Mutikomplexna siet - potrebujem radu

Zapojení a zabezpečení sítí, bezdrátové sítě a internet, VOIP telefonie

Moderátoři: maestro, Moderátoři

Mutikomplexna siet - potrebujem radu

Příspěvekod Odee v pon říj 12, 2009 19:00

Zdravim, poprosim o radu, mam takyto problem:
Byval som v dome s pristupom na internet v strede dediny. Z dovodu rozvodu so zenou som sa musel odstahovat na zapad od stredu dediny kde mi uz poskytovatel pripojenia povedal ze sa mi neda urobit pripojka z technickych dovodov. Na vychod od stredu dediny zas byva matka ktora potrebovala internet koli ip kameram v dome. Problem som vyriesil takto:
Do modemu mi prichadza internet, ten je v bridge s wifi routerom cez wan. Router ma 1wan, 4lan a wifi. z LAN1 mi ide UTP kabel na strechu na nanostation ku ktorej som si dokupil externu vsesmerovu antenu. Ku mne a k matke signal prichadza cez nanostation anteny cez utp kabel do routra. Zapojene je to takto:
Modem ip 192.168.1.1 switch na router 192.168.2.1 ktory priraduje dhcp na lan aj wifi v rozmedzi 192.168.2.100 az 192.168.2.200 z neho ide na antenu ktora ma ip 192.168.2.11, moja antena ma 192.168.2.12 a matkina 192.168.2.13 Anteny medzi sebou komunikuju ip adresami 10.0.0.1 a kazda ma dhcp od 10.0.0.10 az 10.0.0.50 kazda ide do routera ktory ma tiez wifi, ten som dal napevno na drzovku nech ma staticku adresu 10.0.0.22 a 10.0.0.23 kedze mame notebooky sme na z toho dovodu na wifi. Vsetko funguje ako ma, dokonca kazdy z nas ma internet u seba doma v troch rozdielnych domoch asi 5 km od seba, rychlost je stabilna, viem sa dostat do konfiguracneho rozhrania na anteny a aj na hlavny router.
ALE MAM TENTO PROBLEM :)
Ak je matka u mna, notebooky cez wifi router vidime a vieme si zdielat obrazky, ako som ja u nej tak isto, v oboch pripadoch sa aj na internet dostaneme.
PROBLEM 1: ak je matka vo svojom dome a ja vo svojom, uz sa k nej na pocitac neviem dostat.
PROBLEM 2: ako nastavit nieco v mojej sieti aby sa z prace vedela dostat na jej kamery v dome? Ak si zadam moju ip prevadzkovatela internetu viem sa dostat na hlavny router. Je to Asus WL500Gp.

Diiiiiky :)
Odee
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 12
Registrován: pon říj 12, 2009 18:23

Re: Mutikomplexna siet - potrebujem radu

Příspěvekod zener v pon říj 12, 2009 22:00

Poprosil bych o obrazek. Nejake jednoduche schema zapojeni, kde budou znazornene sitove prvky (modem, router), pocitace a ty IP kamery.
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Re: Mutikomplexna siet - potrebujem radu

Příspěvekod NSBM v úte říj 13, 2009 21:51

jojo bez nacrtu ani ranu.. takto se to spatne chape
$result = mysql_query("SELECT finger FROM hand WHERE id=3");
echo $result;
HNwebdesign - Tvorba webových stránek
Uživatelský avatar
NSBM
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 659
Registrován: sob čer 28, 2008 10:57
Bydliště: pardubice

Re: Mutikomplexna siet - potrebujem radu

Příspěvekod Odee v úte říj 13, 2009 21:52

Prikladam obrazo a este doplnim ze som pridal kamarata na styl co mam nakresleny vlavo s takym istym nastavenim az na to ze nanostation ma static 192.168.2.13 a wline ma static 10.0.0.23 a tiez ho nevidim. :(
Přílohy
Moja_siet.gif
tu je moj cerstvo nakresleny obrazok. Ak nieco bude chybat, prepacte
Moja_siet.gif (18.32 KiB) Zobrazeno 8439 krát
Odee
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 12
Registrován: pon říj 12, 2009 18:23

Re: Mutikomplexna siet - potrebujem radu

Příspěvekod Odee v stř říj 14, 2009 10:05

v strednom obrazku mam chybu, je tam napisane LAN aj WAN ma DHCP s WIFI :) neni to tak, chcel som napisat ze LAN a WIFI maju spolocnu DHCP 192.168.2.100 az 192.168.2.200
Dalsia chyba: lava 5G antena: static 192.168.2.12, Stredna 5G static: 192.168.2.11 a prava 5G ma 192.168.2.13. Ked som to kreslil vecer bol som unaveny, prepacte
Odee
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 12
Registrován: pon říj 12, 2009 18:23

Re: Mutikomplexna siet - potrebujem radu

Příspěvekod zener v stř říj 14, 2009 21:13

Pokud se tedy nemylim, chces dosahnout viditelnosti (sdileni souboru atd.) mezi temito dvema PC? Viz obrazek...
Přílohy
Moja_siet.gif
Moja_siet.gif (25.04 KiB) Zobrazeno 8422 krát
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Re: Mutikomplexna siet - potrebujem radu

Příspěvekod Odee v stř říj 14, 2009 23:55

Ano, toho bysom chcel dosiahnut, a prvy problem by bol vyrieseny
Odee
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 12
Registrován: pon říj 12, 2009 18:23

Re: Mutikomplexna siet - potrebujem radu

Příspěvekod zener v čtv říj 15, 2009 00:46

Reseni je relativne snadne. Musis cele toto "monstrum" spojit do jedne site. Nyni tam mas site 3. V praxi to znamena vyhradit si jedno AP jako stred. Coz by bylo nejlepsi udelat z NANOSTATION. Vsude jinde povypinat DHCP servery a routery nastavit pouze jako preposilace paketu - tedy mosty (bridge). Docilis tim toho, ze vsechny pocitace budou dostavat IP adresu od NANOSTATION, tim padem bude pouze jedna sit a uz budes moct sdilet soubory atd.
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Re: Mutikomplexna siet - potrebujem radu

Příspěvekod Odee v čtv říj 15, 2009 08:11

Hlavna Nanostation uz v bridge mode je s asus routerom. Ak prepnem aj klientske nanostation do bridge, uz sa na ne neviem dostat, pretoze oni maju moznost bridge len cez UTP kabel a nie cez WIFI.
Odee
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 12
Registrován: pon říj 12, 2009 18:23

Re: Mutikomplexna siet - potrebujem radu

Příspěvekod zener v čtv říj 15, 2009 16:30

Nevim, kde presne je na obrazku ten ASUS router, ktery zminujes. Kazdopadne podle IP adres jsou tam 3 site, takze ten bridge asi moc nefunguje :)

Jinak router nemusi mit primo tento mod. Da se vyvolat rucne. Staci, kdyz na routeru vypnes DHCP server a nebudes pouzivat WAN zdirku. Kabel od internetu tedy zapojis normalne do LAN.
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Re: Mutikomplexna siet - potrebujem radu

Příspěvekod Odee v stř říj 21, 2009 18:16

ten asus router je v strede obrazka, oznaceny je ako asus. Skusal som doteraz rozne sposoby ako z toho spravit jednu siet ale vzdu to dopadlo tak ze som anteny musel dat dole zo stoziaru a zresetovat ich lebo prestali reagovat a uz som sa na ne nevedel dostat :) mohol by mi dat niekto typ ako na to?
Odee
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 12
Registrován: pon říj 12, 2009 18:23

проститутки москвы выезд cвета

Příspěvekod Anonymous v pon kvě 14, 2012 10:34

a že v tomto obchode?
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23


Zpět na Sítě a internet

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron