Rozdíl mezi DDR a DDR2

Problematika SDRAM, DDR SDRAM, DDR2 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další

Moderátoři: Awast, Moderátoři

Rozdíl mezi DDR a DDR2

Příspěvekod Paolo v stř lis 08, 2006 14:01

Jaký je rozdíl mezi DDR a DDR2 :?: :?: :?:
Paolo
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 47
Registrován: čtv srp 31, 2006 09:48
Bydliště: Praha

Příspěvekod PCMark v stř lis 08, 2006 16:06

DDR ma nižší frekmenci a nižší latenci a DDR2 má vyšší frekmenci a vyšší latenci.
Ale koupit si musíš stejně ty, pro které je tvá základní deska dělaná.
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag
Uživatelský avatar
PCMark
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 2080
Registrován: čtv led 05, 2006 22:08
Bydliště: Hlučín

Příspěvekod Trunda v čtv lis 09, 2006 14:22

A DDR ma vyssi napajeni a tudiz i vyssi spotrebu nez DDR II.
MB:MSI KT880 Delta FSR sc.A, CPU:Athlon 2500+@2,31GHz, RAM:Dual DDR Kingston HyperX 400@420 CL2 (2*512) 2-3-2-6-1T, GK:Sapphire X1650Pro DDR3, HDD:Hitachi 160GB/8MB SATA + Samsung 400GB SATA II, ZDROJ:Fortron 400W(ATX-400PNF)
NTB: Šasi: VBI Compal FL90, CPU:C2D T7500 2,2GHz, RAM:2*1GB DDR2 667MHz, GK: Nvidia 8600M GT, HDD: Seagate 160GB SATA II
Uživatelský avatar
Trunda
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 159
Registrován: ned zář 17, 2006 22:14

Příspěvekod Sergejoslav v stř pro 06, 2006 14:32

Dobrý den,chtěl sem se zeptat pokud si koupim základní desku na slot paměti ddr2 jestli do ni mohu vložit ddr1?
Sergejoslav
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 1
Registrován: stř pro 06, 2006 14:28

Příspěvekod Trunda v stř pro 06, 2006 15:05

Sergejoslav píše:Dobrý den,chtěl sem se zeptat pokud si koupim základní desku na slot paměti ddr2 jestli do ni mohu vložit ddr1?

Ne.Nejsou zpětně kompatibilni.
MB:MSI KT880 Delta FSR sc.A, CPU:Athlon 2500+@2,31GHz, RAM:Dual DDR Kingston HyperX 400@420 CL2 (2*512) 2-3-2-6-1T, GK:Sapphire X1650Pro DDR3, HDD:Hitachi 160GB/8MB SATA + Samsung 400GB SATA II, ZDROJ:Fortron 400W(ATX-400PNF)
NTB: Šasi: VBI Compal FL90, CPU:C2D T7500 2,2GHz, RAM:2*1GB DDR2 667MHz, GK: Nvidia 8600M GT, HDD: Seagate 160GB SATA II
Uživatelský avatar
Trunda
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 159
Registrován: ned zář 17, 2006 22:14

Jaký je rozdíl mezi DDR a DDR2

Příspěvekod gregusa v stř kvě 09, 2007 22:51

Nojóóó, ale když neznám typ zákl. desky, je nějak poznat jestli ta RAMka je DDR nebo DDR2??? :(
Obrázek
Uživatelský avatar
gregusa
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 4
Registrován: stř kvě 09, 2007 22:42

Příspěvekod StenCZ v čtv kvě 10, 2007 05:54

stahni si cpu-z, tam klikni na zalozku memory a uvidis to..
Obrázek
Uživatelský avatar
StenCZ
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 383
Registrován: čtv led 04, 2007 22:34
Bydliště: Prague

Příspěvekod oyza v čtv kvě 10, 2007 07:40

nebo se podivej pametem na stitek, tam je popis...
AMD X3 720BE@3.5 cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 3G OCZ XTC Platinum, Toxic HD4870, 3x WDs, NEC dvd, Audigy SE - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by ADI 21' CRT + 15" Flat Dell.
Uživatelský avatar
oyza
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 487
Registrován: pon led 15, 2007 13:18
Bydliště: Praha

Příspěvekod gregusa v čtv kvě 10, 2007 08:24

To "StenCZ" - díky moc, to je to co jsem potřeboval. :) Teď už jsem chytřejší! Hurááá! :ups:

To "oyza" - kdyby ses podíval pořádně na můj příspěvek, tak bys viděl, že jsem tam vložil fotku té RAMky, ale ze štítku stejně nic nevyčteš. :cry:
Uživatelský avatar
gregusa
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 4
Registrován: stř kvě 09, 2007 22:42

