Zapojení dvou PC k internetu přes router

Zapojení a zabezpečení sítí, bezdrátové sítě a internet, VOIP telefonie

Moderátoři: maestro, Moderátoři

Zapojení dvou PC k internetu přes router

Příspěvekod Anonymous v ned říj 22, 2006 10:52

Prvně stručně popíši situaci :

Mám připojený internet k počítači přes kabelovou tv (UPC). Koupil jsem si router a chci připojit i druhé PC pomocí něj k innternetu. Typ routru je přesně http://www.smc.com/index.cfm?event=viewProduct&localeCode=EN_CZE&cid=1&scid=&pid=927 . Když route zapojím tak inernet nejde a ani za nic nemůžu přijít jak to spravit. Nedostal jsem k tomu český mauál a jsem úplně bezradný. Proto bych Vás chtěl poprosit o radu, snad se najde někdo kdo mi poradí.
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Příspěvekod maestro v ned říj 22, 2006 11:55

internet zapojis do WAN portu, pocitac do jakehokolik LAN portu. Prihlas se do konfigurace routeru pres webovy prohlizec, myslim ze defaultne ma tento model adresu 192.168.1.1 (najdes to v manualu, na tuhle informaci ti poslouzi i ENG). Heslo byva smcadmin.

Po prihlaseni si spust konfiguraci WAN portu. Zadej ziskat IP adresu automaticky (nevim presne jak je to nazvane). Dale tam je nekde tlacitko na "more configuration" (zase si presne nepamatuji), ale kdyz ho otevres je tam moznost klonovat MAC adresu sitovky ktera je u UPC registrovana.

Dalsi moznost je zavolat na UPC (nebo pres jejich web) a zaregistrovat tam MAC adresu routeru.
Uživatelský avatar
maestro
Čestný člen
 
Příspěvky: 1098
Registrován: čtv bře 30, 2006 18:55
Bydliště: Nejdek / Praha

Příspěvekod Anonymous v ned říj 22, 2006 11:59

No jasný, ale když připojím router tak mi nejde net vůbec tak jak se dostanu do toho webovýho rozhraní ?
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Příspěvekod maestro v ned říj 22, 2006 12:05

na to preci nepotrebujes internet.
Uživatelský avatar
maestro
Čestný člen
 
Příspěvky: 1098
Registrován: čtv bře 30, 2006 18:55
Bydliště: Nejdek / Praha

Příspěvekod Anonymous v ned říj 22, 2006 12:10

Acha :P No a pak na druhým PC udělám co ?
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Příspěvekod maestro v ned říj 22, 2006 12:18

nic, pak dalsi pc staci jen pripojit
jen si prekontroluj jestli mas nastaveno ziskat IP adresu z DHCP serveru
Uživatelský avatar
maestro
Čestný člen
 
Příspěvky: 1098
Registrován: čtv bře 30, 2006 18:55
Bydliště: Nejdek / Praha

Příspěvekod zener v ned říj 22, 2006 13:12

Jeste tu muuze byt maly zadrhel... Provideri s oblibou nastavuji na jejich routeru IP adresy k MAC adresam! Takze se muzes snazit, jak chces, ale pujde to jen na Tvoji sitovce. Jak to dela UPC nevim.
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Příspěvekod maestro v ned říj 22, 2006 13:16

zener píše:Jeste tu muuze byt maly zadrhel... Provideri s oblibou nastavuji na jejich routeru IP adresy k MAC adresam! Takze se muzes snazit, jak chces, ale pujde to jen na Tvoji sitovce. Jak to dela UPC nevim.


tohle je jiny pripad !
Uživatelský avatar
maestro
Čestný člen
 
Příspěvky: 1098
Registrován: čtv bře 30, 2006 18:55
Bydliště: Nejdek / Praha

Příspěvekod Anonymous v pon říj 23, 2006 07:05

Žádný zádrhel se neobjevil. V manuálu jsem našel tu IP adresu, lišila se jedním číslem ( IP : 192.168.2.1 ) než jsi psal a router v pohodě přes webový rozhraní nastavil. Naklonoval mac což jsem si myslel, že nezvládnu, ale taky OK ...

