podpisu. :oops: Jsi rád, viď. ;)
Acer Aspire 7741G, Intel Core i5-430M, Radeon HD 5650, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, Windows 8.1 Pro, avast! Pro Antivirus
Uživatelský avatar
Jackal
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
 
Příspěvky: 2336
Registrován: sob led 20, 2007 10:09
Bydliště: Ústecký kraj

Příspěvekod Awast v pon lis 19, 2007 17:24

Nejsem. Mrzí mě to. Ale taky jsi přece jenom člověk, který umí a může udělat chybu :prayer:


A dost OT :ot:
TT Mambo,FSP-400W, DFI Inf. X2 3600+ EE@2.8GHz, 2x1GB Corsair , HD2600XT@860/780, Seagate250GB, LG4167B, SB Audigy4, 5.1 Genius HT, Logitech G5+QCK4Dsteel +MicrosoftDigitalMedia
Uživatelský avatar
Awast
Čestný člen
 
Příspěvky: 1786
Registrován: úte srp 29, 2006 20:14

Příspěvekod Sedlo v pon lis 19, 2007 17:39

Jestli jsou tam jen ťuplíky na desce tak to vypadá že tam ty piny "zapomněli" naletovat. V tom případě by ale ovšem mělo jistě pomoci zkratovaní pinů 1-2. Jinak pokud vytáhneš baterku a i síťový kabel, tak je naprostá blbost aby nastavení BIOSu vydželo funkční. Je to paměť tipu myslím MOSFET která teda nespotřebovává "žádnou" energii ale pro to aby mohla uchovávat informace musí být napájena. Takže když zkratuješ vývody, nebo vytáhneš baterku docílíš stejného a to že paměť BIOSu nebude napájená. Jen u vyndání baterky musíš čekat chvilku déle než se úplně vybijou kondy co jsou zapojeny v obvodu.
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:
Uživatelský avatar
Sedlo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 1668
Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Bydliště: České Budějovice

Příspěvekod ladarozan v pon lis 19, 2007 18:31

Tady se zřejmě neprovádí reset cmosky podle zyklostí, ale v biosu volbou Load Bios Default ....
Athlon64x2 4000+, K9N Neo V2,Sata II Raid0,Nvidia GF 8500,2GB ram, DVB-T Hauppauge HVR1100, DVB-S SkyStar2, DVB USB MSI DigiVOX mini II V3.0
ladarozan
Čestný člen
 
Příspěvky: 258
Registrován: stř zář 20, 2006 19:36
Bydliště: Praha

Příspěvekod Alf v pon lis 19, 2007 19:37

Se vám divím... Kdybyste se jukli do manulálu, tak se dozvíte, že:
1. Deska nepodporuje dual pamětí, takže je můžete přehazovat jak chcete a pořád pojedou v singlu
2. Reset CMOS není a případný problém se řeší pomocí DUAL BIOSu (kdo chce, ať si to prostuduje, nechce se mi to tady sáhodlouze vysvětlovat)
Uživatelský avatar
Alf
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 109
Registrován: stř úno 14, 2007 22:58

Příspěvekod SptF^ v úte lis 20, 2007 17:37

mno Alfe, jednoduse..dokazal bys poradit jak pri zhasleobrazovce..monitor nejde... mam nakopnout druhy zalozni bios?..a pripadne spravej to v nejakem servisu?
Sestava: AMD Athlon64 X2 4200+ @5000+ , A-Data DIMM 2048MB DDR II 800MHz Extreme Edition, Sapphire ATI Radeon X1950XT 256mb+AC S1, Seasonic S12 430W, Gigabyte M55S-S3, Seagate Barracuda 160GB
Uživatelský avatar
SptF^
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 326
Registrován: sob úno 24, 2007 07:47

Příspěvekod Alf v stř lis 28, 2007 07:33

O tom, že je černá obrazovka se tady zatím nemluvilo... Pokud je to tak, problém bych neviděl v BIOSu.
Ještě vloni jsem měl MB GigaByte 8IK1100, která měla taky Dual BIOS. Pokud se nevhodně nastavil BIOS, PC po několika neuspěšných startech nastartoval ze záložního BIOSu. Nevím sice, jestli se u tohoto MB dá záložní BIOS přepsat, ale dost o tom pochybuju (manuál jsem detailně nestudoval, takže mě neberte za slovo). Pokud to ale jde a někdo ho přepsal, tak to byl pěkný magor, protože přepsat záložní BIOS neověřeným nastavením nemůže nikdo jiný udělat.
Pokud jsi si skutečně jistý, že je problém v BIOSu, je to řešitelné pouze jedním způsobem. Je ale podmínkou aby CMOS s BIOSem nebyl v MB zapájený, musíš mít CMOS se stejným BIOSem (čili za stejného MB), mít soubor s biosem (např. na disketě). Pak nabootuješ PC s dobrým BIOSem, za chodu vyndáš CMOS a vložíš CMOS se špatným BIOSem. Pak provedeš update BIOSu z diskety. Jednoduše napsáno, realizace už je podstatně horší. Tento postup byl na webu popsán nesčetněkrát, ale jestli opravdu funguje nevím - neměl jsem zatím potřebu to zkoušet.
Uživatelský avatar
Alf
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 109
Registrován: stř úno 14, 2007 22:58

Re: RESET BIOSU

Příspěvekod Anonymous v stř črc 08, 2009 17:57

me se stalo neco podobnyho:) updatoval jsem bios a pc se mi nechce vypnout tak sem yvyapojil ze site:( vyndal sem baterku a zadnal asi po 5 min a stale mi pc nejde jak dlouho tedy musim cekat na to nez se total vybije??

Mam MSi K9NGM
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Re: RESET BIOSU

Příspěvekod Anonymous v sob srp 21, 2010 21:32

ÄHoj......

takže abych uděla rest biosu .. musím vyndat baterku ? ..... není nějaký tlačítko ?
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Další

Zpět na Základní desky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Anonymous a 3 návštevníků

cron