2 nebo 4 jádra?

Procesory AMD, Intel, VIA a další, přetaktování a řešení jejich problémů

Moderátoři: PCMark, Awast, Moderátoři

2 nebo 4 jádra?

Příspěvekod Meridak10 v úte lis 11, 2008 16:06

Zdarec.
Chtěl bych poskládat novej komp,ale vzhledem k tomu že v poslední době nemám moc přehled o IT,tak bych chtěl vědět jak to vlastně je.Takže 2 nebo 4 jádra?Sem ochotnej dát do proc. cca 5000Kč.Na co jsou 2 neb 4 jádra vhodné?Chtěl bych to na hry a převážně domácí použití.
Dík moc za objasnění daného problému.
THX
:pal:
Meridak10
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 2
Registrován: úte lis 11, 2008 15:31

Re: 2 nebo 4 jádra?

Příspěvekod zener v úte lis 11, 2008 16:28

Dnes se 4 jadra vyplati na renderovani videa a nejake vedecke vypocty. Da se ale ocekavat, ze tento vykon nezustane dlouho nevyuzity a cim dal vic programu - vcetne her - jej budou podporovat. Co se chystas slozit? Kolik chces do noveho stroje asi tak investovat?
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Re: 2 nebo 4 jádra?

Příspěvekod Meridak10 v úte lis 11, 2008 17:59

Abych pravdu řekl,tak sbírám zatím informace.Chtěl bych něco,na čem si zahraju všechny hry,ale né uplně na max.Počítal jsem s nějakou grafikou jako je ATI Radeon HD 4870,4GB RAM a podle procesoru desku.Možná novej zdroj.HDD Seagate 640GB.No a finančně tak kolem 17 000,- Každopádně si chci nechat poradit,tak proto sem píšu.
Na 4 jádru rozjedu všechny hry?Nebo je to nějak omezené?A jak je to u 2 jader?
A jak je to s RAMkama?(myslím frekvence)-když procák jede na 1333,tak jaké jsou k tomu nejvhodnější RAMky?A proč?!Nejsem v tomhle zběhlej,tak mě pls poradte...THX
Meridak10
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 2
Registrován: úte lis 11, 2008 15:31

Re: 2 nebo 4 jádra?

Příspěvekod Pockmat v stř lis 12, 2008 15:26

Asi tak,v dnešní době skoro drtivá většina programů nevyužije 4 jádra. Pár programů 2 jádra a nějaký nový hry. Osobně jsem dal přednost, když jsem si nedávno kupoval nové PC, pro 2 jádra, ale s větší frekvencí 3Ghz než 4 jádra a menší frekvencí.
Význam věcí neleží ve věcech samotných, ale v našem přístupu k nim.
Být, znamená, být vnímán.
Kdo chce vědět, musí se zeptat.
Uživatelský avatar
Pockmat
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 432
Registrován: stř zář 20, 2006 19:30
Bydliště: Brno

Re: 2 nebo 4 jádra?

Příspěvekod Anonymous v pon led 11, 2010 15:08

Taky dik za uzitecne info.
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Re: 2 nebo 4 jádra?

Příspěvekod Camazoo v pon led 11, 2010 17:52

Dnes už samozřejmě jedině 4-jádro (máme tu Athlony X4 za 2000Kč, což je skoro zadarmo)
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *
Uživatelský avatar
Camazoo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 1236
Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Bydliště: Zlín


Zpět na Procesory

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron