Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX

Zapojení a zabezpečení sítí, bezdrátové sítě a internet, VOIP telefonie

Moderátoři: maestro, Moderátoři

Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX

Příspěvekod Anonymous v úte dub 13, 2010 10:41

No tohle jsem dělal nedávno, vše šlo dobře, ale postupně se snižovala rychlost přenosu, až sem to nevydrže la vypnul, protože bych to měl za tejden. Mně hlavně nejde do hlavy proč když připojím novej router nebo samotný PC mi to hlásí ten problém s DNS serverem a přes ten starej router to jde v poho. :?
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX

Příspěvekod zener v úte dub 13, 2010 14:32

To neni mozne, to musis neco spatne zadavat. Jakou mas konfiguraci? Myslim IP, masky, brany a DNS...
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX

Příspěvekod procpro v sob led 22, 2011 11:27

mam problem s pripojenim wifi zcomax chtel bych vedet podrobne jak to mam nastavit a mam taky jeste jeden routr kterej prijma z anteny a ty se spolu hadaj ale nevim jak mam vypnout dhcp servr napiste mi prosim podrobne nastaveni
procpro
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 4
Registrován: sob led 22, 2011 11:21

Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX

Příspěvekod zener v sob led 22, 2011 17:47

procpro: Musis bliz popsat svoji sit a nebo aspon to, jakeho cile chces dosahnout. Jinak Ti nekdo tezko poradi.
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX

Příspěvekod procpro v sob led 22, 2011 19:43

na pude mam routr a z toho to je vedeny kabelem do PC a do wifi a kdyz mam zaplo wifinu tak na PC nejde internet tak bych chtel vedet jak to nastavit aby to slo
procpro
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 4
Registrován: sob led 22, 2011 11:21

Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX

Příspěvekod zener v sob led 22, 2011 20:17

procpro: Z pudy mas vedene dva kabely? Jeden do PC a druhy do wifi routeru?
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX

Příspěvekod procpro v ned led 23, 2011 15:48

presne tak a pak jezte z wifi do 2 pocitacu ale ja si myslim ze to dela problem ten routr na pude s tou wifi kdyz mam zaplou vifi tak nejde internet do pc
procpro
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 4
Registrován: sob led 22, 2011 11:21

Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX

Příspěvekod zener v pon led 24, 2011 01:02

V jake zdirce mas zapojeny kabel do toho wifi? Jestli je to WA2204, pak ma 5 konektoru - 1 WAN a 4 LAN. Kabel s internetem (z pudy) se musi zapojit do toho WAN.
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX

Příspěvekod procpro v pon led 24, 2011 18:58

kdyz to dam do wan tak to nechce nejak funguvat
procpro
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 4
Registrován: sob led 22, 2011 11:21

Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX

Příspěvekod Anonymous v pát čer 17, 2011 13:53

Dobrý den, potřeboval bych poradit. Na svý přípojce v paneláku mám napojený Zcomax a z něj vedený kabel do PC. Podle mého ISP má být router nastaven jako DHCP klient, ale když to tak udělám, nenavážu spojení s internetem. Ale když dám kabel přímo do počítače, tak vše běží jak má. Tím pádem předpokládám, že je chyba v routeru, jenže netuším kde. Budu vděčný za jakékoliv nápady. Díky!
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX

Příspěvekod Anonymous v pát pro 16, 2011 23:09

Ahoj,mam problem rozjet internet,mam wifi adsl router,"na ktery se pripojuji notebookem" z neho kabel do modemu WA2204 a pak vzduchem k sousedovi do dalsiho WA2204,ktery predava signal na notebook jako repeater.Fungovalo to asi 2roky a pred dvema mesici mi shorel adsl router pri bource,po vymene a nastaveni to jelo,ale ted to najednou spadlo a ja uz si nepamatuji,jak co bylo nastavene.Ted kdyz neco nastavim,jede mi jen to prvni WA2204,kde jsem nastavil sit,ale po prihlaseni na ni mi to restartuje adsl router,tak uz nevim jak co nastavit,aby to fungovalo.Zkousel jsem nastavovat gateway,bridge,zapnout dhcp servery,povypinat i dat dhcp client,ale uz jsem zkousel tolik,ze jsem z toho zmateny,diky za rady
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX

Příspěvekod Anonymous v stř pro 28, 2011 22:11

Ahoj zenere,
potřebuji poradit, mam router Zcomax WA-2204A-TX a problém je, že se nemůžu dostat do nastavení routeru při zadání adresy 192.168.1.254. Stránka neexistuje a nechce to po mně ani přihlašovací údaje. Jsem připojen bezdrátově na notebooku.
Díky
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX

Příspěvekod WWWiRus v pát úno 17, 2012 15:38

Zdravím,

pokusím se popsat můj problém, aby to bylo alespoň trochu srozumitelné. Pokoj1 v něm kabelem připojený WA-2204A-TX(1) do wan internet, z něj kabelem z LAN do PC a bezdrátově do noťasu. Potud je vše absolutně bez problému. Ale já bych, pokud to jde, připojil druhý WA-2204A-TX(2) v Pokoji2 pomocí wifi s WA-2204A-TX(1), aby jsem přes WA-2204A-TX(2) mohl přes LAN připojit XBOX na Internet. Teď to sice nějak mám, ale problém je v tom, že pokud zapnu WA-2204A-TX(2) a mám i PC připojené k WA-2204A-TX(1), tak se začínají hádat a na XBOXu i na PC jde net vždy chvíli, tzv. "každý chvilku tahá pilku". Prostě když není zapnuté PC, jde net na XBOXu a když není WA-2204A-TX(2) zapnutý tak jede net na PC. Nejsem zrovna síťový guru, takže prosím polopatě, domnívám se že problém bude někde na WA-2204A-TX(2), asi?

Předem moc děkuji za jakoukoliv radu :-)
WWWiRus
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 1
Registrován: pát úno 17, 2012 15:27

Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX

Příspěvekod Anonymous v sob bře 03, 2012 12:31

Zdravím, potřeboval bych poradit, resp. ujistit se, zda je něco takového vůbec možné. o co jde:

Internet od O2 - kabel napojený do routetu Zyxel, ten je nastaven jako AP a propojen LAN kabely do 2 stolních kompů

Ve vedlejší místnosti - WA 2204a bez jakéhokoliv kabelu, jen s anténou; nastaveno pro režim repeater, dle http://www.i4wifi.cz/img.asp?attid=34355 , SSID to tedy bere z té vedlejší místnosti (např. O2net) a dále vysílá jako AP pod jiným SSID (např. abcd)

Připojení je zabezpečené, přes Site Survey se WA 2204 v pohodě připojí, ALE pamatuje si to připojení i po výpadku zařízení (el. proudu)? A je možné, že po vypnutí PC, která jsou připojena k routeru od O2 kabelem, síť abcd úplně zmizí? Logicky mi to přijde jako kravina, ale fakt už nevím...
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Předchozí

Zpět na Sítě a internet

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Anonymous a 0 návštevníků

cron