Athlon 64 X2 5000+ EE BE teplota

Procesory AMD, Intel, VIA a další, přetaktování a řešení jejich problémů

Moderátoři: PCMark, Awast, Moderátoři

Athlon 64 X2 5000+ EE BE teplota

Příspěvekod Tommy.86 v úte lis 20, 2007 23:40

koupil jsem si novy procesor Athlon 64 X2 5000+ EE black edition, musim rict ze ho slo lehce prehodit z 2600MHz na 3000MHz..

koukal jsem na teploty jak v everestu tak v speedfanu a jedno jadro mi ukazuje 24°C a druhe 7°C (v necinnosti), to asi nebude normalni ze? :D

myslite ze to muze byt teplovodivou pastou co je na procesoru? moc jsem uz toho na chladici nemel, moc se v tom nevyznam.. muzete mi nekdo poradit? :oops:

tyhle pasty jsem nasel v alfe
.
.: Gigabyte GA-EP45-UD3, Intel Core 2 Q9550 2.83MHz, A-Data Vitesta EE DDR2 2x2GB 800MHz cl4, WD Caviar 3.5" SATAII/300 640GB, Gainward GTX275 896MB, LG 22" 50000:1 300cd 2ms, Fortron Epsilon 80PLUS 600W:.
.
Uživatelský avatar
Tommy.86
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 308
Registrován: sob led 06, 2007 00:48
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod Jackal v stř lis 21, 2007 00:39

Normální teploty to nejsou, ale hlavně, že nejsou moc vysoké. Kdyby ti chyběla pasta, tak se přehřívá a to by jsi poznal. ;)

Kolik ti ukazuje Everest při zátěži ??
Acer Aspire 7741G, Intel Core i5-430M, Radeon HD 5650, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, Windows 8.1 Pro, avast! Pro Antivirus
Uživatelský avatar
Jackal
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
 
Příspěvky: 2336
Registrován: sob led 20, 2007 10:09
Bydliště: Ústecký kraj

Příspěvekod Tommy.86 v stř lis 21, 2007 01:39

no everest ukazuje u core1 44°C, u core2 33°C a CPU 60°C, chladic mam Arctic-Cooling Alpine 64
.
.: Gigabyte GA-EP45-UD3, Intel Core 2 Q9550 2.83MHz, A-Data Vitesta EE DDR2 2x2GB 800MHz cl4, WD Caviar 3.5" SATAII/300 640GB, Gainward GTX275 896MB, LG 22" 50000:1 300cd 2ms, Fortron Epsilon 80PLUS 600W:.
.
Uživatelský avatar
Tommy.86
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 308
Registrován: sob led 06, 2007 00:48
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod Salat v pon úno 04, 2008 18:02

A jaky teploty vydrzi max? Vsichni si muzou rikat co chcou ale AMD Athlon XP Barton 2800+ je nejlepsi na taktovani vydrzi az 90 stupnu!
I po zvednuti vykonu o 0,4Ghz jel BOX chladic na min otaky! :)
AMD Athlon XP 2800+@2400 FSB400 x12.0 dříve: FSB333 x12.5
Ati Radeon 9550 XT 405/250@444/279 bude: Sapphire Rad X1650PRO 512MB, DDR2 128bit 500/800....NEBUDE! NAKASLAT! Kopím rovnou novej comp! :) :evil:

CHRO!!!!
Poté co jsem začal dělat videa, pochopil jsem, k čemu někteří potřebují čtyřjádro!

A šestého dne bůh řekl: "not enough mana"... Dneska ne kamaráde !
Uživatelský avatar
Salat
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 151
Registrován: čtv led 17, 2008 16:53
Bydliště: Hromádka Hlíny

Příspěvekod Sedlo v pon úno 04, 2008 18:05

Tak okolo 65 stupňů je obecná hranice procesorů pro dlouhodobé zatížení. jejich maximální pracovní teplota kdy se samy vypnou je cca 85-90 stupňů.
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:
Uživatelský avatar
Sedlo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 1668
Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Bydliště: České Budějovice

Příspěvekod SptF^ v úte úno 05, 2008 10:59

mno pokud spravne chapu... at koupis sebelepsi pastu..teploty se ti radikalne nesnizi..pocitej 2-3 stupne dolu:)..ale nvm jestli je to k veci, jaksi mi to nemysli :oops:
Sestava: AMD Athlon64 X2 4200+ @5000+ , A-Data DIMM 2048MB DDR II 800MHz Extreme Edition, Sapphire ATI Radeon X1950XT 256mb+AC S1, Seasonic S12 430W, Gigabyte M55S-S3, Seagate Barracuda 160GB
Uživatelský avatar
SptF^
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 326
Registrován: sob úno 24, 2007 07:47

Příspěvekod Tommy.86 v čtv úno 07, 2008 11:20

pasta nepomohla, je to porad stejne :D
.
.: Gigabyte GA-EP45-UD3, Intel Core 2 Q9550 2.83MHz, A-Data Vitesta EE DDR2 2x2GB 800MHz cl4, WD Caviar 3.5" SATAII/300 640GB, Gainward GTX275 896MB, LG 22" 50000:1 300cd 2ms, Fortron Epsilon 80PLUS 600W:.
.
Uživatelský avatar
Tommy.86
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 308
Registrován: sob led 06, 2007 00:48
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod Radeon™ v čtv úno 07, 2008 11:59

Sedlo píše:Tak okolo 65 stupňů je obecná hranice procesorů pro dlouhodobé zatížení. jejich maximální pracovní teplota kdy se samy vypnou je cca 85-90 stupňů.
Mě běžel starý Intel 900 Mhz na 60°C normálně :) Někdy až 80..Pak sem si všiml po 2 měsících že se větrák zastavuje
Radeon™
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 585
Registrován: pát led 26, 2007 17:08

Příspěvekod Sedlo v čtv úno 07, 2008 14:35

:D Tak se pak nediv jinak já taky bežim na druhým kompu na Athlon XP při 2,1GHz na 73oC v zátěži
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:
Uživatelský avatar
Sedlo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 1668
Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Bydliště: České Budějovice

Příspěvekod Radeon™ v čtv úno 07, 2008 18:29

Problém je že já to měl bez zátěže :)
Radeon™
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 585
Registrován: pát led 26, 2007 17:08

Re: Athlon 64 X2 5000+ EE BE teplota

Příspěvekod JacenNect v pát úno 15, 2008 19:15

Prosim koupil jsem si novy PC dle vlastni sestavy a bral jsem procesor:
Kód: Vybrat vše
AMD Athlon 64 X2 Dual Core Procesor 6400+ 3,21GHz

A nechal jsem si na nej dat chladic
Kód: Vybrat vše
http://www.100mega.cz/product.jsp?artno=CPTI1002

A moc s tim chladičem nejsem spokojen, protože LCD displej na bedne mi při zátěži začína na 60 stupnu na CPU kricet.Tech 60 Stupnu 61 mozna mi to vyjede pri zatezi napr pri hrani
(Crysis apod.)
Programek Asus PC Probe mi zas na CPU pri zatezi ukazuje kolem 75 Stupnu a Everest u toho kdyz hraju a minimalizuju na nej tak se teploty hned shodi dolu :D hned po minimalizaci takze asi neukazuje co má.
Popřípadě udělám screenshoty z Asus PC Probe a pod.
Vetrak mi beha na maximum to jest 2700 Otacek hluk pomerne neprijemnej.
Dost me stve ze na takovy otacky to chladi tak spatne.
Ohledne tohohle jsem naprosto neznalej A PROTO: bych se rad zeptal jestli se mam pri tehle teplotach o ten procesor bát nebo ne?
Díky za případný rady.
JacenNect
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 13
Registrován: pát úno 15, 2008 18:59

Re: Athlon 64 X2 5000+ EE BE teplota

Příspěvekod renda4 v pát úno 15, 2008 19:27

U mě to v EVERESTu ukazuje na obou jádrech okolo 24°C a na CPU 25°C při plném zatížení takže chladič ( Arctic Cooling FREEZER64PRO ) to bude asi dobrý , jen kdyby tolik neřval .
AMD5000+BE@2800MHz , ASUS AM3 770 , A-DATA EE 2x1024 800 DDRII , 0,5TB Hitachi SATAII , HD3850 ,FORTRON 400W , CASE 455x200x430 , FREEZER 64PRO
Uživatelský avatar
renda4
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 106
Registrován: stř pro 12, 2007 12:03
Bydliště: H A V Í Ř O V

Re: Athlon 64 X2 5000+ EE BE teplota

Příspěvekod Anonymous v ned dub 06, 2008 08:45

renda4 tu teplotu jader a procesoru nejak nechápu já mám v everestu jadra kolem 16° a procesor kolem 37 °v podstatě mě to vychází jako součet teplot jader v klidu při 3300 Mhz a napětí 1,5 V v zátěži jde teplota procesoru k 65° chladim chladicem SCYTHE SCKC-1000 Kama Cross http://chlazeni.alza.cz/chladic-na-procesor-scythe-sckc-1000-kama-cross-d75934.htm prej i na 4 jádra pokud zvednu napětí tak se asi nechytá
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Re: Athlon 64 X2 5000+ EE BE teplota

Příspěvekod Anonymous v pon bře 22, 2010 17:33

Zdravim
v normalu na 2600ghz ma procak teplotu 45°C chlabic mam Arctic Cooling FREEZER64PRO, pri zezezi teplota vyleti na 70°C , zkousel sem takt na 2700ghz a teplota 80°C jeto nejake divoke nevim co s tim...
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Re: Athlon 64 X2 5000+ EE BE teplota

Příspěvekod Camazoo v pon bře 22, 2010 17:54

Hm, to je docela dost, jaké otáčky má větrák při zátěži ? Kterou tam máš pastu ?
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *
Uživatelský avatar
Camazoo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 1236
Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Bydliště: Zlín

Re: Athlon 64 X2 5000+ EE BE teplota

Příspěvekod Anonymous v stř bře 24, 2010 10:28

no mam vetrak nastaveny porad na max otacky , pastu ani nevim jakou tam mam dnseka se chystam koupit novou a uvidime coto s tim udela no cele to vycistim a uvidime snad ty teploty spadnou..
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Re: Athlon 64 X2 5000+ EE BE teplota

Příspěvekod Anonymous v čtv bře 25, 2010 00:21

Takze to prehrivani bylo zpusobeno pastou ktera na procesoru nebyla, a byla znacna vrstva prachu musel sem rozebrat chladic .. vcera jsem hral battlefield 2 bad company a asi po 4 hodinach hrani teplota CPU nejakych 105°C coz sem se zhozil:-D
2600ghz default
2800ghz 100% 58°C ,1% 38°C
2900ghz 100% 60°C ,1% 38°C
3000ghz 100% 62°C ,1% 39°C
3100ghz zatim padl po 10 min testovani nevim zkusim pokracovat dale...
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Re: Athlon 64 X2 5000+ EE BE teplota

Příspěvekod Anonymous v čtv bře 25, 2010 00:24

zapomel jsem uvest ze napajeni procesoru je na 1.325V , kolik mam max nastavit napajeni?? nerad bych procesor usmazil
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23


Zpět na Procesory

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron