co na MSI 4870 1G OC

Extrémní způsoby chlazení, chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a další

Moderátor: Moderátoři

co na MSI 4870 1G OC

Příspěvekod vsn v ned bře 22, 2009 00:54

Zdravim,

co koupit na MSI 4870 1G OC vsude se pise ze accelero S1 rev2. ale co k tomu? jak chladit ty napejeci obvody? je k tomu nekde nejaky návod? ty napajeci obvody je v GPU-Z to VDDC slave 1 - 3 ?


jeste takova drobnost ... pokud budu kupovat to accelero S1 tak jaky ventilator k tomu? ... nejradsi bych noctuu ale ma jen 3-pin konektor a ve fancontroleru zalman (ZM-MFC2) mám volny uz jen 4p konektor tak potrebuji vetra s ním ... nasel jsem scythe S-Flex ... ale nevim jak je kvalitni oproti noctue .. a taky je tam pouze redukce na 4-pin a ten zalman pridava nebo ubira napeti podle toho kolik otacek si nastavim .. (tzn musi mu ventilator rikat dobre udaje)

děkuji
vsn
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 25
Registrován: sob úno 21, 2009 17:46

Re: co na MSI 4870 1G OC

Příspěvekod Camazoo v ned bře 22, 2009 01:11

na accelero dát turbomodul, ten se skládá ze 2 větráků (nebo nějaké 2x120 fany), takže by měl dostatečně ofukovat i napěťové regulátory vzdau na kartě (samozřejmě nalepit pasivky na paměti).
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *
Uživatelský avatar
Camazoo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 1236
Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Bydliště: Zlín

Re: co na MSI 4870 1G OC

Příspěvekod vsn v ned bře 22, 2009 10:45

koukam na ten turbo modul... jenze on ma jen 3-pin konektor ... to bych musel dat do desky a to se mi nechce ... hlavne by me zajimalo co to bude za kvalitu kdyz ten vetracek jeden stoji stovku ...

napadl me tento: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35991 má prechodku na 4-pin konektor ale otazka je jestli se to pak bude chovat jako 4-pin na tom zalmanu ...
vsn
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 25
Registrován: sob úno 21, 2009 17:46

Re: co na MSI 4870 1G OC

Příspěvekod Camazoo v ned bře 22, 2009 11:45

No, kvůli regulaci otáček bys to stejně musel asi zapojit do desky, jinak by si to karta nastavovala podle sebe (ale jinak je normálně možné zapojit 3pin do 4pinu - 4 konektor slouží pro PWM regulaci). Pokud bys uvažoval o 120mm tak http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41087 , jenom nevím, jestli bude stačit 1x120, možná k tomu vzít ještě nějakou 80desátku na pomalé otáčky.
edit: na Accelero pasuje určitě tenhle
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... N0BU0CKHMJ
mám ho v case a na nízké otáčky o něm nevím
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *
Uživatelský avatar
Camazoo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 1236
Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Bydliště: Zlín

Re: co na MSI 4870 1G OC

Příspěvekod vsn v ned bře 22, 2009 12:54

problem je, ze ten zalman umi jen PWM na tom jednom konektoru :( ma i tlustsi tu packu ze tam 3-pin nedam ...

na napajeci obvody bych pouzil teda teda tohle: http://www.zalman.co.kr/ENG/product/Pro ... sp?idx=335 jenze nevim kde to sehnat :(
vsn
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 25
Registrován: sob úno 21, 2009 17:46

Re: co na MSI 4870 1G OC

Příspěvekod Camazoo v ned bře 22, 2009 13:29

tohle bývá dodávané s tím accelerem, ale je potřeba to seříznout ;)
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *
Uživatelský avatar
Camazoo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 1236
Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Bydliště: Zlín

Re: co na MSI 4870 1G OC

Příspěvekod vsn v ned bře 22, 2009 23:11

ok, diky ... tedko jeste koukam spis na: http://www.arctic-cooling.com/catalog/p ... _0&mID=101

má hlavne 4-pin a na strankach maji podporu 4870 (i kdyz to maji teda i u toho S1) ale pokud budou alespon stejne dobry tak vezmu radsi to twin turbo ...
vsn
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 25
Registrován: sob úno 21, 2009 17:46

Re: co na MSI 4870 1G OC

Příspěvekod vsn v pát bře 27, 2009 23:29

tak jsem koupil to twin turbo a nic moc :(

jadro jakz takz tise uchladi (ale mohlo by to byt lepsi na vyšší otacky to je hrozný) ale problem je s VRM ... pribaleny chladice jsou k nicemu protoze je na nich snad obycejna oboustranna izolepa z papirnictvi ... takze nedrzej ...

nechal jsem tam tedy puvodni ocelovy plat jenze s nim mam tedko v zatezi VRT až 90 stupnu :( s box chladicem to bylo 75 stupnu ...

co se s tim da delat? ... dekuji
vsn
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 25
Registrován: sob úno 21, 2009 17:46


Zpět na Chlazení

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Anonymous a 1 návštěvník

cron