Re

Příspěvekod DjKukuc v čtv kvě 10, 2007 12:40

Z obrázku se dá vyčíst že máš DDR, protože staré DDR SDRAM mají dva zářezy na každé straně, zatímco nové DDR2 zářezy nemají mají pouze jinak rozložený počet pinů ;-) taky jsem nad tím pátral když jsem kupoval novej komp
AMD Athlon 64 7750 2.7GHz + AC Freezer 64 rev.2 - 4GB DDR2 1066MHz A-DATA EE,Gigabyte MA74-GM - WD3200AAJS 320GB - Samsung Spinpoint F3 500GB - ASUS EAH5770/DI2/512MB DDR5 - Seasonic 400W T3,Genius HomeTheater 5050

Po dvou letech opět pořádná mašinka :-)
DjKukuc
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 102
Registrován: stř kvě 02, 2007 14:39
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod oyza v čtv kvě 10, 2007 22:31

njn i to se stava, ze tam neni stitek :)
AMD X3 720BE@3.5 cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 3G OCZ XTC Platinum, Toxic HD4870, 3x WDs, NEC dvd, Audigy SE - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by ADI 21' CRT + 15" Flat Dell.
Uživatelský avatar
oyza
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 487
Registrován: pon led 15, 2007 13:18
Bydliště: Praha

Příspěvekod gregusa v pát kvě 11, 2007 07:34

Díky radě od "StenCZ" jsem si stáhl tu utilitu CPU-Z, která je opravdu výborná :smt046, takže už vím, že se jedná o typ DDR /266MHz :ups:

Ještě jednou díky za pomoc! :lups:
Uživatelský avatar
gregusa
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 4
Registrován: stř kvě 09, 2007 22:42

Re

Příspěvekod DjKukuc v pát kvě 11, 2007 07:50

Hlavně že jsme pomohli :-) :lol:
AMD Athlon 64 7750 2.7GHz + AC Freezer 64 rev.2 - 4GB DDR2 1066MHz A-DATA EE,Gigabyte MA74-GM - WD3200AAJS 320GB - Samsung Spinpoint F3 500GB - ASUS EAH5770/DI2/512MB DDR5 - Seasonic 400W T3,Genius HomeTheater 5050

Po dvou letech opět pořádná mašinka :-)
DjKukuc
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 102
Registrován: stř kvě 02, 2007 14:39
Bydliště: Hradec Králové

Re: Rozdíl mezi DDR a DDR2

Příspěvekod tarwincz v pon čer 30, 2008 13:06

hele jaktože DDR a DDR2 jsou o tolik levnější než SDRAM
tarwincz
 

Re: Rozdíl mezi DDR a DDR2

Příspěvekod zener v pon čer 30, 2008 13:10

tarwincz: SDRAM jsou jeste starsi, nez DDR (1). Temer se jiz nevyrabeji, proto je jejich cena tak vysoka. Rozhodne bych doporuci nasetrit vetsi obnos penez a investovat do kompletne celeho pocitace. Upgrade SDRAM je nevyplati.
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Re: Rozdíl mezi DDR a DDR2

Příspěvekod snow v ned lis 30, 2008 17:56

hm ja mam pc kupeny na konci roku 2003 neviem aky typ ddr tam mam ale som si kupil nove ddr2 uz mi maju prist a ak nahodou mam ddr tak to znamena ze mi to nepojde ?
snow
 

Re: Rozdíl mezi DDR a DDR2

Příspěvekod Alf v ned lis 30, 2008 22:19

Ne, že nepůjde. Ty je tam ani nedáš, protože DDR 2 má jinak zámky na patici a obávám se, že u MB z roku 2003 je to dost reálné...
C2D 2,40@3,05| MB - GigaByte 965P DQ6| RAM - DDR2 Corsair 2GB Twin2X CL 4 | GK - ASUS EAX1600XT Silent VIVO, 650/734| zdroj - ENERMAX Liberty 400 | DVD-RW Pioneer DVR-109BK, Plextor PX-760A, Samsung SH-S183A | HDD - WD Raptor 70 GB SATA/150, 2 x Seagate 400 GB SATA/300
Uživatelský avatar
Alf
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 109
Registrován: stř úno 14, 2007 22:58

Re: Rozdíl mezi DDR a DDR2

Příspěvekod Lukas79 v sob led 03, 2009 07:45

Prosím vás, když jsem si koupil DDR-SDRAM 256 mb kterou mi zák. deska bere a teť si chci koupit DDR 256mb bez SDRAM.Půjde mi to tam zapojit k té DDR-SDRAM?
Lukas79
 

Re: Rozdíl mezi DDR a DDR2

Příspěvekod rassto v pon led 05, 2009 23:15

podla toho kolko mas slotov ale ak mas viac malo bi to fungovat..
rassto
 

Re: Rozdíl mezi DDR a DDR2

Příspěvekod Sedlo v úte led 06, 2009 10:03

Až na to že SDRAM a RAM mají jiné zámky
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:
Uživatelský avatar
Sedlo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 1668
Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Bydliště: České Budějovice

Další

Zpět na Paměti

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron