Prime95 24.14 DOWNLOAD - test stability

Programy pro přetaktování, testování výkonu a stability, monitoring a diagnostika systému, porovnání výsledků - programy ke stažení zdarma

Moderátor: Moderátoři

Prime95 24.14 DOWNLOAD - test stability

Příspěvekod PCMark v pát dub 07, 2006 11:08

Prime95 obsahuje tortute test, který počítá prvočísla, tato operace nesmírně zatěžuje procesor a tak je během počítání vytížen na 100%. Dá se tím dobře otestovat stabilita CPU a systému. Pokud CPU vydrží počítat několik hodin bez chyby, dá se o počítači prohlásit, že je PrimeStable. Pro testování použijte tortute test.

stahujte zde:
Prime95-DOWNLOAD

velikost: 1MB
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag
Uživatelský avatar
PCMark
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 2080
Registrován: čtv led 05, 2006 22:08
Bydliště: Hlučín

Re: Prime95 24.14 DOWNLOAD - test stability

Příspěvekod Zurich v pon srp 14, 2006 17:15

A jak zjistim, ze pocitac pracuje bez chyby???? To je nekde napsane nebo jak?
Procesor:AMD X2 4000+ @260*10,5=2730MHz |Zakladka:Gigabyte S55S-S3 rev 2.0 |RAM:2x1024MB Kingston Hyperx 800Mhz CL4 |GRAFIKA:ASUS geForce 9800GTX+ 512MB | HDD:WD 320Gb 16MB SATA II Raid |LCD:Benq v2400W" |Zdroj:500W|MYŠ:Razer Diamontback 1600DPI :)
Zurich
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 44
Registrován: sob dub 08, 2006 11:04

Příspěvekod PCMark v pon srp 14, 2006 17:53

spustíš tortute test a pokud to pojede několik hod bez chyb, tak by to mělo být 100% stabilní. Pokud to napíše chybu, tak to poznáš .. Error ... :D
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag
Uživatelský avatar
PCMark
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 2080
Registrován: čtv led 05, 2006 22:08
Bydliště: Hlučín

Příspěvekod Zurich v pon srp 14, 2006 18:00

je to ono ten torture test??
Obrázek
jestli ne tak mi napis kde se spousti.
Procesor:AMD X2 4000+ @260*10,5=2730MHz |Zakladka:Gigabyte S55S-S3 rev 2.0 |RAM:2x1024MB Kingston Hyperx 800Mhz CL4 |GRAFIKA:ASUS geForce 9800GTX+ 512MB | HDD:WD 320Gb 16MB SATA II Raid |LCD:Benq v2400W" |Zdroj:500W|MYŠ:Razer Diamontback 1600DPI :)
Zurich
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 44
Registrován: sob dub 08, 2006 11:04

Příspěvekod PCMark v pon srp 14, 2006 18:12

tortute test se spouští:
Options - Tortute test a vybereš si ze tří typů ;)
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag
Uživatelský avatar
PCMark
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 2080
Registrován: čtv led 05, 2006 22:08
Bydliště: Hlučín

Příspěvekod Zurich v pon srp 14, 2006 18:45

ktery je dobry na co a ktery mam davat, abych zjistlil, ze je Pocitac stabilni v
xxxFSB???
Procesor:AMD X2 4000+ @260*10,5=2730MHz |Zakladka:Gigabyte S55S-S3 rev 2.0 |RAM:2x1024MB Kingston Hyperx 800Mhz CL4 |GRAFIKA:ASUS geForce 9800GTX+ 512MB | HDD:WD 320Gb 16MB SATA II Raid |LCD:Benq v2400W" |Zdroj:500W|MYŠ:Razer Diamontback 1600DPI :)
Zurich
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 44
Registrován: sob dub 08, 2006 11:04

Příspěvekod PCMark v pon srp 14, 2006 19:20

zkus třeba large FFT (max heat) - to mi zní dobře :lol:
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag
Uživatelský avatar
PCMark
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 2080
Registrován: čtv led 05, 2006 22:08
Bydliště: Hlučín

Příspěvekod maestro v pon srp 14, 2006 19:26

Blend - zatez CPU a RAM
Large, in-place FFTs - zatez RAM
Small FFTs - zatet CPU

brano z StressPrime2004

Kód: Vybrat vše
http://sp2004.fre3.com/
Uživatelský avatar
maestro
Čestný člen
 
Příspěvky: 1098
Registrován: čtv bře 30, 2006 18:55
Bydliště: Nejdek / Praha

Příspěvekod Míra v stř srp 30, 2006 14:51

Já používám k zatížení procáku Super PI , stačí, když tam nastavíte 32M
CPU:(AM2)AMD ATHLON 64 X2 5000+Black Edition @ 3,2Ghz - 1,45V (Cooler Master Hyper TX) VGA: ATI Radeon 2900 PRO-740@2000. RAM: Kingmax 4x512MB DDR2 667Mhz @800 Mhz 2,1 V. MB:MSI K9N Platium nForce 570 HDD:WD CaviarXL 160GB SATA300. Forton Blue Storm II 500W
/Windows Vista Ultimate/
Uživatelský avatar
Míra
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 42
Registrován: úte srp 29, 2006 14:19
Bydliště: HK

odpověd

Příspěvekod Anonymous v pon pro 25, 2006 23:04

ahoj malej problém prime 95 mi zatíží procesor jen na nějakejch 53%mám intel core 2duo e6400,-jak se má v prime nastavit aby mi zatěžoval obě jádra?
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Příspěvekod PCMark v úte pro 26, 2006 09:09

tak ho spusť dvakrát
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag
Uživatelský avatar
PCMark
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 2080
Registrován: čtv led 05, 2006 22:08
Bydliště: Hlučín

odpověd

Příspěvekod Anonymous v úte pro 26, 2006 11:46

no dvakjrát nejde spustit.když ho chci spustit podruhý tak začne jakoby nabíhat a dál nic.pak zas běží jen ten jeden.
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Prime95 - 2 instance

Příspěvekod Anonymous v pát led 19, 2007 11:42

Zkus to spustit z prikazove radky s parametrem -A
>Prime95.exe -A0
>Prime95.exe -A1
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

RE

Příspěvekod Lexron v sob čer 09, 2007 12:55

Měl bych jeden dotaz ohledně PRIME95, psal jsi že na otestování dvou jádra je ho třeba spustit s parametrem -A0/-A1 co když nefunguje ani jedene je ještě nejaka možnost ho spustit dvakrát????
Lexron
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 1
Registrován: sob čer 09, 2007 12:47

:(

Příspěvekod VinCZEnzo v čtv lis 01, 2007 16:39

to by mne také zajímalo ,žádný ,zde řečený způsob mi nefunguje :? je ještě nějaký jiný prg ??
Ciao!
VinCZEnzo
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 4
Registrován: ned říj 28, 2007 14:27
Bydliště: Internet

Příspěvekod Awast v čtv lis 01, 2007 17:21

orthos...
TT Mambo,FSP-400W, DFI Inf. X2 3600+ EE@2.8GHz, 2x1GB Corsair , HD2600XT@860/780, Seagate250GB, LG4167B, SB Audigy4, 5.1 Genius HT, Logitech G5+QCK4Dsteel +MicrosoftDigitalMedia
Uživatelský avatar
Awast
Čestný člen
 
Příspěvky: 1786
Registrován: úte srp 29, 2006 20:14

Příspěvekod CZECHcz v pon pro 31, 2007 04:04

Awast píše:orthos...
nešlo by se trocha vymáčknout více k tomu "ORTHOS"... ? Děkuji
Q6600, deska ASUS EXTREME, GF 8800 ULTRA, 4 GB RAM, WIN XP ...
CZECHcz
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 17
Registrován: pon led 01, 2007 23:47

Příspěvekod Awast v pon pro 31, 2007 11:17

Stáhni Orthos dual core nebo jak se to jmenuje.... ten už je na to přímo dělaný
TT Mambo,FSP-400W, DFI Inf. X2 3600+ EE@2.8GHz, 2x1GB Corsair , HD2600XT@860/780, Seagate250GB, LG4167B, SB Audigy4, 5.1 Genius HT, Logitech G5+QCK4Dsteel +MicrosoftDigitalMedia
Uživatelský avatar
Awast
Čestný člen
 
Příspěvky: 1786
Registrován: úte srp 29, 2006 20:14

Příspěvekod Jackal v sob led 12, 2008 15:43

Jak nejkradší dobu testovat, aby byl věrohodný ??
Acer Aspire 7741G, Intel Core i5-430M, Radeon HD 5650, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, Windows 8.1 Pro, avast! Pro Antivirus
Uživatelský avatar
Jackal
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
 
Příspěvky: 2336
Registrován: sob led 20, 2007 10:09
Bydliště: Ústecký kraj

Příspěvekod Awast v sob led 12, 2008 18:52

ÏMHO stačí 12 hodin "pečení"


Obvykle jakmile to nespadne do 15-ti minut, tak už to nespadne vůbec...


Nicméně tohle není 100% záruka stability... to je až provoz samotný... třeba půl roku běžného i tvrdého užívání bez zakolísání nějaké komponenty - takových PC moc neznám :(
TT Mambo,FSP-400W, DFI Inf. X2 3600+ EE@2.8GHz, 2x1GB Corsair , HD2600XT@860/780, Seagate250GB, LG4167B, SB Audigy4, 5.1 Genius HT, Logitech G5+QCK4Dsteel +MicrosoftDigitalMedia
Uživatelský avatar
Awast
Čestný člen
 
Příspěvky: 1786
Registrován: úte srp 29, 2006 20:14

Další

Zpět na Programy pro ladění systému

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron