Stránka 1 z 2

Prime95 24.14 DOWNLOAD - test stability

PříspěvekNapsal: pát dub 07, 2006 11:08
od PCMark
Prime95 obsahuje tortute test, který počítá prvočísla, tato operace nesmírně zatěžuje procesor a tak je během počítání vytížen na 100%. Dá se tím dobře otestovat stabilita CPU a systému. Pokud CPU vydrží počítat několik hodin bez chyby, dá se o počítači prohlásit, že je PrimeStable. Pro testování použijte tortute test.

stahujte zde:
Prime95-DOWNLOAD

velikost: 1MB

Re: Prime95 24.14 DOWNLOAD - test stability

PříspěvekNapsal: pon srp 14, 2006 17:15
od Zurich
A jak zjistim, ze pocitac pracuje bez chyby???? To je nekde napsane nebo jak?

PříspěvekNapsal: pon srp 14, 2006 17:53
od PCMark
spustíš tortute test a pokud to pojede několik hod bez chyb, tak by to mělo být 100% stabilní. Pokud to napíše chybu, tak to poznáš .. Error ... :D

PříspěvekNapsal: pon srp 14, 2006 18:00
od Zurich
je to ono ten torture test??
Obrázek
jestli ne tak mi napis kde se spousti.

PříspěvekNapsal: pon srp 14, 2006 18:12
od PCMark
tortute test se spouští:
Options - Tortute test a vybereš si ze tří typů ;)

PříspěvekNapsal: pon srp 14, 2006 18:45
od Zurich
ktery je dobry na co a ktery mam davat, abych zjistlil, ze je Pocitac stabilni v
xxxFSB???

PříspěvekNapsal: pon srp 14, 2006 19:20
od PCMark
zkus třeba large FFT (max heat) - to mi zní dobře :lol:

PříspěvekNapsal: pon srp 14, 2006 19:26
od maestro
Blend - zatez CPU a RAM
Large, in-place FFTs - zatez RAM
Small FFTs - zatet CPU

brano z StressPrime2004

Kód: Vybrat vše
http://sp2004.fre3.com/

PříspěvekNapsal: stř srp 30, 2006 14:51
od Míra
Já používám k zatížení procáku Super PI , stačí, když tam nastavíte 32M

odpověd

PříspěvekNapsal: pon pro 25, 2006 23:04
od Anonymous
ahoj malej problém prime 95 mi zatíží procesor jen na nějakejch 53%mám intel core 2duo e6400,-jak se má v prime nastavit aby mi zatěžoval obě jádra?

PříspěvekNapsal: úte pro 26, 2006 09:09
od PCMark
tak ho spusť dvakrát

odpověd

PříspěvekNapsal: úte pro 26, 2006 11:46
od Anonymous
no dvakjrát nejde spustit.když ho chci spustit podruhý tak začne jakoby nabíhat a dál nic.pak zas běží jen ten jeden.

Prime95 - 2 instance

PříspěvekNapsal: pát led 19, 2007 11:42
od Anonymous
Zkus to spustit z prikazove radky s parametrem -A
>Prime95.exe -A0
>Prime95.exe -A1

RE

PříspěvekNapsal: sob čer 09, 2007 12:55
od Lexron
Měl bych jeden dotaz ohledně PRIME95, psal jsi že na otestování dvou jádra je ho třeba spustit s parametrem -A0/-A1 co když nefunguje ani jedene je ještě nejaka možnost ho spustit dvakrát????

:(

PříspěvekNapsal: čtv lis 01, 2007 16:39
od VinCZEnzo
to by mne také zajímalo ,žádný ,zde řečený způsob mi nefunguje :? je ještě nějaký jiný prg ??

PříspěvekNapsal: čtv lis 01, 2007 17:21
od Awast
orthos...

PříspěvekNapsal: pon pro 31, 2007 04:04
od CZECHcz
Awast píše:orthos...
nešlo by se trocha vymáčknout více k tomu "ORTHOS"... ? Děkuji

PříspěvekNapsal: pon pro 31, 2007 11:17
od Awast
Stáhni Orthos dual core nebo jak se to jmenuje.... ten už je na to přímo dělaný

PříspěvekNapsal: sob led 12, 2008 15:43
od Jackal
Jak nejkradší dobu testovat, aby byl věrohodný ??

PříspěvekNapsal: sob led 12, 2008 18:52
od Awast
ÏMHO stačí 12 hodin "pečení"


Obvykle jakmile to nespadne do 15-ti minut, tak už to nespadne vůbec...


Nicméně tohle není 100% záruka stability... to je až provoz samotný... třeba půl roku běžného i tvrdého užívání bez zakolísání nějaké komponenty - takových PC moc neznám :(