Automatický boot

Instalace, nastavení, programy ke stažení zdarma, pouze freeware, shareware, trial a demo

Moderátor: Moderátoři

Automatický boot

Příspěvekod Jacques v čtv říj 23, 2008 13:58

Zdravím, nevěděl byste někdo o prográmku, který automaticky spusti windows? Znam jen takove co ho dokazi spustit ze spanku nebo pres sitovou kartu z jineho pc. Ja ale potrebuji ciste program na zapnuti pc z vypnuteho stavu. Diky za odpoved
PC: CPU - C2D E8200 (2,66Ghz @ 3,2Ghz) , GRAFIKA - X1950GT (500x1200 @ 600x1400Mhz), RAM - A-Data 2x1024MB 800Mhz Retail, ZÁKLAD - Gigabyte P35-DS3L, HDD - 80GB Seagate Barracuda 7200Rpm, ZDROJ - Fotrton BlueStorm 500W, CPU COOLER - CoolerMaster Elite 330, OS - Windows XP Pro SP2, MONITOR - LG flatron L1954TQ, MOUSE - A4Tech X-718BF, KEYBOARD - Chicony
Uživatelský avatar
Jacques
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 212
Registrován: čtv pro 14, 2006 16:31

Re: Automatický boot

Příspěvekod zener v čtv říj 23, 2008 14:34

Coze? :D

Jak chces spustit program, kdyz je pocitac vypnuty?
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Re: Automatický boot

Příspěvekod Jacques v čtv říj 23, 2008 14:43

zener píše:Coze? :D

Jak chces spustit program, kdyz je pocitac vypnuty?


Nechci spustit program. Chci si nastavit, ze napriklad v 6 rano se mi automaticky zapne pc. Ale program ktery mam to umi probouzet jen ze spanku. :stop:
PC: CPU - C2D E8200 (2,66Ghz @ 3,2Ghz) , GRAFIKA - X1950GT (500x1200 @ 600x1400Mhz), RAM - A-Data 2x1024MB 800Mhz Retail, ZÁKLAD - Gigabyte P35-DS3L, HDD - 80GB Seagate Barracuda 7200Rpm, ZDROJ - Fotrton BlueStorm 500W, CPU COOLER - CoolerMaster Elite 330, OS - Windows XP Pro SP2, MONITOR - LG flatron L1954TQ, MOUSE - A4Tech X-718BF, KEYBOARD - Chicony
Uživatelský avatar
Jacques
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 212
Registrován: čtv pro 14, 2006 16:31

Re: Automatický boot

Příspěvekod zener v čtv říj 23, 2008 17:04

Samozrejme, ale hledas program, ktery zapne pocitac. A ten program musis nejak zapnout. A jak chces zapnout program, pokud je pocitac vypnuty? Zkratka je to nemozne. Jedine pouzit neco jako WoL apod.
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Re: Automatický boot

Příspěvekod Jacques v čtv říj 23, 2008 19:13

zener píše:Samozrejme, ale hledas program, ktery zapne pocitac. A ten program musis nejak zapnout. A jak chces zapnout program, pokud je pocitac vypnuty? Zkratka je to nemozne. Jedine pouzit neco jako WoL apod.


prave proto se ptam zda to existuje... nevim co je to WOL ale myslel jsem ze ten program napise napr nejakej prikaz pro BIOS nebo ja nevim ... jestli to nejde uz se neptam
PC: CPU - C2D E8200 (2,66Ghz @ 3,2Ghz) , GRAFIKA - X1950GT (500x1200 @ 600x1400Mhz), RAM - A-Data 2x1024MB 800Mhz Retail, ZÁKLAD - Gigabyte P35-DS3L, HDD - 80GB Seagate Barracuda 7200Rpm, ZDROJ - Fotrton BlueStorm 500W, CPU COOLER - CoolerMaster Elite 330, OS - Windows XP Pro SP2, MONITOR - LG flatron L1954TQ, MOUSE - A4Tech X-718BF, KEYBOARD - Chicony
Uživatelský avatar
Jacques
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 212
Registrován: čtv pro 14, 2006 16:31

Re: Automatický boot

Příspěvekod zener v pát říj 24, 2008 00:19

WoL - wake on lan, tedy zapnuti pocitace pomoci sitove karty. Je to prakticky jedine reseni, jak zapnout pocitac na dalku. Jeste se da vyuzit modem. Staci pripojit telefonni linku do modemu, nastavit v BIOSu zapinani pocitace pres modem. Pak jen zavolat na onu pevnou linku a pocitac se zapne.

