Mám v plánu koupit Phenom X4 9850 Bl. Ed. a desku DFI LanParty 790FX–M2R. Díky distributed computing bude procesor stále plně vytížen, pokusím se to i trochu přetočit. Máte někdo tip na pořádný kvalitní a ne moc hlučný chladič? Vše bude v dobře řešené skříni Antec P182 [zdroj a disky v oddělené části skříně] a plánovaná grafárna 3870 bude topit snad jen při hrách, což nebude často. Tento chipset prý taky není nijak extra žhavý.
Myslím asi něco ve stylu SCYTHE Ninja popsaný zde
http://cdrhard.cz/view.php?cisloclanku=2008042002, ale větší. Viděl jsem někde v testu podobný chladič německé firmy [název už nevím] s jedinou tlustou pipe uprostřed, "
to by se mi líbilo - pravil obr Koloděj". Akorát ten konkrétně v tom testu sepsuli za kolizi žeber s pamětmi ad. okolo.
Líbí se mi, když jde chladič buď osadit různě otočený nebo aspoň větrák na něj věšet z různých stran - abych s tím mohl trochu experimentovat vzhledem k větrákům skříně. Deska má pro něj 4-pin konektor.
Silně se kloním k podpůrné desce montované na spodek zákl. desky.
Chci koupit něco dobrého na dlouho, takže cena moc nerozhoduje. Po půldni čtení o vodnících jsem vodu zatím zavrhl. Předem děkuji za každý podnět.