Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX

Zapojení a zabezpečení sítí, bezdrátové sítě a internet, VOIP telefonie

Moderátoři: maestro, Moderátoři

Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX

Příspěvekod skipinka v stř srp 19, 2009 18:07

zener píše:A zadala jsi spravne heslo k siti?


Jasně že jo, heslo je správné - přístupový bod se mi definuje, ale na jiné diskuzi mi někdo psal, že Nokie nemají rády zabezpečení WPA/WPA2 ale WEP.
Musím to změnit na routeru, dám sem nějaký screen a potřebovala bych poradit co jak nastavit.
Ideální od někoho kdo má Nokii :)
skipinka
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 7
Registrován: úte srp 18, 2009 13:01

Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX

Příspěvekod zener v stř srp 19, 2009 21:44

Mam doma stejny wifi router, zabezpeceni WPA Mixed a pripojeni s Nokii E66 mi probehlo uplne bez problemu. Kazdopadne zmena sifrovani je snadna. Staci jit v administraci do Wireless --> Security. Nasledne pak zmenit hodnotu Encryption na WEP.
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX

Příspěvekod skipinka v čtv srp 20, 2009 12:37

zener píše:Mam doma stejny wifi router, zabezpeceni WPA Mixed a pripojeni s Nokii E66 mi probehlo uplne bez problemu. Kazdopadne zmena sifrovani je snadna. Staci jit v administraci do Wireless --> Security. Nasledne pak zmenit hodnotu Encryption na WEP.


Tak teďka jsem změnila podívej se viz. obrázek to je všechno nebo ještě něco a co v mobilu, tam to máš nastavený jak?
Moc mi pomůžeš, já si ten router kupovala kvůli mobilu a zaboha to nemůžu nastavit.
Píše se tam, že u nastavení WEP musí být zadáno i heslo?
A nastavit 64bits nebo 128bits?

Obrázek
skipinka
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 7
Registrován: úte srp 18, 2009 13:01

Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX

Příspěvekod zener v čtv srp 20, 2009 15:38

Mas to spravne, jeste dej Set WEP Keys, kde nastavis heslo k siti. Nezapomen nastaveni ulozit - Apply Cahnges. V mobilu se pak nemusi delat nic extra. Proste si nechas zobrazit svoji sit a pripojis se k ni. Telefon si vyzada heslo. Zadas ho a mela bys byt pripojena.
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX

Příspěvekod Anonymous v čtv srp 20, 2009 15:52

To set WEP Keys jsem už zadala taky vybrala jsem key 1 a napsala heslo, uložila. Ale vždycky když provedu nějakou změnu tak se mi na liště vpravo u hodin vyskočí - "síťový kabel odpojen" ???? Net mi ale v PC normálně funguje nemůže to být tím.
Dala jsem si vyhledat WLAN v okolí a našlo se moje a 02, moje nejde a když zkusím 02 která je slabá na jednu čárku tak mi vpravo nahoře na mobilu hnedka vyskočí ta značka WLAN????
Já to prostě nechápu, když jsem to šifrování úplně vyhodila (NONE) s volným přístupem tak se stejně nepřípojím.
Nemohl by jsi se mi na to nastavení podívat? Poslala bych ti přes emai, jméno a heslo.
Jsem už z toho hotová proč to nejde......
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX

Příspěvekod skipinka v čtv srp 20, 2009 16:27

zener píše:Je signal v dosahu?
Umi telefon WPA (2) sifrovani?

Pokud je na oboje odpoved ano, pak zkus prehodit vysilaci kanal. Je mozne, ze se to rusi s jinou siti.



Já jedu na kanálu 11 a když jsem si nechala zobrazit ostatní sítě, tak ty jedou na 1 a 6
Ta předchozí odpověď jsem taky já, jen jsem se zapomněla přihlásit ;) ;)

Obrázek
skipinka
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 7
Registrován: úte srp 18, 2009 13:01

Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX

Příspěvekod zener v pát srp 21, 2009 00:04

Dej sem jeste screen stranky Status.
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX

Příspěvekod skipinka v ned srp 23, 2009 18:12

Tady to je, tady je můj status

Obrázek


Když jsem projížděla tohle forum, narazila jsem taky na problém s připojením tohodle routeru a všimla jsem si, že mně v tom nastavení chybí "WIRELESS REPEATER INTERFACE CONFIGURATION" nemůže to být tím? Musí to být nastavením modemu, dneska se zkoušel kámoš připojit SAMSUNGEM OMNIA a notebookem a nejde to taky, takže to není v nastavení NOkie.
PROSÍM PROSÍM KDE MÁM CHYBU????

Obrázek
Naposledy upravil skipinka dne ned srp 23, 2009 18:22, celkově upraveno 1
skipinka
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 7
Registrován: úte srp 18, 2009 13:01

Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX

Příspěvekod zener v ned srp 23, 2009 18:16

Repeater neres, to je jina funkce. Tvym problemem je sifrovani. Mas tam porad WPA2 Mixed.
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX

Příspěvekod skipinka v ned srp 23, 2009 18:29

zener píše:Repeater neres, to je jina funkce. Tvym problemem je sifrovani. Mas tam porad WPA2 Mixed.


Já vím, ale ono to nejde ani když změním na WEP, ani když to úplně vypnu ani když tam mám WPA2 AES.
Je divný že když to šifování úplně vypnu, že to nejde, v šifrování to nebude :-o

Teďka jsem to změnila na WEP a napsala heslo a nic, přístupový bod definován, ale nelze se připojit síť nenalezena

Obrázek
skipinka
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 7
Registrován: úte srp 18, 2009 13:01

Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX

Příspěvekod Anonymous v úte srp 25, 2009 15:26

Dobrý den,
taky se musím připojit do diskuse ZCOMAX a Wi-fi. Asi tři roky jsem ho používal v módu klient, kdy jsem přijímal wi-fi od poskytovatele a dále jsem internet rozvedl pomocí kabelů do 3 PC. Nyní jsem se pestěhoval a chtěl bych ho použít v režimu gateway, kdy do WAN připojím kabel z modemu od UPC, jeden PC připojím kabelem a druhý přes wi-fi. kabel mě bez problémů funguje, ale pomocí wi-fi se spojím jen pokud ho nastavím na ZCOMAXU bez zabezpečení, s jakýmkoliv jiným, WEP, WPA2, WPA mixed se mi notebook nepřípojí, stále jen do konce problikává ikonka načítání síťové adresy a nepřipojeno. zkoušel jsem snad úplně všechno. Měl jsem i nastaveno podle tohoto od Zenera, ale bohužel nefungovalo.

Wireless --> Basic
- band: B+G
- mode: AP
- SSID: <volitelny_nazev_Tvoji_site>
- channel number: auto

Wireless --> Security
- encryption: WPA2(Mixed)
- WPA Authentication Mode: Personal (Pre-Shared Key)
- Pre-Shared Key Format: Passphrase
- Pre-Shared Key: <volitelne_heslo_pro pristup_k_siti>

díky moc za jakoukoliv radu.
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX

Příspěvekod zener v stř srp 26, 2009 21:55

host: Sifrovani by nemelo byt problem. Je je nutne nastavit heslo - jak v routeru, tak pak i v notebooku.
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

help

Příspěvekod Anonymous v stř lis 18, 2009 16:10

mam zycomax wa2204a, zacal mi vypadavat ping na zariadenia na nom pripojene ci uz kablom alebo wifi, dokonca sa mi nedolo ani prihlasit sa nan, tak som ho podla navodu resetol, po resete ping je v poriadu ale neda sa mi na router prihlasit dokonca ani nepingnem defaultnu jeho ip 192.168.1.254. wifi sa zapne pripojim sa ale bez zabezpecenia, v podstate funguje ako switch s wifi. ma niekto napad ako ho dostat do normalneho stavu? diky
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX

Příspěvekod zener v stř lis 18, 2009 18:44

vilik77: Zkus tvrdy restart - tedy podrzet tlacitko restartu po dobu cca 10 sekund. Popr. upgrade firmware. Pri obou volbach vsak prijdes o veskere nastaveni a bude nutne cely router znovu nakonfigurovat.
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX

Příspěvekod Anonymous v stř lis 18, 2009 19:24

zener: ved toto som urobil, ip na svojom pc som nastavil na 192.168.1.2 maska 255.255.255.0, router som resetol podrzanim reset tlacitka na 10sekund ci ze sa nastavil na 192.168.1:254 a potom nastala tato situacia, resetujem ako besny ale nepomaha to, v rozasahu 192.168.1.xxx sa nenachadza. resetol sa urcite lebo meno wifi siete sa mi nastavilo na default teda: mywlan a normalne sa na nu pripojim ale na web rozhranie sa nedostanem teda nic nenastavim, pls help.
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX

Příspěvekod zener v stř lis 18, 2009 22:54

Pripoj se k te defaultni siti MyWLAN, nech si DHCP klienta a az dostanes IP adresu, podivej se do nastaveni sitovych adapteru. Mela by tam byt, vedle IP a masky, taky IP adresa vychozi brany. Vychozi brana bude IP adresa routeru.
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX

Příspěvekod Anonymous v pon lis 23, 2009 12:27

zener: ano, skusal som, branu mi prideli 192.168.1.254 co je defaultna ip po resete routra, ale web rozhranie ani ping na tuto ip nejde, takze to ma router asik za sebou, dik za radu.
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX

Příspěvekod Anonymous v sob lis 28, 2009 11:25

ahoj mam problem se svym wl-5460ap nahral jsem do nej firmware a pak apcko vypnul zapnul jsem ho asi po 15minutach a ted mi blika cervena kontrolka status a nejde se pripojit k pc kdyz dam restart tak cervena kontrolka blikat prestane ale stejne se na nej nepripojim dik za radu
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX

Příspěvekod Anonymous v sob pro 26, 2009 14:19

Na pc jsem připojil tento router a pak mám dělat co?Šel jsem teda na tu http://192.168.1.254 ..Ale naskočila mě nějaká nesmyslná stránka..A nevím jak tento net připojím na notebook.Pls poradte.
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX

Příspěvekod zener v sob pro 26, 2009 19:58

Jub0x: Jde o to, ceho chces dosahnout. Popis vic svoji sit.
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

PředchozíDalší

Zpět na Sítě a internet

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Anonymous a 0 návštevníků

cron