Samozrejme by sly vymyslet ruzne varianty. Hodne me treba lakalo postavit si zarizeni se SIM kartou a pri prichozi SMS zprave poslat signal do pocitace, ktery pocitac spusti. To by se urcite realizovat dalo.
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Re: Automatický boot

Příspěvekod Jacques v pát říj 24, 2008 06:30

zener píše:WoL ...

Díky za odpovědi. Ješte jedna otazka. Kolik tak v prumeru zere pc v uspornym rezimu oproti vypnutemu stavu?
PC: CPU - C2D E8200 (2,66Ghz @ 3,2Ghz) , GRAFIKA - X1950GT (500x1200 @ 600x1400Mhz), RAM - A-Data 2x1024MB 800Mhz Retail, ZÁKLAD - Gigabyte P35-DS3L, HDD - 80GB Seagate Barracuda 7200Rpm, ZDROJ - Fotrton BlueStorm 500W, CPU COOLER - CoolerMaster Elite 330, OS - Windows XP Pro SP2, MONITOR - LG flatron L1954TQ, MOUSE - A4Tech X-718BF, KEYBOARD - Chicony
Uživatelský avatar
Jacques
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 212
Registrován: čtv pro 14, 2006 16:31

Re: Automatický boot

Příspěvekod zener v pát říj 24, 2008 13:13

Nevim, ktery usporny rezim myslis. S prichodem Windows Vista je v tom docela zmatek. Kazdopande si precti tento clanek. Urcite Ti da odpoved.
http://www.emag.cz/usporne-rezimy-k-cemu-a-jak-na-ne/
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Re: Automatický boot

Příspěvekod Sedlo v úte lis 11, 2008 10:44

Nevím jestli to tvůj BIOS bude umět ale desky ASUS mají takovou možnost, která by byla přímo pro tebe. Můžeš si tam nastavit v kolik se ti počítač zapne a myslíš že i vypne.
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:
Uživatelský avatar
Sedlo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 1668
Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Bydliště: České Budějovice

Re: Automatický boot

Příspěvekod NSBM v ned lis 16, 2008 14:13

ano.. toto co potrebujes, lze nastavit v nekterych BIOSech (presne verze Ti z hlavy nepovim, ale staci se optat p. Google) .. jak rika sedlo -> lze nastavit jak automaticke zapnuti PC tak i vypnuti :-) jen si tam nastavis presny cas ;-)
$result = mysql_query("SELECT finger FROM hand WHERE id=3");
echo $result;
HNwebdesign - Tvorba webových stránek
Uživatelský avatar
NSBM
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 659
Registrován: sob čer 28, 2008 10:57
Bydliště: pardubice

Re: Automatický boot

Příspěvekod Camazoo v ned lis 16, 2008 21:36

Jacques: mohl bych se zeptat (čistě pro inspiraci :)), k čemu to ty konkrétně potřebuješ?
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *
Uživatelský avatar
Camazoo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 1236
Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Bydliště: Zlín

