Čím chladit plně vytížený Phenom?

Extrémní způsoby chlazení, chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a další

Moderátor: Moderátoři

Čím chladit plně vytížený Phenom?

Příspěvekod MIZ v čtv dub 24, 2008 13:40

Mám v plánu koupit Phenom X4 9850 Bl. Ed. a desku DFI LanParty 790FX–M2R. Díky distributed computing bude procesor stále plně vytížen, pokusím se to i trochu přetočit. Máte někdo tip na pořádný kvalitní a ne moc hlučný chladič? Vše bude v dobře řešené skříni Antec P182 [zdroj a disky v oddělené části skříně] a plánovaná grafárna 3870 bude topit snad jen při hrách, což nebude často. Tento chipset prý taky není nijak extra žhavý.
Myslím asi něco ve stylu SCYTHE Ninja popsaný zde http://cdrhard.cz/view.php?cisloclanku=2008042002, ale větší. Viděl jsem někde v testu podobný chladič německé firmy [název už nevím] s jedinou tlustou pipe uprostřed, "to by se mi líbilo - pravil obr Koloděj". Akorát ten konkrétně v tom testu sepsuli za kolizi žeber s pamětmi ad. okolo.
Líbí se mi, když jde chladič buď osadit různě otočený nebo aspoň větrák na něj věšet z různých stran - abych s tím mohl trochu experimentovat vzhledem k větrákům skříně. Deska má pro něj 4-pin konektor.
Silně se kloním k podpůrné desce montované na spodek zákl. desky.
Chci koupit něco dobrého na dlouho, takže cena moc nerozhoduje. Po půldni čtení o vodnících jsem vodu zatím zavrhl. Předem děkuji za každý podnět.
CPU AMD Phenom X4 9850BE; motherboard GIGABYTE MA790FX-DQ6; CPU chladič Scythe Zipang; RAM 2*2GB 1066MHz CL5-5-5-15 Transcend; disk WD Velociraptor; grafika ATI Powercolor 4870; zdroj Enermax MODU82+ 625W; case Antec P182; monitor NEC MultiSync LCD 2090UXi (IPS, 20", 1600*1200); myš Razer Lachesis
Vista 64b: Minefield (FireFox 3 64b), Email/News Client (ThunderBird 64b), MS Visual FoxPro 9, Open Office 3, C&C3-Tiberium Wars
Mé skóre na distribuovaných výpočtech: BOINC projekty, český projekt
Uživatelský avatar
MIZ
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 36
Registrován: úte bře 11, 2008 12:46
Bydliště: Krkonoše, Czech Republic, Europe, 3rd from the Sun

Re: Čím chladit plně vytížený Phenom?

Příspěvekod zener v čtv dub 24, 2008 15:37

S chladicem Ti neporadim, ale myslim, ze by nebylo od veci rict, ze za stejne penize ziskas nejake ctyrjadro od Intelu.
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Re: Čím chladit plně vytížený Phenom?

Příspěvekod Jackal v čtv dub 24, 2008 15:57

Já se přidám, proč platformu AMD ?? Musí být nějaký důvod motivace pro AMD, jaký ?
Acer Aspire 7741G, Intel Core i5-430M, Radeon HD 5650, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, Windows 8.1 Pro, avast! Pro Antivirus
Uživatelský avatar
Jackal
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
 
Příspěvky: 2336
Registrován: sob led 20, 2007 10:09
Bydliště: Ústecký kraj

Re: Čím chladit plně vytížený Phenom?

Příspěvekod Sedlo v čtv dub 24, 2008 16:28

Hele nemůžou všichni kupovat jen Intel, to by sme tu za chvíli měli monopol a to přece nikdo nechce.
Jinak co přemýšlet o trhem osvědčené Noctua?? Pokud koupíš tu NH-U12P nebo jak to označujou, prostě tu druhou verzi jejich větráku, máš o výkon i tichost postaráno.
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:
Uživatelský avatar
Sedlo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 1668
Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Bydliště: České Budějovice

Re: Čím chladit plně vytížený Phenom?

Příspěvekod MIZ v čtv dub 24, 2008 16:40

Noctua NH-U12P vypadá dobře i testy chválí, ale k regulaci otáček používá nějaké ručně zapojované předřadné odpory či co a to je asi veškerá regulace, pokud to správně chápu...
OT: Neměním značky bez důvodu, předtím jsem měl vždycky taky AMD, občas IBM nebo Cyrix, a fungovalo to dobře.
CPU AMD Phenom X4 9850BE; motherboard GIGABYTE MA790FX-DQ6; CPU chladič Scythe Zipang; RAM 2*2GB 1066MHz CL5-5-5-15 Transcend; disk WD Velociraptor; grafika ATI Powercolor 4870; zdroj Enermax MODU82+ 625W; case Antec P182; monitor NEC MultiSync LCD 2090UXi (IPS, 20", 1600*1200); myš Razer Lachesis
Vista 64b: Minefield (FireFox 3 64b), Email/News Client (ThunderBird 64b), MS Visual FoxPro 9, Open Office 3, C&C3-Tiberium Wars
Mé skóre na distribuovaných výpočtech: BOINC projekty, český projekt
Uživatelský avatar
MIZ
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 36
Registrován: úte bře 11, 2008 12:46
Bydliště: Krkonoše, Czech Republic, Europe, 3rd from the Sun

Re: Čím chladit plně vytížený Phenom?

Příspěvekod zener v čtv dub 24, 2008 17:11

Sedlo: Docela dosti blby duvod, proc kupovat AMD, nemyslis?

MIZ: Asi stejna odpoved jako pro Sedla.

Jako nechapu, proc kupovat neco, kdyz muzu mit za stejnou cenu vykonnejsi stroj.
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Re: Čím chladit plně vytížený Phenom?

Příspěvekod Jackal v čtv dub 24, 2008 19:35

Lidi, mě snad znáte a moji výměnů processorů po pár měsících také a to na jedné platformě a to AMD. Nenašli by jste většího nadšence do AMD než jsem byl já, ale pořád to nebylo ono. Honil jsem lidi co měli zakladní takty na svých Intelech a já tlačil základní takty až do modelu X2 6400+ na 3.2GHz a byl jsem pořád pozadu.

Zkusil jsem Intel, šel do Q6600 a teď teprv mám výkon co stojí za ty peníze a nervy, že pořád někde nestíhám. Je prostě doba kdy vládne Intel a to výkonem, tak i po technologické stránce a už i stránce finanční. Proto ta má otázka, jaký má důvod pro platformu AMD ?? Nic ve zlém.

Tady musím souhlasit se Zenerem.
:stop:
Acer Aspire 7741G, Intel Core i5-430M, Radeon HD 5650, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, Windows 8.1 Pro, avast! Pro Antivirus
Uživatelský avatar
Jackal
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
 
Příspěvky: 2336
Registrován: sob led 20, 2007 10:09
Bydliště: Ústecký kraj

Re: Čím chladit plně vytížený Phenom?

Příspěvekod zener v čtv dub 24, 2008 20:26

Zacina to byt uz lehce OT, ale neodpustim si to...

V soucasne dobe se vyplati procesor AMD pouze do jednoho typu pocitacu. A to jsou pocitace, kde potrebuji vykon za dobre (levne) penize. Mam na mysli AMD Athlon X2... Kde varianta 4200+ zacina na tisicikorune. Verze 5000+ pak poskytuje za 1.700 Kc velmi slusny vykon. Pokud chci nejakou drazsi sestavu a chci za CPU dat vic nez nejakych 2.500, je tady "jen" Intel.

Mozna se Vam bude zdat, ze jsem fanatik Intelu, ale opak je pravdou. Sam mam AMD.
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Re: Čím chladit plně vytížený Phenom?

Příspěvekod Maarvin v čtv dub 24, 2008 22:46

Nejdříve k těm chladičům - zde máš dva, které se řadí ke špičce, neměly by mít problém uchladit prakticky jakýkoli procesor, větráky se na ně dají dát dva (Noctua) resp. čtyři (Scythe), také jdou namontovat do obou socketů, jak AM2+ pro AMD, tak 775 pro Intel...
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... N0CD000G0E
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... N0CD000F80

A teď k rozjeté diskuzi - ani tady http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=28 nenalezneš jediný důvod, proč by jsi měl investovat do AMD... V téhle třídě nemá už setsakra dlouho Intel konkurenci...
[ Intel E6750 2,66@3,4 Ghz + Scythe Ninja ][ Asus P5K Premium ][ 2x2 GB A-data @850Mhz CL5 ][ Gigabyte 8800GTS 512MB@760/1840/2270 ][ WD Raptor 74 GB + Samsung F1 750GB ][ Enermax Big Chakra + Enermax Liberty 620W ][ Asus DRW-20B1LT + Sony DDU1615S ][ Sound Blaster X-Fi XtremeGamer + Creative Inspire P5800 ][ HP LP2475w ][ MS Natural 4000 + MS Wireless Explorer ][Win XP Pro]
Uživatelský avatar
Maarvin
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 399
Registrován: pát čer 22, 2007 07:43
Bydliště: kousek od Prahy

Re: Čím chladit plně vytížený Phenom?

Příspěvekod P-tech v pát dub 25, 2008 03:19

doporučuju nějaký chladič od Scythe a jen jdi do AMD ja bych to udělal taky! to máte tak všichni lidi na světě taky nefanděj jen jednomu fotbalovýmu tymu ale nedaj dopustit i na ty maličko slabší... šel bych do něj už jen proto abych si ho vyzkoušel taktovat a trošku si sním pohrál ikdyž nebude nejvýkonější.
ASUS EEE PC 900A
P-tech
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 139
Registrován: pát dub 13, 2007 09:56
Bydliště: Žamberk

Re: Čím chladit plně vytížený Phenom?

Příspěvekod MIZ v pát dub 25, 2008 09:26

Díky za těch pár ON-topic odpovědí na mou otázku "který chladič". :-) Scythe jsem prohlížel, hlavně ty velké. Nemáte ale někdo tip jak předem zjistit, že se mi do skříně Antec P182 vejde? Zvenčí má šířku zhruba 20 až 21 cm. Přímo v diskusi pod recenzí Scythe Orochi mi kdosi napsal, že má stejnou skříň a nevejde se mi tam kvůli větrákům...
Scythe Zipang taky vypadá zajímavě, píšou tam cosi o nové technologii pipes a taky tam je 14-ka vrtule... :heart: :)
http://www.proclockers.com/review.php?id=318

Taky zajímavě vypadá Thermalright IFX-14.
výrobce: http://www.thermalright.com/new_a_page/product_page/cpu/ifx-14/product_cpu_cooler_ifx-14.html?art=MTQyMywxLCxoZW50aHVzaWFzdA==#
český test zde: http://www.extrahardware.cz/thermalright-ifx-14-vs-cooler-master-geminii?page=0%2C5
a zde: http://www.cdrhard.cz/view.php?cisloclanku=2007111606

Není to jen tak... :eek:
CPU AMD Phenom X4 9850BE; motherboard GIGABYTE MA790FX-DQ6; CPU chladič Scythe Zipang; RAM 2*2GB 1066MHz CL5-5-5-15 Transcend; disk WD Velociraptor; grafika ATI Powercolor 4870; zdroj Enermax MODU82+ 625W; case Antec P182; monitor NEC MultiSync LCD 2090UXi (IPS, 20", 1600*1200); myš Razer Lachesis
Vista 64b: Minefield (FireFox 3 64b), Email/News Client (ThunderBird 64b), MS Visual FoxPro 9, Open Office 3, C&C3-Tiberium Wars
Mé skóre na distribuovaných výpočtech: BOINC projekty, český projekt
Uživatelský avatar
MIZ
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 36
Registrován: úte bře 11, 2008 12:46
Bydliště: Krkonoše, Czech Republic, Europe, 3rd from the Sun

Re: Čím chladit plně vytížený Phenom?

Příspěvekod Sedlo v pát dub 25, 2008 12:48

Osobně si myslím že koupí ani jednoho z nich neprohloupíš. Jinak k tomu Orochi, s troškou manuální zdročnosti by se dal ventiátor určitě přichytit z jednoho boku a nemusel by tedy být nahoře. A nějakej menší i ze spodu. A průvan od nějaké 120/140 + 80 větráku spolu s největším chladičem co se dá koupit, aby to neschladil i když se bude procesor topit ve vlastní šťávě.
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:
Uživatelský avatar
Sedlo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 1668
Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Bydliště: České Budějovice

Re: Čím chladit plně vytížený Phenom?

Příspěvekod MIZ v pát dub 25, 2008 12:55

Napsal jsem to blbě. Orochi se mi tam prý nevejde kvůli originál větrákům zabudovaným ve skříni. :-(
Chtělo by to nějakou půjčovnu chladičů - vyzkoušet a nechat si, co se vejde.
CPU AMD Phenom X4 9850BE; motherboard GIGABYTE MA790FX-DQ6; CPU chladič Scythe Zipang; RAM 2*2GB 1066MHz CL5-5-5-15 Transcend; disk WD Velociraptor; grafika ATI Powercolor 4870; zdroj Enermax MODU82+ 625W; case Antec P182; monitor NEC MultiSync LCD 2090UXi (IPS, 20", 1600*1200); myš Razer Lachesis
Vista 64b: Minefield (FireFox 3 64b), Email/News Client (ThunderBird 64b), MS Visual FoxPro 9, Open Office 3, C&C3-Tiberium Wars
Mé skóre na distribuovaných výpočtech: BOINC projekty, český projekt
Uživatelský avatar
MIZ
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 36
Registrován: úte bře 11, 2008 12:46
Bydliště: Krkonoše, Czech Republic, Europe, 3rd from the Sun

Re: Čím chladit plně vytížený Phenom?

Příspěvekod Sedlo v pát dub 25, 2008 13:01

Pokud bude prodejce v kameným obchodě solidní, tak by ti ho v pohodě vzal zpět pokud by se ti nevlezl do skříně. A nabídl by ti jinej, skus se s někym takhle domluvit.
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:
Uživatelský avatar
Sedlo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 1668
Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Bydliště: České Budějovice

Re: Čím chladit plně vytížený Phenom?

Příspěvekod MIZ v pon dub 28, 2008 12:05

Jak se tak probírám těmi chladiči, úplně jsem zapomněl koukat na připojení a regulaci - zda má 3 nebo 4 pin. Většinou by CPU měl jet naplno, ale chtěl bych mít přinejmenším aspoň monitorované otáčky větráku na chladiči. Byl by problém chladič 3-pin, když deska má pro CPU fan 4-pin konektor a 3-pinové má jen pro další chladiče?
CPU AMD Phenom X4 9850BE; motherboard GIGABYTE MA790FX-DQ6; CPU chladič Scythe Zipang; RAM 2*2GB 1066MHz CL5-5-5-15 Transcend; disk WD Velociraptor; grafika ATI Powercolor 4870; zdroj Enermax MODU82+ 625W; case Antec P182; monitor NEC MultiSync LCD 2090UXi (IPS, 20", 1600*1200); myš Razer Lachesis
Vista 64b: Minefield (FireFox 3 64b), Email/News Client (ThunderBird 64b), MS Visual FoxPro 9, Open Office 3, C&C3-Tiberium Wars
Mé skóre na distribuovaných výpočtech: BOINC projekty, český projekt
Uživatelský avatar
MIZ
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 36
Registrován: úte bře 11, 2008 12:46
Bydliště: Krkonoše, Czech Republic, Europe, 3rd from the Sun

Re: Čím chladit plně vytížený Phenom?

Příspěvekod Sedlo v pon dub 28, 2008 13:19

K tý Noctua tam ti je jedno že se reguluje pomocí předřadných odporů protože na tich 1200 otáček co má jako maximum má hlasitost pod 20dBa což neuslyšíš, nehledě na to že většina tich novějších desek si dokáže regulovat otáčky podle teplot procesoru. Jinak 2-piny (černej a červenej) jsou pro napájení. 3.-pin (žlutej) je pro monitoring otáček. Ten 4. nevim k čemu je. Pokud koupíš ětrák s 3-pinama tak budeš mít sledovaný otáčky a bude se moct i regulovat. Takže bez problémů kup jakej se ti bude líbit.
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:
Uživatelský avatar
Sedlo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 1668
Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Bydliště: České Budějovice

Re: Čím chladit plně vytížený Phenom?

Příspěvekod ravenius v pon črc 14, 2008 20:08

ravenius
 

Re: Čím chladit plně vytížený Phenom?

Příspěvekod Mescalamba v úte srp 26, 2008 17:46

Proč kupovat AMD a ne Intel?
Snadné, socket 775 je v podstatě už mrtvej, zatimco AM2/AM2+ bude ještě nějakou tu solidní chvilku fungovat. :)
Druhej důvod je, že kvalitní AMD desky jsou podstatně levnější než kvalitní Intel desky.
A třetí, že herní výkon je v případě AMD vs Intel prakticky stejnej, ale za dost rozdílné ceny.. proto jsou testy DDho na Phenomu X4 na 3GHz stejný jako kdyby testoval na quadu od Intelu, ovšem cena je kapku jiná (byť ta Q6600 by stála za úvahu, ale za DFi desku na to bych dal majlant..).

Aktuálně mam 5000+ BE na 3GHz a nemůžu si ve hrách stěžovat (kromě Gothicu 3, ale to bude absencí optimalizace).
Mescalamba
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 37
Registrován: úte srp 26, 2008 17:00

Re: Čím chladit plně vytížený Phenom?

Příspěvekod Sedlo v úte srp 26, 2008 19:12

Tak hele tak
Za prví nevím proč vytahušel už dávno zapomenuté vlákno.
Za druhý chci aby si veděl že jsem zastánce AMD a mám ho v počítači, ale dnes prostě je Intel mnohem dál než AMD.
Za třetí proč jsou herní testy u Phenomu X4 3GHz a nějakýho quad coru od Intelu stejný? Třeba proto, že jakej koliv X2/core2duo procesor NAD 3GHz jsou pro hru plně dostačující a limituje je grafika. Nehledě na to že X4/core2quad žádná hra nevyužije.
Za čtvrtý Intel je dnes dále a potvrdí se ti to hlavně v při nějaký početní operaci jako třeba komprimování dat nebo práce s videem/fotkama,
Za pátý je jasný že u Intelu bude deska dražší než u AMD pokud tedy porovnáváš jako kvalitní desku u Intelu DFi. Proč sakra dáváš například zrovna ty nejdržší desky na trhu?
Za šestý dej mi jeden smysluplnej důkaz že je s775 mrtvej a já se ti budu klanět
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:
Uživatelský avatar
Sedlo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 1668
Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Bydliště: České Budějovice

Re: Čím chladit plně vytížený Phenom?

Příspěvekod bk2601 v stř srp 27, 2008 21:39

Tohle jsme snim se zenerem probírali i v sekci Grafiky :-D
Cpu:Amd Atlhlon 6000+ @ 3.27 Ghz,Ram 3,25Gb EE 800Mhz, Gk 2x Sli nVidia GeForce 7950Gt,MB Gigabyte M57S4-SLi,HDd Samsung 2x250Gb 16 MB cache; Sound Creative Labs Sound Blaster X-FI Extreme Audio ;Repro Logitech x530;Zdroj CoolMaster Real Power M620 620 W
Uživatelský avatar
bk2601
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 85
Registrován: úte črc 15, 2008 12:55
Bydliště: Prostejov

Další

Zpět na Chlazení

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron