upgrade ze 2 na 4GB RAM

Problematika SDRAM, DDR SDRAM, DDR2 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další

Moderátoři: Awast, Moderátoři

upgrade ze 2 na 4GB RAM

Příspěvekod Hozny v pát srp 01, 2008 18:06

Chtěl bych se zeptat, jestli se vylatí přikoupit ještě 2x 1GB starejch dobrejch A-Data Vitesta EE 800MHz.

Bude to mít vůbec nákej výraznější vliv na výkon?
Obdaruje mě např. 3DMark o něco více body? :D

Já osobně si myslím, že i kdyby to žádný vliv nemělo, ale i tak by to byla dobrá investice do budoucna při dnešních cenách DDR2 pamětí..

Jo a často jsem na netu narazil na někoho problém, že se 4-ma modulama má nestabilní pc, os ukazuje jen 3,5GB Ram atd... co to má znamenat??, je to běžné??
----------------------------------------------

Rád bych si totiž zahrál třeba Crysis na ultra detaily, vyhrazovaní apod. (prostě totální max). Později bych rád dokoupil 2x 8800GT (a nejspíš i nový silnější zdroj). Ale jak říkám....to později. Nedřív bych začal nejlevnější komponentou- pamětmi.

Děkuji za odpovědi ;)
MB: Asus P5N-E SLI, VGA: Radeon x1950pro 256MB, CPU: Intel Core2Quad Q9505 2,83 @ 3,3GHz + AC Freezer 7, PS: Fortron BlueStorm II 500W, RAM: 2x 1GB (2GB) A-data Viesta extreme edition 800mhz, HDD: 120GB a 120GB
Uživatelský avatar
Hozny
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 285
Registrován: úte kvě 29, 2007 18:18
Bydliště: Praha

Re: upgrade ze 2 na 4GB RAM

Příspěvekod Sedlo v pát srp 01, 2008 23:28

Tak 3D Mark tě určitě obdaruje nějakýma bodama navíc, ale moc bych jich tam nehledal. To že nepojedou je také možnost paměti se nemusí dohodnout nebo z nějakého jiného důvodu. Crysis si v dnešní době jen težko zahraješ na ultra detaily na to nemáš sestavu ani náhodou :P 32-bitovej systém dokáže adresovat jen 4,3GB RAM s tím že něco sežere grafická karta, windows,.... jak už tu bylo mnohokrát řečeno. Takže z těch 4GB ti systém využije tak max 3,5GB ale počítej méně. Ale na druhou stranu jsou dnešní ceny pamětí téměř u dna a do budoucna bych 4GB bral jako velký plus
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:
Uživatelský avatar
Sedlo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 1668
Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Bydliště: České Budějovice

Re: upgrade ze 2 na 4GB RAM

Příspěvekod Hozny v sob srp 02, 2008 09:50

Ok takže to dokoupim... Zvlášť na Visty se to bude hodit

Crysis si v dnešní doběbě jen těžko zahraješ na ultra detaily na to nemáš sestavu ani náhodou


Myslim že se dvěma 8800GT ve Sli ano :) .
MB: Asus P5N-E SLI, VGA: Radeon x1950pro 256MB, CPU: Intel Core2Quad Q9505 2,83 @ 3,3GHz + AC Freezer 7, PS: Fortron BlueStorm II 500W, RAM: 2x 1GB (2GB) A-data Viesta extreme edition 800mhz, HDD: 120GB a 120GB
Uživatelský avatar
Hozny
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 285
Registrován: úte kvě 29, 2007 18:18
Bydliště: Praha

Re: upgrade ze 2 na 4GB RAM

Příspěvekod Sedlo v sob srp 02, 2008 11:33

Já bych si tak nefandil :P na nějakám německým serveru sem viděl 3-Way Sli z 8800 Ultra s nějakým dual corem z extrem edition od intelu opravdu nařezanej počítač a na ultra detaily mělo crysis 20FPS ale taky zas pravda že v Full HD rozlišení :D záleží jaký tam budeš mít ty.
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:
Uživatelský avatar
Sedlo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 1668
Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Bydliště: České Budějovice

Re: upgrade ze 2 na 4GB RAM

Příspěvekod Hozny v sob srp 02, 2008 12:08

Rozlišení mám 1280 x 1024. Myslim že by to mohlo plynule běhat, když se mi ještě nákym způsobem podaří dostat moje CPU nad 3GHz a ty karty taky trošku pošteluju :)
MB: Asus P5N-E SLI, VGA: Radeon x1950pro 256MB, CPU: Intel Core2Quad Q9505 2,83 @ 3,3GHz + AC Freezer 7, PS: Fortron BlueStorm II 500W, RAM: 2x 1GB (2GB) A-data Viesta extreme edition 800mhz, HDD: 120GB a 120GB
Uživatelský avatar
Hozny
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 285
Registrován: úte kvě 29, 2007 18:18
Bydliště: Praha

Re: upgrade ze 2 na 4GB RAM

Příspěvekod congi v čtv zář 11, 2008 08:52

no btw vcera sem zkousel crysis v1,2 : 1280x960 vse na very high(winxp dx9) - AMD X2 4200+(2,2GHz); 4x512MB 800MHz; 3850 256MB GDDR3; sem mel v prumeru 17fps na zacatku hry kdyz se dostanete na plaz kdyz vychazi slunce(po nalezeni mrtveho azteka); po OC v podpisu byl prumer 22fps
1.AMD Phenom II X2 550 BE /MB Gigabyte GA-MA790X-DS4/RAM Geil Black Dragon 2x2048MB 800MHz/ATi Gainward 4850 512MB/HDD U-ATA Seagate 80GB 2MB + S-ATAII Samsung 400GB 16MB + S-ATAII Samsung 640GB 16MB/DVD-RW ASUS/Fortron Bluestorm II 500W/CREATIVE Inspire T6100 + ENCORE P-401
2.AMD Athlon 64 X2 4200+ 2,2GHz@2,8GHz Windsor/MB Gigabyte M61P-S3/RAM A-DATA 4x512MB DDR2 800MHz CL5 @ 1150MHz CL5/ATi Sapphire Radeon HD3850 256MB GPU-830MHz GDDR-2120MHz[/b]
congi
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 31
Registrován: stř zář 10, 2008 10:46


Zpět na Paměti

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Anonymous a 0 návštevníků

cron