Re: Automatický boot

Příspěvekod Jacques v ned lis 16, 2008 21:42

Díky za odpovědi, mrknu se pak do biosu, ale myslim, ze jsem to tam nikde driv nevidel.
Jo a potreboval jsem to proste pro automaticke spousteni pc rano kdyz vstavam. :|
PC: CPU - C2D E8200 (2,66Ghz @ 3,2Ghz) , GRAFIKA - X1950GT (500x1200 @ 600x1400Mhz), RAM - A-Data 2x1024MB 800Mhz Retail, ZÁKLAD - Gigabyte P35-DS3L, HDD - 80GB Seagate Barracuda 7200Rpm, ZDROJ - Fotrton BlueStorm 500W, CPU COOLER - CoolerMaster Elite 330, OS - Windows XP Pro SP2, MONITOR - LG flatron L1954TQ, MOUSE - A4Tech X-718BF, KEYBOARD - Chicony
Uživatelský avatar
Jacques
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 212
Registrován: čtv pro 14, 2006 16:31

Re: Automatický boot

Příspěvekod zener v pon lis 17, 2008 15:57

Jacques: Jezisi, to jsou problemy :D Vstan, zmackni tlacitko Power, bez se vycurat a az prijdes, mas pocitac nastartovany :D
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Re: Automatický boot

Příspěvekod NSBM v stř lis 19, 2008 11:15

zener píše:Jacques: Jezisi, to jsou problemy :D Vstan, zmackni tlacitko Power, bez se vycurat a az prijdes, mas pocitac nastartovany :D



:smt046 hahahah.. presne tak ;-) ja tyto veci resim hibernaci (pouzivam program RS Somnifero).. rano jen pohnu mysi a jsem zpet kde se vecer PC hibernoval :-)
$result = mysql_query("SELECT finger FROM hand WHERE id=3");
echo $result;
HNwebdesign - Tvorba webových stránek
Uživatelský avatar
NSBM
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 659
Registrován: sob čer 28, 2008 10:57
Bydliště: pardubice

Re: Automatický boot

Příspěvekod zener v stř lis 19, 2008 20:02

NSBM: To je pravda. Vetsina desek ma podporu zapinani pocitace pomoci stisknu klavesy na klavesnici nebo kliknuti mysi.
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Re: Automatický boot

Příspěvekod Sedlo v čtv lis 20, 2008 23:14

:ot:
:D :D vy ste teda všichni závisláci, řešit tohle jen kvůli tomu aby byl ráno hned po probuzení zapnutej :lool: a nechávat ho hybernovat taky dobrý :lool: aby vám náhodou neuteklo tich 10 sekund navíc :D

já si teda vystačim s tím že ráno vstanu zapnu kompa, dojdu si vyčistit zuby :oops: a sednu k němu. A když du ze školy tak když sundavam tašku ze zad nenápadně zmáčknu power, a než se převlíknu do domácího tak je zaplej :smt046
:ot:
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:
Uživatelský avatar
Sedlo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 1668
Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Bydliště: České Budějovice

Re: Automatický boot

Příspěvekod in4mator v sob pro 20, 2008 09:51

no jo ale co když se chci budit rádiem a nemám radiobudík? :)
in4mator
 

Re: Automatický boot

Příspěvekod zener v sob pro 20, 2008 16:10

in4mator: Tak si ho kup. Ve vysledku Te tech 300 Kc za budik vyjdou levneji, nez kdyz budes kazde rano na 10 minut pocitac zapinat :D
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Re: Automatický boot

Příspěvekod Anonymous v stř kvě 05, 2010 17:28

jasně, taky hledám takovej "program" ... potřebuji např. v 6.00 aby se mě zapnulo všech 5 PC a synchronizovalo se pře humyo než přijdu v 7 do práce a pul hodky vsichni nadavaji ze jde pomalu net.... skoda ze na vsech PC neni asusacka deska.... také je otázka jestli mužu mít jeden komp zapnutý a na něm výše zmiňovaný zapnutý program který mě zapne zbylé 4. Samé problémy a žádné řešení -teď se ukažte . . . :-) veškeré nápady uvítám. dowedaa@gmail.com
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Re: Automatický boot

Příspěvekod zener v stř kvě 05, 2010 18:00

dowedaa: Ano, jde poslat WoL packet na sitovou kartu jineho pocitace a tim ho tak zapnout.
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Další

Zpět na Ostatní programy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron