Přidání RAM do notebooku

Notebooky, PDA, mobilní telefony, MP3 přehrávače, ostatní mobilní zařízení a technologie

Moderátor: Moderátoři

Přidání RAM do notebooku

Příspěvekod BigAnonym v stř říj 18, 2006 19:31

Chtěl bych si ve svém notebooku zvětšit vnitřní paměť, protože mi dostavadních 256MB nestačí. Chtěl bych se zeptat, zda to zvládnu sám, nebo musím do servisu. Naspodu notebooku mohu odklopit hard disk, procesor, baterku od hodin a jumper pro CMOS. K RAMkám jsem se nedostal, nebo nevím, kde jsou a jak u notebooků vypadají :oops:
Pokud to lze, mohli byste mi doporučit nějakou rozumnou 1024MB příp. 512MB paměť?
Mám sběrnici DDR SDRAM, 64 bit, 133MHz
BigAnonym
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 60
Registrován: stř kvě 17, 2006 19:01

Příspěvekod mozek007 v stř říj 18, 2006 20:07

Za nedlouho (až klesnou ceny pamětí) mě to čeká taky. Jestli nevíš jak vypadají paměti, svěř notes do servisu, případně někomu zkušenějšímu. Paměti vypadají třeba takto: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39242
Uživatelský avatar
mozek007
Čestný člen
 
Příspěvky: 231
Registrován: úte srp 29, 2006 20:03

Příspěvekod BigAnonym v čtv říj 19, 2006 21:22

Hmm, no taky jsem docela koukal, že nejsou zrovna nejlevnější. Rozkuchám notebook úplně a snad tam ty RAMky někde budou :mrgreen: . Bál jsem se, aby snad nebyly integrované nebo tak nějak :mrgreen:
To že potřebuji víc RAM jsem zjistil při instalaci Windows Vista. Minimum je 512, jinak nelze instalaci ani spusit :(
Procesor mám Intel Celeron M 1,4 GHz a to mi zatím stačí, protože stejně tak jsou drahé procesory do notebooků, to jsem také docela koukal :|
BigAnonym
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 60
Registrován: stř kvě 17, 2006 19:01

Příspěvekod mozek007 v pát říj 20, 2006 07:17

na vistu se vykašli. I těch 512 je málo. Strašně to swapuje
Uživatelský avatar
mozek007
Čestný člen
 
Příspěvky: 231
Registrován: úte srp 29, 2006 20:03

Příspěvekod BigAnonym v úte říj 24, 2006 19:18

mozek007 píše:na vistu se vykašli. I těch 512 je málo. Strašně to swapuje

Já vím, samozřejmě se v žádným případě nezbavím stávajících XP. Už jsem složitě rozdělil disk a teprve při instalaci zjistil právě to, že nemám dostatek paměti :lol: .
Na svém PC mám 1GB RAM, Celeron 2,8 GHz, 6600GT a Visty jsou i tam docela pomalé. Na běžnou práci je samozřejmě nepoužívám, ale jsou cool :mrgreen:
BigAnonym
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 60
Registrován: stř kvě 17, 2006 19:01

Příspěvekod mozek007 v úte říj 24, 2006 19:33

BigAnonym píše:
mozek007 píše:na vistu se vykašli. I těch 512 je málo. Strašně to swapuje

Já vím, samozřejmě se v žádným případě nezbavím stávajících XP. Už jsem složitě rozdělil disk a teprve při instalaci zjistil právě to, že nemám dostatek paměti :lol: .
Na svém PC mám 1GB RAM, Celeron 2,8 GHz, 6600GT a Visty jsou i tam docela pomalé. Na běžnou práci je samozřejmě nepoužívám, ale jsou cool :mrgreen:


Vista opravdu není cool. Mrkni se na toto http://www.youtube.com/watch?v=lawkc3jH3ws
Uživatelský avatar
mozek007
Čestný člen
 
Příspěvky: 231
Registrován: úte srp 29, 2006 20:03

Příspěvekod zener v úte říj 24, 2006 22:18

BigAnonym píše:Na svém PC mám 1GB RAM, Celeron 2,8 GHz, 6600GT a Visty jsou i tam docela pomalé. Na běžnou práci je samozřejmě nepoužívám, ale jsou cool :mrgreen:

Instaloval jsem Visty RC2 do notesu (P4-M 1.4GHz, 512RAM, 32VRAM, 40GB HDD...) a nestezuju si, spis naopak :twisted:

Ze zacatku to swapovalo celkem dost... Nez si to vytvorilo indexaci a podobny kravinky, ale ted si vubec nestezuju! Mam zaply i Aero a vykon je super... Vazne uvazuju o tom, ze smazu XP a Visty budu (na notesu) pouzivat jako hlavni OS... Nevim, kde vidis problem ;)
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Re: Přidání RAM do notebooku

Příspěvekod Wthulmann v stř říj 25, 2006 11:37

BigAnonym píše:
K RAMkám jsem se nedostal, nebo nevím, kde jsou a jak u notebooků vypadají :oops:


no pokud nejsou pod zadnym krytem zespodu, tak se k nim dostanes tak, ze se podivas pod klavesnici :)
Nesnáším ACER

09 F9 11 02 9D 74 E3 5B D8 41 56 C5 63 56 88 C0
Uživatelský avatar
Wthulmann
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 147
Registrován: pon srp 28, 2006 21:52

Příspěvekod BigAnonym v stř říj 25, 2006 14:43

No :? Ehm :? . Právě se dívám na svojí klávesnici a nevypadá to, že by šla nějak jednoduše sundat nebo odcvakat. Patrně sundám celý kryt notebooku (ne jenom konkrétní dvířka) a někde ty RAMky snad najdu
BigAnonym
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 60
Registrován: stř kvě 17, 2006 19:01

Příspěvekod vicious v stř lis 01, 2006 21:50

napiš co máš za notebook....

jinak výměna samotná je naprosto jednoduchá.....nedávno sem přidával další modul
Intel, Gigabyte, Patriot, Toxic. Audigy, Chieftec, Thermaltake....
Uživatelský avatar
vicious
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 46
Registrován: stř lis 01, 2006 19:32
Bydliště: BRNO CITY

Příspěvekod eXp10it v pát lis 03, 2006 23:33

Vymena neni az takovy problem...opravdovy problem je spis kompatibilita pametovych modulu...pokud si chces upgradovat sam tak si stahni manual k notasu a tam to urcite bude + kup pameti kingston a na jejich strankach si muzes primo najit jestli jsou pameti kompatibilni a otestovane ve tvem notebooku. Doporucuju ale osobne zajit do shopu kde chces pametovy modul koupit a tam ti ho urcite ochotne namontuji, aspon v Alfe (Ostrava, Brno) to delaji primo u pokladny zadarmo (nez zjisti ze to muzou spoplatnit :) ) Pokud se pameti dostanou za zakladni test v biosu tak je to OK.
ISAAC + Fortron blue storm 400W ATX12 2.0, AMD Athlon 64 X2 3800+ @ 2,6GHz (1,35V), DFI s.939 NF3 Ultra-DAGF, Kingston HyperX (HX3200AK2/1G) 2×512 MB DDR 400MHz K2-3-2-6-1 (2,6V) @ 400MHz 2-3-2-5-1 (2,7V), Sapphire ATI Radeon 9600 @ pro, SAMSUNG 200GB PATA 7200rpm + další spotřební harampádí
Uživatelský avatar
eXp10it
Čestný člen
 
Příspěvky: 257
Registrován: pát srp 04, 2006 10:41
Bydliště: Ostrava --> Hultschin --> Brno

vista notebook pameť

Příspěvekod mafo v pát úno 16, 2007 11:56

dost zaujimave ja mam na notebooku pamet 1GB s toho 128mb grafiku vistu som ešťe neskušal ale ako je tu spominane že to na notebooku s 512MB ide svižne čo na večinu forach je opak tiež som počul že zo začiatku to ide pomali a neskor sa to rozbeha vo viste
mafo
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 1
Registrován: čtv úno 15, 2007 11:08

Re: Přidání RAM do notebooku

Příspěvekod hrozd v stř črc 09, 2008 11:06

Lidi a do notesu jde vymenit procesor i RAMKA jo? Co je případně lepší si pořídit na plynulost her?

Muj notes: 1 GB RAM (chci aspon 2gb), procesor Intel 1,6 Ghz (chci dvoujadrovej), grafarna 256mb... Co je nejlepsi čenžnout?
hrozd
 

Re: Přidání RAM do notebooku

Příspěvekod patap v stř črc 09, 2008 12:24

Ten procesor je Celeron nebo Pentium? Napiš název grafiky.
|Šrot 1||Celeron D 2,93Ghz|MSI 865PE Neo2-V|2GB RAM|Radeon 9550 256MB|Maxtor 160GB ATA + Hitachi 160GB SATA|LG 4163B + Samsung SH-S223Q|Fortron 350W|Samsung 940BW|Logitech X-230|A4tech X-750BF|HP PSC 2355| |Šrot 2||A64 2800+|MSI K8N Neo3|1GB RAM|Radeon X550 256MB|Seagate 200GB SATA|Benq DVD-RW|EC 400W| |High-end||PIII 800mhz|QDI SynactiX 5EP|512MB RAM|GF2|WD 30GB|Forton 200W|
Uživatelský avatar
patap
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
 
Příspěvky: 1362
Registrován: úte čer 19, 2007 17:37
Bydliště: 3nec

Re: Přidání RAM do notebooku

Příspěvekod hrozd v stř črc 09, 2008 22:32

Procesor Intel Pentium Dual CPU T2330 @ 1,60 Ghz
grafarna slaba ATI Mobility Radeon X2300, 256 mb - mam XP :)
hrozd
 

Re: Přidání RAM do notebooku

Příspěvekod zener v čtv črc 10, 2008 00:00

hrozd: V Tvem pripade bych si nasetril na novy stroj. V noteboocich lze obecne bez vetsich problemu menit pouze operacni pamet a harddisk.
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Re: Přidání RAM do notebooku

Příspěvekod Návštěvník v čtv črc 10, 2008 10:22

zener píše:hrozd: V Tvem pripade bych si nasetril na novy stroj. V noteboocich lze obecne bez vetsich problemu menit pouze operacni pamet a harddisk.


jn, ale prachy nejsou... šel jsem si vymenir RAMku na 2gb a nepocituju zadny vetsi skok dopredu... :-(
Návštěvník
 

Re: Přidání RAM do notebooku

Příspěvekod hrozd v úte srp 19, 2008 04:43

jeste bych se chtel zeptat ohledne ty plynulosti her, jak je mozny, ze se mi seka hra s takovyma narokama:

Operační systém: Windows XP/2000/98/Vista
Mechanika: DVD
Procesor: 1400 MHz
Operační pamět: 256 MB RAM
Grafická karta: 3D grafická karta se 32 MB
Notebook sem vyčistil CCleanerem i defragmentací, CPU využití kolem 4%. Když nastavim na nejnižší detaily, stejně se seká, mohl by mi někdo poradit v čem je problém?

Notebook: Procesor Intel Pentium Dual CPU T2330 @ 1,60 Ghz, grafarna ATI Mobility Radeon X2300 256mb, 2GB RAM , Win XP (splnuje vsechny pozadavky i na nejvyšší detaily)
hrozd
 

Re: Přidání RAM do notebooku

Příspěvekod dvbssbb v ned pro 07, 2008 11:11

V TOM ZE MAM TKY NIZKOU PAMET!:((((()
dvbssbb
 

Re: Přidání RAM do notebooku

Příspěvekod Anonymous v pon úno 07, 2011 15:48

Anonymous2 píše:jeste bych se chtel zeptat ohledne ty plynulosti her, jak je mozny, ze se mi seka hra s takovyma narokama:

Operační systém: Windows XP/2000/98/Vista
Mechanika: DVD
Procesor: 1400 MHz
Operační pamět: 256 MB RAM
Grafická karta: 3D grafická karta se 32 MB
Notebook sem vyčistil CCleanerem i defragmentací, CPU využití kolem 4%. Když nastavim na nejnižší detaily, stejně se seká, mohl by mi někdo poradit v čem je problém?

Notebook: Procesor Intel Pentium Dual CPU T2330 @ 1,60 Ghz, grafarna ATI Mobility Radeon X2300 256mb, 2GB RAM , Win XP (splnuje vsechny pozadavky i na nejvyšší detaily)


Viděl bych to v problému integrovaný grafický karty...
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Další

Zpět na Mobilní zařízení

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Anonymous a 1 návštěvník

cron