Download | Programy

Jak oriznout film? (smart os)

Multimedia, úpravy zvuku a videa na PC, kodeky, audio a video programové přehrávače

Moderátor: Moderátoři

Uživatelský avatar
Pockmat
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 432
Registrován: stř zář 20, 2006 19:30
Bydliště: Brno

Jak oriznout film? (smart os)

Příspěvek od Pockmat »

Mam takovej mensi problem:Stahl jsem si jeden film,ale ten se pri vypaleni nevejde na cd.Ma asi o 5 MB vetsi velikost nez je kapacita cd.Ale zacatek filmu by se dal zkratit tim,ze bych ho orizl a konec nicmene taky,aby se velikost filmu snizila.Poradite mi nekdo program,ve kterem to lze snadno udelat?

--------------------

Idealni je freewarovy VirtualDub. Ten jde na bezna AVI. Pokud je film v MPEG2 nebo obsahuje AAC (vicekanalovy zvuk), pouzij VirtualDubMPEG2 resp. Nandub. Ty modnute verze postradaji dulezite funkce originalu, takze pokud VD original zvlada, ty zmenene nepouzivej.
Mozna budes potrebovat plne MP3 kodeky, to, co je normalne ve Windows, koduje zvuk jen do kvality 64kbps MP3. Stahni nekde plnou verzi MP3 kodeku.

-------------------

Diky za radu s virtualDubem-stahl jsem si ho-film orizl,ale nevim jak ho ulozit ve stejne kvalite,aby se velikost po oriznuti zmensila.Kdyz dam "save as AVI" tak se velikost mnohonasobne zvetsi az na nekolik GB!

U zvuku je potreba nastavit Direct stream copy. Tim to asi bude. Protoze kdybys zkazil nastaveni komprese obrazu, pravdepodobne by to byly stovky GB! Pro jistotu u obrazu nastav Direct stream copy.
Význam věcí neleží ve věcech samotných, ale v našem přístupu k nim.
Být, znamená, být vnímán.
Kdo chce vědět, musí se zeptat.
ladarozan
Čestný člen
Příspěvky: 258
Registrován: stř zář 20, 2006 19:36
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladarozan »

pokud je to MPEG2, tak je zajímavý převod VIDOMI enkodérem.
Athlon64x2 4000+, K9N Neo V2,Sata II Raid0,Nvidia GF 8500,2GB ram, DVB-T Hauppauge HVR1100, DVB-S SkyStar2, DVB USB MSI DigiVOX mini II V3.0
Odpovědět