Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX

Zapojení a zabezpečení sítí, bezdrátové sítě a internet, VOIP telefonie

Moderátoři: maestro, Moderátoři

Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX

Příspěvekod MurphyP v sob led 26, 2008 14:48

Zdravím jsem v koncích.Už jsem hledal pomoc i na tomto fóru a trochu mi pomohlo.Prosím o radu zakoupil jsem si včera tento router a přes noc až do rána se ho snažil zprovoznit.Bída.Nejdříve jsem dělal chybu v tom,že jsem přepsal ip adresu routeru v lan a on se pak nepřihlašoval v konfiguraci na to jsem po čase přišel.V návodu nic vysvětleno není.
Takže mám připojení kabelem to jsem zastčil do zástčky wan a propojil stolní pc s XP přiloženým kablem RJ-45.Nakonfiguroval jsem v systému ip adresu dle návodu.Spustil obsluhu routeru přes webové prostředí.A tam jsem postupně nastavil Lan i Wan dle providera.Bohužel se mi nadaří připojit se stolním pc.Zato se mi povedlo se připojit bezdrátem noťas na Vistách.Nevíte někdo co s tím?Co zkontrolovat? :prayer:
Naposledy upravil MurphyP dne ned led 27, 2008 08:13, celkově upraveno 1
MurphyP
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 14
Registrován: sob led 26, 2008 14:40

Příspěvekod zener v sob led 26, 2008 16:20

1. nastavit rezim Gateway - v menu polozka Operation Mode

2. nastavit LAN - TCP/IP settings -- LAN Interface
Tam nastavis IP adresu, masku a branu. Asi budes chtit rozjet DHCP server, takze polozku DHCP das na Server.

3. v pocitacich pripojenych k routeru musis nastavit automaticke ziskavani IP adresy (pokud jsi zapnul DHCP server).
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Příspěvekod MurphyP v sob led 26, 2008 17:31

zener píše:1. nastavit rezim Gateway - v menu polozka Operation Mode

2. nastavit LAN - TCP/IP settings -- LAN Interface
Tam nastavis IP adresu, masku a branu. Asi budes chtit rozjet DHCP server, takze polozku DHCP das na Server.

3. v pocitacich pripojenych k routeru musis nastavit automaticke ziskavani IP adresy (pokud jsi zapnul DHCP server).


Vše jsem už udělal mám pevnou ip adresu,tak jsem tam zadal pevnou a dle svého starého nastavení zadal údaje IP,MASKU,DNS,ale ne do LAN,ale do WAN,když to udělám v LAn přestane se mi načítat nastavení modemu a nic.
MurphyP
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 14
Registrován: sob led 26, 2008 14:40

Příspěvekod zener v sob led 26, 2008 19:36

MurphyP píše:Vše jsem už udělal mám pevnou ip adresu,tak jsem tam zadal pevnou a dle svého starého nastavení zadal údaje IP,MASKU,DNS,ale ne do LAN,ale do WAN,když to udělám v LAn přestane se mi načítat nastavení modemu a nic.

Asi si moc nerozumime...

WAN = vnejsi sit (napr. internet)
LAN = vnitrni sit

Takze v casti WAN musis nastavit svoji pevnou IP adresu, popr. jestli mas modem s DHCP, tak jen nastavis DHCP klienta ;)

No a v casti LAN nastavujes vlastnosti site, do ktere se pripoji pocitace - at uz dratove nebo bezdratove. Takove nastaveni LANu muze vypadat treba takto
Obrázek
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Příspěvekod MurphyP v sob led 26, 2008 19:44

A kde mám sehnat nastavení LAN?Wan mám teda nastavený dobře mám pevnou IP adresu a všechny parametry jsem tam zadal a co teď?Nešlo by se spojit přez skype a cheatovat si?
Naposledy upravil MurphyP dne sob led 26, 2008 19:56, celkově upraveno 1
MurphyP
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 14
Registrován: sob led 26, 2008 14:40

Příspěvekod zener v sob led 26, 2008 19:56

MurphyP píše:A kde mám sehnat nastavení LAN?Wan mám teda nastavený dobře mám pevnou IP adresu a všechny parametry jsem tam zadal a co teď?

Opis presne to moje nastaveni. Myslim, ze je dokonce takto standardni ;)

Pak si v pripojenych pocitacich nezapomen nastavit automaticke prideleni IP i DNS...
Ovladaci panely --> Sitova pripojeni --> Pripojeni v mistni siti --> pravy klik --> vlastnosti --> zalozka obecne --> Protokol site Internet (TCP/IP) --> vlastnosti --> ziskat adresu IP ze serveru DHCP automaticky a Ziskat adresu ze serveru DNS automaticky
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Příspěvekod MurphyP v sob led 26, 2008 19:58

Zkusil jsem to opsat už před tím a potom mi nešel noťas.
MurphyP
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 14
Registrován: sob led 26, 2008 14:40

Příspěvekod MurphyP v sob led 26, 2008 20:01

Teď jsem to zkusil jen přepsat v těch síťovejch nastavení a to pomohlo.Zkusím restary.MOOOOc děkuju.
MurphyP
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 14
Registrován: sob led 26, 2008 14:40

Příspěvekod zener v sob led 26, 2008 20:06

MurphyP píše:Teď jsem to zkusil jen přepsat v těch síťovejch nastavení a to pomohlo.Zkusím restary.MOOOOc děkuju.

Neni zac, dej pak vedet, jestli to chodi...

Jeste bych urcite doporucil zapnout sifrovani. Pak se muze stat, ze nekdo prijde k Tobe pod barak a pripoji se do Tvoji site. Nastaveni sifrovani udelas v Wireless -- Security. Idealni by bylo WPA2, ale pokud mas nejaky starsi notebook, nemusi ho podporovat. Pak se budes muset spokojit s WEP. Ale lepsi neco, nez nic ;)
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Příspěvekod MurphyP v sob led 26, 2008 20:30

Super už píšu ze svého pc.Jsi fakt kanón.Těch lidí co mi radilo a bylo to k ničemu a ty no super.
MurphyP
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 14
Registrován: sob led 26, 2008 14:40

Příspěvekod zener v sob led 26, 2008 20:32

MurphyP píše:Super už píšu ze svého pc.Jsi fakt kanón.Těch lidí co mi radilo a bylo to k ničemu a ty no super.

Rado se stalo :D Hlavni je, ze to funguje...
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Příspěvekod MurphyP v sob led 26, 2008 20:37

Jak bylo napsáno o ochraně WPA2 tu jsem už udělal s kódem.A jak je to s tím firewallem na routeru?
Naposledy upravil MurphyP dne ned led 27, 2008 11:34, celkově upraveno 1
MurphyP
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 14
Registrován: sob led 26, 2008 14:40

Příspěvekod zener v sob led 26, 2008 21:19

MurphyP píše:Jak bylo napsáno o ochraně WPA2 tu jsem už udělal s kódem.A jak je to s tím firewarem na routeru?

Fireware? Myslis firewall nebo firmware?
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Příspěvekod MurphyP v ned led 27, 2008 07:46

Vypli včera proud,tak jsem už pc potom nezapínal.Firewall jsem měl na mysli.Ochranu,bránu měla by být integrovaná v routeru.Dřív jsem zkoušl všechny možný programy a pak jsem někde četl,že je to buřt,že lepší je hardware firewall,tak bych chtěl vedět jestli s tím máš nějakou zkušenost s nastavením v routeru.
MurphyP
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 14
Registrován: sob led 26, 2008 14:40

Příspěvekod Ryan v ned led 27, 2008 10:16

Tak lepší hardware než software firewall... To je blud... Obojí má svůj nezastupitelný účel
Ryan
Čestný člen
 
Příspěvky: 316
Registrován: sob dub 21, 2007 11:05
Bydliště: tam kde je přístup k netu:-) / Českomoravská Vysočina

Příspěvekod MurphyP v ned led 27, 2008 11:36

Stává se,že se mi internet na chvilku odmlčí a pak zase naběhne.Čím to je lze to nějak ovlivnit nastavením na routeru?
MurphyP
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 14
Registrován: sob led 26, 2008 14:40

Příspěvekod Ryan v ned led 27, 2008 11:41

odmlčí znamená, že spadne připojení?
Ryan
Čestný člen
 
Příspěvky: 316
Registrován: sob dub 21, 2007 11:05
Bydliště: tam kde je přístup k netu:-) / Českomoravská Vysočina

Příspěvekod MurphyP v ned led 27, 2008 11:46

Ano spadne spojení i na stabilu i na NB.Ale protože mi to funguje teprve od včera tak nevím jestli je to možný připadá mi,že by to mohlo být tím jak se připojí NB.
MurphyP
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 14
Registrován: sob led 26, 2008 14:40

Příspěvekod Ryan v ned led 27, 2008 11:48

tak vypozorujte jestli to dělá jen ve chvíli, kdy připojujete notebook, nebo i jindy...
Ryan
Čestný člen
 
Příspěvky: 316
Registrován: sob dub 21, 2007 11:05
Bydliště: tam kde je přístup k netu:-) / Českomoravská Vysočina

Příspěvekod MurphyP v ned led 27, 2008 11:53

Když už jste se uvolil řešit problémy se začátečníkem.Můžu mít dotaz,který se netýká přímo tohoto tématu?Chtěl bych vědět jestli tady někdo neřešil vodafone a inernet pro domácnost.Jak to funguje rychlosti atd.Oficiální stránky projíždím,ale postřehy uživatelů jsou k nezaplacení.Děkuji
MurphyP
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 14
Registrován: sob led 26, 2008 14:40

Další

Zpět na Sítě a internet

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Anonymous a 0 návštevníků

cron