Takže mockrát děkuji za pomoc !!!
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Příspěvekod maestro v pon říj 23, 2006 18:13

:cool:
Uživatelský avatar
maestro
Čestný člen
 
Příspěvky: 1098
Registrován: čtv bře 30, 2006 18:55
Bydliště: Nejdek / Praha

rychlost připojení

Příspěvekod Anonymous v sob led 27, 2007 22:28

Je možné na routeru SMC7004VBR EU nastavit uživatelům v podsíťi
rychlost připojení k internetu ? (třeba každému jinak?)
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Re: rychlost připojení

Příspěvekod maestro v ned led 28, 2007 15:21

Maxx píše:Je možné na routeru SMC7004VBR EU nastavit uživatelům v podsíťi
rychlost připojení k internetu ? (třeba každému jinak?)


NE

bandwidtch management maji treba routery ASUS WL-550gE
Uživatelský avatar
maestro
Čestný člen
 
Příspěvky: 1098
Registrován: čtv bře 30, 2006 18:55
Bydliště: Nejdek / Praha

Bandwidth managment

Příspěvekod Anonymous v sob úno 24, 2007 17:17

tento router se na nastavení rychlostí připojení dá taky použít ? http://www.prodej-hardware.cz/?Mode=Sti&StiId=8671
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Příspěvekod maestro v sob úno 24, 2007 18:17

Bandwidth Management

melo by to jit.
Uživatelský avatar
maestro
Čestný člen
 
Příspěvky: 1098
Registrován: čtv bře 30, 2006 18:55
Bydliště: Nejdek / Praha

ASUS WL-550gE

Příspěvekod Anonymous v ned úno 25, 2007 14:26

Jsem na internet připojen přes AP OVISLINK WL 5460 a potřebuji připojit ještě dva pc s možností regulace výkonu.Tento router je především určen pro bezdrátové připojení.Existuje podobný router který bych připojoval pouze přes síťový kabel ?
díky za info
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

ASUS WL-550gE

Příspěvekod Anonymous v pon úno 26, 2007 15:45

Koupil jsem ten ASUS WL-550gE. Bohužel má jen anglický manuál.Nemá prosím někdo český manuál v pdf ?
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Re: ASUS WL-550gE

Příspěvekod maestro v pon úno 26, 2007 18:13

Maxx píše:Koupil jsem ten ASUS WL-550gE. Bohužel má jen anglický manuál.Nemá prosím někdo český manuál v pdf ?


koukni se na http://www.joyce.cz, popripade jim napis.
Uživatelský avatar
maestro
Čestný člen
 
Příspěvky: 1098
Registrován: čtv bře 30, 2006 18:55
Bydliště: Nejdek / Praha

nastavení asus wl-550ge

Příspěvekod Anonymous v pát bře 09, 2007 19:42

Při propojení dvou počítačů na net přes tento router při udělování IP adres přes server DHCP je vše v pořádku, ale pokud chci využít bandwitch management
tak musím nastavit na obou pc adresu ručně.IP je mi jasný ,ale nevím jakou mám nastavit výchozí bránu a zda mám nastavit nějaký DNS server.

díky za info pokud mi někdo pomůže ....snad maestro.........
Anonymous
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 5751
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Re: nastavení asus wl-550ge

Příspěvekod maestro v pát bře 09, 2007 21:00

Maxx píše:Při propojení dvou počítačů na net přes tento router při udělování IP adres přes server DHCP je vše v pořádku, ale pokud chci využít bandwitch management
tak musím nastavit na obou pc adresu ručně.IP je mi jasný ,ale nevím jakou mám nastavit výchozí bránu a zda mám nastavit nějaký DNS server.

díky za info pokud mi někdo pomůže ....snad maestro.........


jako branu nastav adresu routeru, stejne tak i DNS.
Uživatelský avatar
maestro
Čestný člen
 
Příspěvky: 1098
Registrován: čtv bře 30, 2006 18:55
Bydliště: Nejdek / Praha

nastavení asus wl-550ge

Příspěvekod Maxx v sob bře 10, 2007 19:16

díky moc maestro!!!!! jseš borec!!!
Maxx
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 5
Registrován: sob bře 10, 2007 19:13

Další

Zpět na Sítě a internet

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron