jak postupovat při přidání 2gb ramky?

Problematika SDRAM, DDR SDRAM, DDR2 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další

Moderátoři: Awast, Moderátoři

jak postupovat při přidání 2gb ramky?

Příspěvekod steew v pát srp 22, 2008 15:57

Ahoj,
Potřeboval bych poradit ,přikoupenou RAM DDR2 DIMM 2 GB 667MHz Kingston kit 2x1GB
a chci se zeptat jestli když to tam zapojim jestli to po mě něco nebude vyžadovat?? nějaká instalace nebo něco takového a pokud to tam vůbec půjde. v PC mám 1 gb ramku
steew
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 3
Registrován: pát srp 22, 2008 15:51

Re: jak postupovat při přidání 2gb ramky?

Příspěvekod Jackal v pát srp 22, 2008 16:56

Pokud máš volné sloty pro DDRII, tak je nasaď a BIOS by je měl vidět, jinak instalovat nemusíš nic.
Acer Aspire 7741G, Intel Core i5-430M, Radeon HD 5650, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, Windows 8.1 Pro, avast! Pro Antivirus
Uživatelský avatar
Jackal
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
 
Příspěvky: 2336
Registrován: sob led 20, 2007 10:09
Bydliště: Ústecký kraj

Re: jak postupovat při přidání 2gb ramky?

Příspěvekod zener v pát srp 22, 2008 16:57

Zadne ovladace, nic takoveho neni potreba. Jedna se pouze o fyzicke zapojeni, po softwarove strance nemusis delat vubec nic. Jen bych doporucil zjistit si v manualu zakladni desky, v jakych slotech mas tzv. Dual-Channel. V tomto modu bezi dva stejne pametovae moduly (proto 2 x 1 GB) rychleji.
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Re: jak postupovat při přidání 2gb ramky?

Příspěvekod steew v pát srp 22, 2008 19:44

ok tak se na to mrknu pokud to najdu jo a když to nenajdu a budu to zkoušet naslepo tak se s tim nic nemůže stát?
steew
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 3
Registrován: pát srp 22, 2008 15:51

Re: jak postupovat při přidání 2gb ramky?

Příspěvekod Jackal v pát srp 22, 2008 20:59

RAM jdou zasunout jen jedním způsobem, jinak to není možné. Dej pozor na dualitu, myslím tím barevné rozlišení slotů, vetšínou je to 1 a 3 slot, když obsadíš všehny čtyři tak je to jasné. Nic to není, nic by jsi zničit neměl. ;)
Acer Aspire 7741G, Intel Core i5-430M, Radeon HD 5650, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, Windows 8.1 Pro, avast! Pro Antivirus
Uživatelský avatar
Jackal
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
 
Příspěvky: 2336
Registrován: sob led 20, 2007 10:09
Bydliště: Ústecký kraj

Re: jak postupovat při přidání 2gb ramky?

Příspěvekod zener v pát srp 22, 2008 21:56

Jackal: Popravde se pri manipulaci s operacni pameti docela bojim staticke elektriny. Kdyz jsi hodne nabity, neni problem znicit modul.
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Re: jak postupovat při přidání 2gb ramky?

Příspěvekod Jackal v pát srp 22, 2008 21:59

To máš jistě pravdu, záleží na šikovnosti montéra, ale viděl jsem hodně osahaných modulů co byli nasazaeni a beží dodnes.
Acer Aspire 7741G, Intel Core i5-430M, Radeon HD 5650, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, Windows 8.1 Pro, avast! Pro Antivirus
Uživatelský avatar
Jackal
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
 
Příspěvky: 2336
Registrován: sob led 20, 2007 10:09
Bydliště: Ústecký kraj

Re: jak postupovat při přidání 2gb ramky?

Příspěvekod steew v sob srp 23, 2008 07:03

ok,děkuji všem co mi poradili moc mi to pomohlo :-)
steew
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 3
Registrován: pát srp 22, 2008 15:51


Zpět na Paměti

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků